vlonder schoonmaken

Vlonder schoonmaken

Een vlonder schoonmaken kunt u dat op verschillende manieren doen. U kunt de vlonders schoonmaken met diverse producten, zoals azijn, groene zeep, soda of groene zeep.

In dit artikel op schoonmaaktips.com gaan we dieper in hoe u vlonders schoon kunt maken. Terras vlonders of anders vlonders zijn vaak gemaakt van hout. Daarbij wordt ook vaak hardhout als bankirai gebruikt. Bankirai vlonders schoonmaken en deze weer als nieuw krijgen is niet zo heel moeilijk. De hardhouten bankirai vlonders kunt u gemakkelijk met een hogedrukreiniger helemaal schoonmaken.

Daarnaast zijn kunststof vlonders in opmars. De vlonderplanken zijn dan van plastic gemaakt. Deze worden ook wel composiet vlonders genoemd.

Het maakt in principe niet uit welke soort vlonder u wilt gaan schoonmaken. In dit artikel gaan we er uitgebreid op in.

Lees ook : Terras schoonmaken

vlonder schoonmaken

Hoe maak je vlonders schoon ?

De beste manier om vlonders schoon te maken is door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Met een hogedrukreiniger de vlonder schoonmaken betekent dat u bijvoorbeeld snel en eenvoudig mos of vuil van de vlonders kunt verwijderen.

Om de algen of mos van de vlonder te verwijderen, gebruikt u bij voorkeur een zachte bezem.

Een harde bezem zou de vlonders ernstig kunnen beschadigen. Vandaar dus dat we een zachte bezem gaan gebruiken. Met name gladde vlonderplanken zijn eenvoudiger schoon te maken door het ontbreken van groeven die u wel vaak in bankirai vlonderplanken zult vinden.

Vlonders schoonmaken met hogedrukreiniger

Een snelle manier om de vlonders schoon te maken is door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Het bekendste merk hogedrukreinigers in Nederland in Karcher. Vlonders schoonmaken met een hogedrukreiniger zal er met name voor zorgen dat de zwarte aanslag op de vlonders snel verdwijnt.

Er zijn modellen van ca. 100 euro beschikbaar op Bol.com die perfect kunnen helpen bij het schoonmaken van vlonders.

Vlonder schoonmaken met azijn

Een houten vlonder schoonmaken met azijn werkt prima als u groene aanslag van de vlonders wilt verwijderen. Sprenkel de azijn over de vlonders en laat het indrogen. U kunt overigens gewoon schoonmaakazijn gebruiken.

De azijn zorgt ervoor dat de groene aanslag op vlonders makkelijk te verwijderen is.

Schoonmaakazijn is een natuurproduct dat u bijvoorbeeld in het tuincentrum of in de supermarkt kunt kopen.

De azijn zorgt ervoor dat de algen verdwijnen. Nadat de oplossing met azijn is opgedroogd spuit u eerst de vlonders weer schoon.

Daarna gebruikt u de zachte bezem met enige pressie. Nadat de vlonders weer zijn opgedroogd ziet u het resultaat.

De vlonders zullen verlost zijn van de algen en weer hun natuurlijke kleur terugkrijgen.

Lees ook : Terras schoonmaken met azijn

Vlonder schoonmaken met soda

U kunt ook besluiten om soda te gebruiken en daarna de houten vlonders schoon te gaan maken. Soda is ook een natuurlijk product en reinigt prima.

De houten vlonders schoonmaken met soda betekent niet dat u ook de algengroei en dus de groene aanslag van de vlonders zult verwijderen. Daar hebt u dus de azijn voor nodig.

Vlonder schoonmaken met chloor

We raden u af om een houten vlonder schoon te gaan maken met chloor. Chloor is te agressief en kan de vlonders beschadigen. Bovendien zal chloor er ook voor kunnen zorgen dat planten die in perken staan, waartegen de vlonders zijn geplaatst, hiervan kunnen dood gaan.

Chloor gebruiken om houten vlonders schoon te maken dus liever niet. Chloor is bovendien erg schadelijk voor het milieu.

Vlonders schoonmaken met groene zeep

Ook groene zeep is een natuur product en zal het milieu niet belasten. De resultaten met het schoonmaken van vlonders met groene zeep is over het algemeen goed te noemen, maar wederom kunt er groene aanslag niet zo goed mee verwijderen.

Groene zeep haalt met name het vuil van de vlonders. U dient de vlonders daarna wel weer goed schoon te maken met schoon water anders blijven de zeepresten zichtbaar en geven deze vlekken op de houten vlonders.

Composiet vlonder schoonmaken

Composiet vlonders worden steeds vaker gebruikt. Deze kunststof vlonders gaan doorgaans veel langer mee en u heeft minder kans op beschadigingen. Composiet vlonderplanken schoonmaken gaat over het algemeen veel gemakkelijker dan het schoonmaken van houten of bankirai vlonderplanken.

Composiet vlonders zijn echter vaak veel duurder in aanschaf en zijn dus een flinke investering als u deze gaat gebruiken.

Kunststof of composiet vlonders maakt u schoon met een goede allesreiniger, bijvoorbeeld Easycleaner dat alleen in onze webshop verkrijgbaar is. Easycleaner wordt gratis door schoonmaaktips.com verzonden naar klanten in Nederland en Belgie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.