Urinesteen verwijderen urinoir

Urinesteen verwijderen urinoir – Hoe doe je dat ?

Je wilt urinesteen verwijderen uit het urinoir of wc, maar hoe pak je dat nu aan ? Urinesteen voorkomen is het advies. Schoonmaaktips.com geeft advies hoe dit karwei goed te doen !

Het closetcleaner heeft u een van de beste manieren – misschien zelfs wel de allerbeste manier – om urinesteen te verwijderen uit het urinoir. Het is een prima urinesteenverwijderaar waarmee u gemakkelijk het toilet schoon krijgt.

Closetcleaner banner

Sommige gebruiken azijn, hg, cola of andere huismiddelen om urinesteen te verwijderen.

Urinesteen verwijderen urinoir

Waarom Urinesteen verwijderen uit een urinoir ?

Regelmatig urinesteen verwijderen uit het urinoir of toilet is belangrijk. Als de urinesteen in leidingen gaat zitten is natuurlijk de kans op verstopping erg groot en bovendien is het dan een stuk lastiger om de verstopping op te lossen.

Bovendien zorgt urinesteen ervoor dat de wc blijft stinken. Door regelmatig de urinesteen te verwijderen zorgt u er dus voor dat het toilet schoon blijft en fris ruikt, maar ook nog eens dat problemen met verstoppingen voorkomen worden.

Als u de urinegeur in het toilet niet aanpakt door de urinesteen regelmatig schoon te maken of te reinigen, zal deze altijd in het toilet aanwezig blijven.

Bovendien kunnen zich bacteriën op de urinesteen gaan hechten, wat je natuurlijk al helemaal niet wil.

Door de vorming van urinesteen kan het ook nog zo zijn dat bijvoorbeeld het urinoir, wc of toilet niet meer goed doorspoelt. Bij de ‘grote boodschap’ kan het wc papier minder makkelijk worden weggespoeld door de vorming van urinesteen.

Wat is urinesteen ?

Wat is eigenlijk urinesteen of hoe ontstaat urinesteen. Urinesteen is wordt veroorzaakt door minerale zouten in onze urine. Elk mens produceert deze zouten bestaan uit magnesium, natrium, kalium en fosfor.

Ons lichaam heeft al deze zouten nodig, maar overtollige zouten worden afgevoerd via onze …. urine ! De minerale zouten gaan zich hechten op oppervlaktes in het urinoir (en dus ook leidingwerk als u het niet regelmatig schoonmaakt).

Er komt een soort van gele waas of bruine aanslag op het keramisch oppervlak van het urinoir, waardoor je denkt dat het niet goed schoongemaakt is.

Tips bij het weghalen van urinesteen

Haal dus regelmatig de urinesteen uit het urinoir, wc bril, afvoer, tegels of toilet. Het kan U een hoop problemen besparen. We geven nog een aantal tips :

  • Gebruik altijd handschoenen om de aanslag van urinesteen te verwijderen. Dit voorkomt dat u in contact komt met ziektekiemen die zich op de urinesteen hebben afgezet.
  • Laat het product dat u gebruik altijd even inwerken. Het zal de urinesteen beter oplossen.
  • Ben voorzichtig als u het product gebruikt. Kalkverwijderaars kunnen gevaarlijk zijn voor handen en ogen.
  • Maak het urinoir schoon met een houten of plastic schraper. Dit voorkomt schade aan het glazuur van het urinoir.

Urinesteen in de afvoer van het urinoir

Als er een opeenhoping van urinesteen in de afvoer van het urinoir zit, zal het verwijderen daarvan veel lastiger worden. In sommige gevallen zult u een professioneel ontstopping bedrijf moeten inschakelen om dit probleem te verhelpen.

In het slechtste geval zult u leidingwerk moeten gaan vervangen en dus aan het hakken en breken moeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.