wastafel wc schoonmaken

Wastafel WC Schoonmaken

Als u de wastafel van de wc wilt schoonmaken geeft schoonmaaktips.com u hierbij een aantal tips ! Het maakt daarbij niet uit of het een porseleinen, een matte wastafel of kunststof wastafel betreft. Het goed poetsen en ontsmetten van de wastafel zal een glanzend en schoon resultaat opleveren als u klaar bent !

Als u een keramiek wastafel hebt is closetcleaner een ideaal product om uw wastafel eens grondig te reinigen of schoon te maken.

Closetcleaner banner

De wastafels zitten in de kortste keren vol vlekken, haren, zeepresten, kalkaanslag of make-up vlekken. Het is dus goed om de wasbak periodiek goed te reinigen. Hieronder geven we u een aantal tips !

In 5 stappen de wastafel van de wc schoonmaken

Belangrijk is natuurlijk om de wastafels schoon te houden. Bacteriën of vieze vlekken wil natuurlijk niemand. De wastafel in de wc of badkamer eens in de week goed schoonmaken is het advies. Op deze manier blijft alles zuiver en blijft de wastafel mooi.

wastafel wc schoonmaken

Stap 1. De Voorbereiding

Belangrijk is te weten wat voor materiaal gebruikt is. Er bestaan diverse soorten wastafels :

  • Keramiek (of porselein)
  • Kunststof

Gebruik liever geen chemische schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van de wastafel. Natuurlijke producten zijn veiliger in gebruik, maar werken zeker zo goed.

Maak de wastafel nat met warm schoon water. Daarna strooit u wat baking soda op het gehele oppervlak en laat dit even inwerken.

Pak daarna een schone doek en wrijf de soda op het oppervlak van de wastafel. Er zal een soort van papje ontstaan.

Wrijf de pasta goed in en wrijf vlekken er op deze manier goed uit. U zult zien dat ook de zeepresten, haren en make-up vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

U ziet ook direct dat de wastafel weer gaat glanzen.

Leestip : Een vervuilde wc schoonmaken

Stap 2. Kitranden schoonmaken

Als er kitranden zijn gebruikt, gaat u deze ook reinigen met baking soda. Neem een borsteltje of een tandenborstel. Maak deze goed nat met warm water en doe daar vervolgens de soda op.

Wrijf daarna de kitranden goed in met het borsteltje met soda.

Stap 3. Schoonspoelen wastafel

Spoel daarna alle baking soda van de wastafel en zorg dat alle soda resten verdwijnen. Dit spoelen doet u bij voorkeur een paar keer zodat alle resten echt helemaal verdwenen zijn.

Wrijf daarna de wastafel van de wc of badkamer helemaal droog met een schone handdoek.

Stap 4. Desinfecteren van de wastafel

Het is belangrijk om uw wastafel regelmatig te desinfecteren. Er zullen in principe altijd bacteriën achterblijven als u de wastafel heeft gebruikt. Goed desinfecteren kan dus geen kwaad en u bent verzekerd van een brandschone wastafel in de wc of badkamer.

Gebruik voor het ontsmetten bij voorkeur een natuurproduct. Natuurazijn of schoonmaakazijn (zonder toevoegingen) kan hiervoor perfect gebruikt worden.

Pak een stuk keukenrol en maak deze goed nat met de azijn. Wrijf daarna de hele wastafel in en laat de azijnoplossing circa 15 minuten inwerken.

Spoel daarna de wastafel weer goed af met schoon warm water. De geur van de azijn zal daarna grotendeels verdwijnen. Maak daarna alles weer droog met een schone handdoek.

Stap 5. Polijsten van de wastafel

Om de wastafel weer helemaal glanzend te krijgen kun je hem af en toe polijsten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld autowax gebruiken. Let er hier ook weer op dat u een natuurproduct gebruikt dat dus geen schade aan het materiaal kan veroorzaken en dat bovendien veilig in gebruik is.

Boen de hele oppervlakte van de wastafel nogmaals in – nu met de autowax. Poets daarna wederom met een droge schone handdoek het geheel schoon en droog. U zult zien dat u een glanzende, bijna nieuwe wastafel op de wc of badkamer heeft !

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.