wat te doen tegen vliegen in huis feat

Wat te doen tegen vliegen in huis ?

Kennelijk vraagt u zich af : Wat te doen tegen vliegen in huis ? Niets is vervelender dan een hoop vliegen in huis. Ze zitten overal op en vallen de bewoners lastig. Logisch dat je er wat aan wilt gaan doen. In dit artikel geven we aan wat u er tegen kunt gaan doen.

We geven tips hoe ze te bestrijden en hebben producten die u daarbij kunnen helpen.

wat te doen tegen vliegen in huis

Wat te doen tegen vliegen in huis ?

We hebben onderzoek gedaan om wat te doen tegen vliegen in huis. Als u veel vliegen in huis heeft kunnen onderstaande 5 producten u helpen met de bestrijding ervan. Schoonmaaktips.com heeft ze uitgebreid getest en helpen echt tegen vliegen.

1. Antivliegen Spray

Een goede antivliegen spray kunt u veilig in huis tegen vliegen gebruiken. Het is de meest effectieve vliegenbestrijding in huis. De spray is veilig voor mensen en huisdieren (bij normaal gebruik) en zeer effectief tegen vliegen.

Verreweg de beste vliegenspray is Roxasect. (Link naar Bol.com)

2. Insectenlampen

Insectenlampen of vliegenlampen worden ook veel gebruikt als er veel vliegen zijn. Een insectenlamp of vliegenlamp werkt met uv straling (blauwe licht). De vliegen worden door het ultraviolet licht aangetrokken en vervolgens gedood door elektriciteit.

Bekijk een overzicht op Bol.com

3. Vliegenvangers

Niet echt mooi om te zien natuurlijk, maar vliegenvangers werken wel zeer effectief. De plakkerige vliegenvangers dienen echter wel regelmatig vervangen of verfrist te worden, want het is natuurlijk geen fraai gezicht om een tijdje tegen dode vliegen aan te moeten kijken.

4. Kruidnagel

Jawel ook kruidnagel helpt wel degelijk tegen vliegen in huis. Kennelijk vinden vliegen de geur van kruidnagel niet echt lekker en hierdoor worden vliegen verdreven. Een bakje water met wat kruidnagel erin schijnt voldoende te zijn om vliegen te verjagen in huis.

5. Vliegenmepper

De oude vliegenmepper is nog steeds populair en wordt nog steeds veelvuldig ingezet te vliegen in huis. Met de vliegenmepper is het natuurlijk de bedoeling om vliegen te doden door ze dood te slaan. Een snelle door waar de vlieg niets van merkt.

De overige oplossingen tegen vliegen zijn voorzorgsmaatregelen en worden hieronder uitgebreid beschreven.

Vliegen in huis voorkomen

Het is natuurlijk beter dat u nadenkt aan het voorkomen van vliegen in huis. Er zijn talloze manieren om vliegen te voorkomen. Ook hier geven we een aantal voorbeelden van.

Het lijken gemakkelijke tips om vliegen in huis te voorkomen, maar toch zien we vaak dat de echte oorzaak van veel vliegen in huis in deze opsomming teruggevonden kan worden.

1. Houd het huis schoon en fris

Het klinkt misschien raar, maar dit is eigenlijk de hoofdoorzaak voor veel vliegen. Zorg ervoor dat voedingsresten nergens blijven liggen, maar in afgesloten zakken/emmers worden gedeponeerd.

Vergeet ook de kattenbak niet: zorg ervoor dat er geen uitwerpselen van uw kat langer dan een paar uur blijven liggen. De geur van voeding en uitwerpselen van huisdieren (ook vogels), trekt nadrukkelijk vliegen aan.

Zorg er dus voor dat uw huis altijd opgeruimd, fris ruikt en helemaal schoon is. De kans dat er dan veel vliegen kunnen komen wordt aanmerkelijk kleiner !

2. Afval

Afval wordt vaak binnenshuis of buitenshuis bewaard totdat het vuil wordt opgehaald door de afvalstoffendienst. Zorg er altijd voor dat het vuil (zoals etensresten, verpakkingen van eten) altijd afgesloten worden bewaard in een luchtdichte container.

Het afval mag absoluut niet gaan ruiken, want dat zorgt ervoor dat vliegen worden aangetrokken en dat er dus veel vliegen in huis kunnen komen.

3. Horren

Vliegenhorren helpen natuurlijk ook. Zeker als u in een omgeving woont waar veel dieren worden gehouden (denk aan kinderboerderijen, boerderijen) kunnen vliegenhorren veel overlast voorkomen. Vliegenhorren kunnen vaak speciaal op maat worden gemaakt, maar worden ook in standaard maten door bijvoorbeeld bouwmarkten verkocht.

Het plaatsen van vliegen horren voor ramen en deuren kan dus wel degelijk een goed alternatief zijn om veel vliegen in huis te voorkomen.

4. Compost in de tuin

Leuk zo’n compost berg in de tuin, maar het is natuurlijk niet ideaal als u vliegen in huis wilt voorkomen. De compost trekt vliegen juist aan. Als u dan toch kiest voor compost, bewaar het dan in een speciale compost container. Hierdoor ruiken vliegen er bijna niets van en blijft u dus misschien van een vliegenplaag bespaard.

Compost bewaar je dus het beste in een afgesloten container om vliegen tegen te gaan.

Bekijk de mogelijkheden op Bol.com

5. Voedsel

Vliegen zijn echt gek op eten. Het maakt daarbij niet uit of het eten voor mensen is of voor dieren. Feit is dat vliegen door voedsel worden aangetrokken en dus is het zaak om eten (zowel binnen als buiten) goed te bewaren in gesloten containers.

Laat nooit eten op en bloot op tafel of een aanrecht staan, als u al veel last van vliegen hebt. Pak het in en berg het eten goed op in een afgesloten ruimte (koelkast).

Dit geldt overigens ook voor voeding voor honden en katten. Ook daarvoor geldt dat het beter is om ook dit te beperken en volle bakken weg te halen.

Voor de vliegen is eten, eten en dus maakt het niet uit of het voor menselijke of dierlijke consumptie is.

6. Donker

Vliegen hebben een hekel aan donker. Daarentegen houden ze van licht. Een ruimte verdonkeren helpt dus zeker om vliegen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld als door middel van gordijnen of luxaflex.

Als u de ruimte donker houdt (waardoor het ook vaak kouder blijft), kunt u ervoor zorgen dat de vliegen weg blijven.

Wat te doen tegen vliegen in huis samenvatting

Ik hoop dat u wat heeft aan dit artikel wat te doen tegen vliegen in huis. Het plan van aanpak tussen vliegen voorkomen en vliegen bestrijden is natuurlijk duidelijk. Om vliegen te bestrijden is het zaak om aan de slag te gaan met een effectief middel als X-one.

Ter voorkoming van vliegen is het zaak om alles netjes schoon en fris te houden. Dat kan al een hele hoop overlast voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *