wastafelkraan ontkalken

Wastafel Ontkalken – Zo gaat het prima !

Het ontkalken van een wastafel kan best een pittige taak zijn. Bij dagelijks gebruik hoopt zich in de loop van de tijd vaak een flinke hoeveelheid kalk op. De wastafel zal een matte uitstraling krijgen. Des te langer u wacht, des te moeilijker is kalk te verwijderen.

Dit kan op de lange termijn problemen opleveren: het metaal kan flink aangetast worden. Daarnaast ziet het er gewoon niet mooi uit, zo’n bevlekte kraan of wastafel. Maar hoe ontkalk ik mijn wastafel het beste? Schoonmaaktips.com ging voor u op onderzoek uit. Niet iedereen heeft immers thuis een ontkalker geïnstalleerd.

wastafel ontkalken

Kraan wastafel ontkalken

Als u de kraan van de wasbak wilt ontkalken is het belangrijk dat u een goede ontkalker gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de ontkalker of de mix overal aanbrengt. Het beste kunt u hiervoor een spons gebruiken.

Probeer geen plekken te missen. Zowel de ontkalker als de mix van azijn en citroensap tasten de rubberen onderdelen en de afwerking (vaak van chroom) van de kraan niet aan.

 • Breng eerst de ontkalker of de mix van azijn en citroensap aan op een spons.
 • Breng het middel via de spons aan op uw kraan, en wees daarbij vooral niet voorzichtig! U kunt beter te veel gebruiken dan te weinig.
 • U hoeft niet enorm hard te schrobben: het belangrijkste is dat u geen plekken mist.
 • Herhaal dit proces nog één of twee keer gedurende een uur.
 • Na ongeveer een uur zou de kalk door het middel dat u gebruikt dusdanig verzacht moeten zijn (en gedeeltelijk opgelost) dat u het kunt verwijderen.
 • Schrob de kraan flink totdat de aanslag verdwenen is. Dit zou een stuk makkelijker moeten gaan dan voorheen, maar neemt u vooral de tijd om het goed te doen.
 • Droog hierna alles even goed af. Dit geeft u ook de gelegenheid om nog even te controleren of u echt alle plekken gehad heeft.

Als het goed is, ziet uw kraan er weer uit als nieuw!

De Wasbak zelf ontkalken

Wat betreft het ontkalken van de wasbak hoeft u iets minder nauwkeurig te werk te gaan.

 • Gebruik opnieuw de ontkalker of de mix van azijn en citroensap.
 • Gebruik de spons om het middel rondom de wasbak aan te brengen. Wees opnieuw niet voorzichtig in de hoeveelheid die u gebruikt.
 • Laat de ontkalker of de mix zijn werk doen gedurende een uur. Eventueel kunt u het middel nog een keer aanbrengen.
 • Schrob de wasbak nu flink en zorgvuldig. Spoel alles daarna even goed door.
 • Nog één keer poetsen en de wasbak glanst weer als vanouds.

Dus of u nu EasyKalk gebruikt of creatief aan het werk gaat met een mix van azijn en citroensap, met deze tips bent u altijd in staat om uw wastafel te ontkalken!

Ontkalker

De naam verraadt het al, maar een ontkalker werkt uitstekend voor het ontkalken van uw wastafel. Professioneel kalk verwijderen van de wastafel doet u met Easykalk. Het zal de gootsteen proper maken.

In Nederland en België zijn er veel verschillende ontkalkingsmiddelen beschikbaar, maar EasyKalk, verkrijgbaar in onze webshop, durft met ze allemaal de strijd aan te gaan. Easykalk is ook verkrijgbaar per 3 flessen en wordt zonder verzendkosten naar klanten in België en Nederland verzonden.

 

 

 

 

 

 

 

EasyKalk laat kalk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het voordeel van ontkalkers als EasyKalk is dat ze allround zijn: wanneer u uw wastafel heeft aangepakt, kunt u het middel gebruiken voor uw koffiezetapparaat of uw douche.

Ook als u een keramische, polystone of porseleinen wastafel wilt schoonmaken is Easykalk het perfecte middel. Het zal kalk vlekken prima uit de wastafel verwijderen.

Wastafelkranen ontkalken

Ook de wastafelkraan kunt u prima met Easykalk ontkalken. De wastafelkraan zal er weer glanzend en blinkend uitzien, nadat u de wastafel en kraan met Easykalk heeft schoongemaakt.

Azijn en citroensap

Is er nood aan de man en kunt u zich het niet permitteren om te wachten tot uw Easykalk arriveert? Een andere manier om kalkaanslag aan te pakken is door een mix van azijn en citroensap te gebruiken. Een gootsteen schoonmaken met azijn is altijd mogelijk.

Deze twee kunt u in principe 50/50 mengen. Het ontkalken van de wastafel zal nog steeds schrobben betekenen, maar het proces wordt er wel een stuk makkelijker van.

Leestip : wat is het beste ontkalkingsmiddel ?

Wasbak schoonmaken met bleek

De wasbak schoonmaken met bleek of ammoniak ? Liever niet. Bleek is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk. Bovendien is het zo dat bleek nogal een sterke geur afgeeft die langere tijd blijft hangen.

Als u dus de wasbak gaat schoonmaken met bleek zal de geur gedurende langere tijd blijven hangen en dient u eigenlijk de ruimte direct te ventileren. Bovendien is het zo dat bleek niet alle bacteriën zal doden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.