voegen badkamer schoonmaken feat

Voegen badkamer schoonmaken ? Zo gaat het lukken !

Misschien herinnert u zich nog de perfect witte voegen in de badkamer nadat u deze in gebruik nam. Na verloop van tijd zijn de voegen echter vies geworden en u merkt bovendien dat het steeds lastiger werd om de voegen in de badkamer helemaal schoon te krijgen.

Het kan zijn dat de voegen helemaal geel, grijs of zelfs zwart geworden zijn. Hoe en waarmee kun je deze donkere voegen in de badkamer nu weer helemaal schoon maken ? In dit artikel gaan we er verder op in. Veel lezers van Schoonmaaktips.com vroegen ons om advies !

voegen badkamer schoonmaken

Schimmel voegen badkamer schoonmaken

Ja, het is goed dat u de voegen in de badkamer van tijd tot tijd goed gaan reinigen. De badkamer is een vochtige plek; een plek waar schimmels gemakkelijk de kans krijgen.

Schimmel in de voegen van de badkamer schoonmaken is dus iets wat van tijd tot tijd voor kan komen. U zult dan donkere voegen te zien krijgen.

Schimmelvorming in de badkamer is natuurlijk een slechte zaak en dient direct opgelost te worden.

Vuilresten nestelen zich gaan in de voegen. Na verloop van tijd krijgt u dit vuil niet meer uit de voegen als u normaal de badkamer van een schoonmaakbeurt voorziet. Zeepresten en kalkresten hopen zich op in of op de voegen en hierna krijgen schimmels gemakkelijker ‘voet aan de grond’.

De voegen zullen op den duur grijs of zwart worden. Geen prettig gezicht natuurlijk en al helemaal geen gezonde situatie. Hygiënisch is het natuurlijk al helemaal niet. Tijd dus voor een grondige schoonmaakbeurt van de voegen in uw badkamer.

Gele voegen badkamer schoonmaken

Ook kan het voorkomen dat de voegen in de badkamer helemaal geel uitgeslagen zijn. Geen gezicht dus met bijvoorbeeld witte badkamertegels.

Gele voegen in de badkamer kunt u beste schoonmaken met schoonmaakazijn. Gebruik daarbij een schuursponsje en de voegen zullen weer snel de oorspronkelijke kleur terugkrijgen.

Verschillende methodes om de voegen te reinigen.

Er zijn verschillende manier om de voegen in de badkamer schoon te maken. U kunt de voegen van de badkamer schoonmaken met :

  1. Schoonmaakazijn
  2. Een stoomreiniger
  3. Baking soda
  4. Groene zeep
  5. Allesreiniger

Gezegd moet wel worden dat er geen snelle manier is. Het blijft dus een vervelend karweitje. De beste manier om de voegen goed schoon te krijgen is door allesreiniger te gebruiken.

Allesreiniger

Als u aan de slag gaat met Easycleaner Allesreiniger betekent dit dat de voegen ook helemaal hygiënisch schoongemaakt worden.

Dit product is verkrijgbaar in onze online winkel en kan daarnaast ook voor vele andere toepassingen gebruikt worden. Laat Easyclean een tijdje goed inwerken op de voegen en vuil en vetresten zullen daarna moeiteloos verdwijnen.

Schoonmaakazijn

Zelf zijn we er niet zo’n voorstander van om met schoonmaakazijn aan de slag te gaan, maar u kunt met behulp van een spuitfles de voegen ermee behandelen.

Ook met schoonmaakazijn zult u even moeten wachten voordat het middel de voegen goed reinigt. Maak daarna de voegen goed schoon met water en maak de voegen daarna droog met een doek.

Stoomreiniger

Er zijn mensen die alleen met stoomreinigers werken als het gaat om het reinigen van de badkamer en de voegen. Onze ervaringen zijn dat vuil slechts korte tijd verwijderd wordt en daarna snel weer terug komt.

De stoomreinigers gebruiken ook geen schoonmaakmiddelen en dus worden bacteriën gedood door de hete stoom.

Baking soda

De voegen in de badkamer reinigen met baking soda doen veel mensen. Ze vinden dit het meest ideale producten om de badkamer (en andere dingen) mee schoon te maken.

Soda is een natuurlijk product en werkt in vele gevallen bijzonder goed. Echter om de voegen in de badkamer weer smetteloos wit te krijgen zijn onze ervaringen minder.

Groene zeep

Ook groene zeep wordt veel gebruikt in de badkamer. In combinatie met soda werkt het zelfs erg goed. Alleen groene zeep gebruiken is dus niet voldoende in veel gevallen.

Ook bij gebruik van groene zeep dient u alles goed na te spoelen met schoon water en daarna de voegen goed droog te maken.

Gebruik van bleek om de voegen schoon te maken

Bleek wordt ook veel gebruikt, echter weet waar u aan begint met bleek. Bleek is namelijk nogal agressief en kan tot schade leiden.

Bovendien geeft bleek giftige dampen en omdat u nog wel een tijdje aan het schoonmaken bent, is het dus gevaarlijk in gebruik. Gebruik dus bij voorkeur geen bleek is ons advies.

Easyclean allesreiniger is het beste alternatief !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.