waarmee-badkamer-vloer-schoonmaken

Waarmee badkamer vloer schoonmaken?

badkamervloer schoonmaken

De badkamer vloer schoonmaken dient natuurlijk van tijd tot tijd te gebeuren. Maar waarmee gaat u nu de vloer in de badkamer helemaal goed schoon krijgen ? Bij het schoonmaken van de badkamer gaat u volgens een bepaalde methode te werk. De badkamervloer schoonmaken gebeurt vaak als laatste.

Waarmee de badkamer vloer schoonmaken ?

Het beste schoonmaakmiddel om de badkamer vloer goed schoon te maken is Easyfloor. Dit product wordt niet in winkels verkocht en is dus uitsluitend verkrijgbaar via schoonmaaktips.com.

Zonder te overdrijven durven wij te stellen dat Easyfloor het beste schoonmaakmiddel is om vloeren in de badkamer helemaal schoon te krijgen. Zelfs een vieze badkamer vloer schoonmaken met dit product is erg gemakkelijk en leidt tot een prima resultaat.

Easyfloor kunt u allerlei soorten badkamer vloeren gebruiken. Ook keramische tegels schoonmaken in de badkamer zal een streeploos resultaat opleveren. Of u nu een witte of zwarte vloer heeft, elke kleur badkamer vloer zal perfect schoon worden bij gebruik van Easyfloor.

Bij een natuurstenen badkamervloer dient u echter voorzichtig te zijn. Dat geldt niet alleen voor Easyfloor, maar ook voor alle andere schoonmaakmiddelen.

Hoe gaat u de badkamervloer schoonmaken ?

Er zijn natuurlijk diverse producten verkrijgbaar maar met Easyfloor is het heel simpel. Gebruik twee dopjes Easyfloor en gooi deze in een 10 liter emmer met lauwwarm water.

Gebruik een mop en maak deze goed nat en maak daarna de badkamer vloer vochtig. Ook een ruwe badkamer vloer zal perfect schoon worden, zonder extra inspanningen.

U kunt natuurlijk tegelijkertijd ook de voegen van de badkamer vloer schoonmaken in dezelfde beweging.

Nadat de hele badkamer vloer is schoongemaakt, maakt u de mop zo droog als mogelijk. Met de mop, die u regelmatig uitwringt, maakt u de badkamer vloer weer droog en echt helemaal streeploos schoon.

Hoe verwijder je zeepresten op badkamervloer?

Als u het product Easyfloor volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt (2 dopjes per 10 liter water) zullen er geen zeepresten op de badkamer vloer achterblijven.

Veel schoonmaakmiddelen laten wel zeepresten na, hetgeen ook direct zichtbaar is. De zeepresten op de badkamervloer zullen ook prima verwijderd kunnen worden met Easyfloor.

Kalk op de badkamer vloer ?

Kalk op de badkamer vloer verwijderen ? Daarvoor is het veel beter om een kalkverwijderaar te gebruiken.

We hebben er zelfs een apart artikel aan besteed op schoonmaaktips : Hardnekkige kalk verwijderen

Een natuursteen badkamer vloer schoonmaken

Natuursteen kan erg snel beschadigen. Natuursteen in de badkamer heeft vaak een ruw oppervlak. Veilig natuurlijk, maar vaak wat lastiger schoon te maken.

Gebruik dus niet zomaar een schoonmaakmiddel als u in de badkamer heeft gekozen voor natuursteen.

Het beste is om natuursteen met lauwwarm water schoon te maken. Is de badkamervloer erg vies ? Dan kunt u overwegen om met een kleine hoeveelheid Easyfloor te gaan schoonmaken. Gebruik voor natuursteen slechts 1 dopje per 10 liter (lauwwarm) water.

Granieten badkamer vloer schoonmaken

Ook bij het schoonmaken van een granieten badkamer vloer kunt u niet zomaar alle producten gebruiken. Graniet is vaak erg fraai. Het graniet is zo gezaagd, dat u een perfecte gladde vloer in de badkamer heeft.

Graniet is echter ook een soort natuursteen. Sommige producten kunt u dan ook niet zomaar gebruiken om de vloer eens grondig schoon te maken.

Gebruik ook voor graniet 1 dopjes per 10 liter lauwwarm water en dweil of mop de tegelvloer op deze manier. Daarna de badkamer weer goed droog maken en u heeft een streeploze, schone badkamervloer.

Andere producten om een badkamervloer schoon te maken

Er zijn talloze producten verkrijgbaar om de badkamer vloer schoon te krijgen. Maar let dus wel goed op, want niet elk product kunt u zomaar klakkeloos gebruiken.

Badkamer vloer schoonmaken met azijn

Azijn is weliswaar een natuurproduct, maar heeft als grote nadeel dat het nogal een geur kan afgeven. De badkamervloer schoonmaken met azijn wordt overigens vaak gedaan.

Azijn heeft echter als nadeel dat het vaak strepen achterlaat.

Badkamer vloer schoonmaken groene zeep

Ook groene zeep is een natuurproduct waarmee u de badkamer vloer kunt gaan schoonmaken. Maar ook groene zeep heeft als nadeel dat het vaak strepen nalaat na een dweilbeurt.

Badkamer vloer schoonmaken baking soda

Baking soda, of gewoon soda is een wondermiddel. Het wordt voor zeer veel huishoudelijke taken gebruikt. Maar u raadt het al : ook soda laat – nogal veel – strepen na. Sterker nog : nadat u badkamer vloer heeft schoongemaakt met baking soda, zal de vloer vaak een witte ‘waas’ te zien geven.

Badkamer vloer schoonmaken met bleek

Bleek of ammoniak wordt nog veel verkocht. Echt milieuvriendelijk is bleek natuurlijk niet. Bovendien heeft het ook een zeer sterke geur. Naar onze mening is dit geen product om de badkamervloer mee schoon te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.