Waarmee kun je het beste de badkamer schoonmaken ?

Waarmee kun je het beste de badkamer schoonmaken?

Waarmee kun je het beste de badkamer schoonmaken ? Als je aan de badkamer wilt beginnen en deze eens grondig schoon wilt gaan maken, vraag je je misschien ook wel af welk schoonmaakmiddel je het beste kunt gebruiken. Een badkamer schoonmaken kan een heel karwei zijn waar je enkele uren mee bezig bent en dus wil je ook snel het beste resultaat zien na al je inspanningen.

Daarom is goed advies en daardoor weten waarmee de badkamer schoonmaken erg belangrijk. Het kan u veel tijd en werk schelen.

waarmee kun je het beste de badkamer schoonmaken ?

Waarmee kun je de badkamer schoonmaken ?

Als u zich afvraagt waarmee u het beste de badkamer kunt schoonmaken en welke producten u zou kunnen gebruiken geven we u graag advies. Voor de badkamer schoonmaken hebt u een goede ontkalker, goede allesreiniger en misschien wc reiniger nodig om de hele badkamer goed schoon te maken. Deze producten zullen ervoor zorgen dat al het werk ook een perfecte schone badkamer op zal leveren.

Schoonmaaktips.com heeft een schoonmaak pakket dat ideaal is om de badkamer schoon te maken : Combiclean 1. In dit pakket vindt u :

• EasyKalk ontkalker
• EasyCleaner allesreiniger
• ClosetCleaner wc reiniger

Als u besluit dit pakket bij Schoonmaaktips.com te bestellen, wordt het zonder extra verzendkosten naar u verstuurd (In Nederland en Belgie).

Hoe ga je te werk ?

Het beste is om de badkamer via een vast patroon, een stappenplan, schoon te maken. Dit vergemakkelijkt het werk enorm en je weet daarbij ook zeker dat alle onderdelen in de badkamer aan bod komen. Op deze manier maakt u de badkamer echt grondig schoon.

Badkamer opruimen

Allereerst begin je natuurlijk met het opruimen van de badkamer. Als je dit al dagelijks doet, hoeft u hiervoor, voordat u de badkamer wilt gaan schoonmaken, niet veel meer te doen. Door dagelijks de badkamer op te ruimen, ziet deze er in principe netjes en ordelijk uit.

Toch kan het voorkomen dat er bijvoorbeeld nog kleren, andere spulletjes rondslingeren, die het schoonmaken van de badkamer kunnen bemoeilijken. Vandaar dat we toch eerst de badkamer helemaal op gaan ruimen en alle spullen netjes opbergen.

Wen jezelf (en andere huisgenoten) eraan om de badkamer even goed op te ruimen en bijvoorbeeld vuile was in een wasmand op te bergen, de toilettafel netjes te maken en bijvoorbeeld de prullenbak in de badkamer ook wekelijks enkele malen te legen.

Na het opruimen van de badkamer kan het echte werk – het schoonmaken van de badkamer – beginnen.

HuishoudenHuishouden

Bad Schoonmaken

Als je een badkuip in de badkamer hebt is dat natuurlijk een genot als je van tijd tot tijd in een schone badkuip ligt. Het bad regelmatig schoonmaken is noodzakelijk want het kan wel degelijk erg vies en vuil worden.

Een badkuip schoonmaken doe je op de volgende manier :

  • Badkuip
  • Afvoer bad
  • Kraan bad

badkuip schoonmaken

Afspoelen badkuip

Maak het bad nat met een lauwwarm water (bijvoorbeeld met de douchekop of een emmer water). Verwijder stof, vuil en haren van de badkuip die daarna direct naar de afvoer van het bad lopen.

Afvoer badkuip

Maak daarna het afvoerputje van de badkuip goed schoon en verwijder – met behulp van een papieren doekje – de haren en andere vuilresten, zodat het afvoerputje van het bad er weer helemaal schoon uitziet.

Gooi daarna het vieze papieren doekje weg in een wc pot of vuilnisemmer.

Reinigen afvoer bad

Dit wordt vaak vergeten ! Maar door ook de afvoer van het bad schoon te maken voorkomt u vieze geurtjes die door achtergebleven vuil soms ervoor zorgen dat het afvoerputje van het bad kan gaan stinken.

Door wat EasyCleaner in de afvoer van het bad te laten lopen, zorgt u ervoor dat ook het afvoerputje van het bad fris en schoon wordt.

Kraan bad schoonmaken

De kraan schoonmaken van de badkuip is vaak noodzakelijk omdat er zich kalkresten op afzetten. De kraan schoonmaken van het bad doet u het beste met EasyKalk. Easykalk zorgt ervoor dat kalkresten snel op de badkraan zullen verdwijnen.

Laat de Easykalk even inwerken op de kraan nadat u het heeft aangebracht (5 minuten) en maak de kraan van het bad daarna eenvoudig schoon met een natte spons en een droge schone handdoek.

De kraan van het bad zal er daarna weer helemaal perfect uitzien !

Badkuip zelf schoonmaken

Het bad zelf schoonmaken doet u het beste met de EasyCleaner. Deze allesreiniger zorgt ervoor dat het bad weer perfect schoon wordt.

Neem een emmer en gebruik wat EasyCleaner zodat er een sopje ontstaat. Neem daarna een grote zachte spons en bewerk daarmee het hele oppervlak van het bad.

Begin aan de bovenkant van het bad, daarna de wanden en als laatste gaat u met de spons over de bodem van het bad. Gebruik daarbij telkens wat sop uit de emmer en u zult zien dat de badkuip perfect schoon zal worden.

Afspoelen badkuip

Na de behandeling van Easycleaner spoelt u de badkuip helemaal schoon met behulp van de douchekop of een emmer met schoon water.

Zorg ervoor dat u warm water gebruikt en alle sop goed wegspoelt.

Afdrogen badkuip

Het droogmaken van de badkuip is belangrijk. Als u dit achterwege laat kunnen zich kalkresten vormen op de badkuip. Het droogmaken van het bad doet u het beste met behulp van een droge, schone handdoek.

Maak het gehele bad dus goed droog. Zo voorkomt u kalkresten (op termijn) en zorgt u ervoor dat het bad er prima schoon en fris uitziet na de poetsbeurt.

Douche schoonmaken

Na het bad wordt de douche schoongemaakt. De douche wordt meestal vaker gebruikt dan het bad.

Als de douche dagelijks wordt gebruikt is het raadzaam om deze ook vaker schoon te maken. Vuilresten, haren dienen dan natuurlijk ook vaker verwijderd te worden.

Tip : Als u dagelijks de douche gebruikt, is het raadzaam om de douchewanden en douchedeur dagelijks droog te trekken met een simpele trekker. Dit voorkomt kalkaanslag op de douchewanden en douchedeur.

douche schoonmaken

Kalk uit de douche verwijderen doet u het gemakkelijkste met EasyKalk. Spuit dit product op de douchewanden en douchedeur, laat het even inwerken en spoel daarna de douchewanden en douchedeur goed schoon.

Ook de douchebak kunt even inspuiten met EasyKalk en op de dezelfde manier reinigen.

Maak daarna de douche helemaal droog, zodat alle waterdruppels verdwenen zijn.

Vergeet ook niet het douche afvoer putje even helemaal schoon te maken, haren en vettigheid te verwijderen. U kunt u hier bijvoorbeeld volstaan door wat soda in de afvoer te strooien en daarna met heet water de afvoer van de douche schoon te spoelen.

Toilet schoonmaken

Ook het toilet op de badkamer moet natuurlijk geregeld worden schoongemaakt. ClosetCleaner is een speciale wc reiniger waarbij de wc perfect schoongemaakt wordt.

Gebruik voor het schoonmaken van het toilet op de badkamer de toiletborstel. Breng hier ClosetCleaner op aan en borstel eerst het toilet helemaal goed in. Vergeet daarna niet onder de randen van de toiletpot.

Maak een sopje met allesreiniger en warm water en maak de buitenkant van de wc pot daarmee schoon. Neem het gehele oppervlak van de toiletpot goed mee en maak daarna het gehele toilet droog met een schone, droge doek.

Ook de deksel van de wc kunt u op deze manier prima schoonmaken.

Wastafels

Ook de wastafels op de badkamers schoonmaken behoeft niet erg moeilijk te zijn. Met behulp van een goede allesreiniger als EasyCleaner is dit een fluitje van een cent.

Maak gewoon een sopje aan met EasyCleaner en maak daarna de wastafel goed schoon met behulp van een microvezeldoekje. (Link naar Bol.com)

Als er kalk op de wastafelkranen zit, kunt u met EasyKalk deze kalkaanslag prima verwijderen.

Spiegels

Spiegels in de badkamer maakt u het beste schoon met wat warm water en een scheutje brandspiritus. Neem daarna een microvezeldoek en maak het gehele oppervlak van de spiegel goed schoon.

Droog de spiegel of spiegels daarna goed met behulp van een droge schone doe ken let erop dat er geen strepen op de spiegel achterblijven na de schoonmaakbeurt.

Tegels

Bij het schoonmaken van badkamertegels is het belangrijk om te weten welke schoonmaakproducten u wel en welke niet kunt gebruiken. Met name natuursteen vraagt om minder aggressieve schoonmaakmiddelen. Vraag uw leverancier van de natuurstenen badkamertegels waarmee u deze het beste kunt schoonmaken !

Gewone keramische badkamertegels maakt u het beste schoon met EasyFloor. Ook EasyFloor is een product dat niet in winkels verkocht wordt en dus alleen bij Schoonmaaktips.com verkrijgbaar is.

EasyFloor kunt u overigens ook NIET op natuurstenen badkamertegels gebruiken. Lees hier hoe u natuursteen gaat schoonmaken !

Samenvatting

Op de vraag waarmee kun je het beste de badkamer schoonmaken is eigenlijk vrij eenvoudig te beantwoorden, maar u moet wel weten dat kalk verwijderen niet direct een schoonmaak karwei is.

Kortom : de combi aanbieding van schoonmaaktips.com bevat de meest ideale producten om de badkamer te gaan schoonmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 75 reviews.