tuintegels schoonmaken

Tuintegels Schoonmaken

De vraag hoe je tuintegels kunt schoonmaken of kuisen krijgen we regelmatig. Tijd dus om er een artikel aan te besteden op schoonmaaktips.com. In dit artikel geven we tips en informatie hoe dit karwei goed aan te pakken en op welke manieren je – donkere – tuintegels kunt schoonmaken.

In onze winkel kunt u Easyfloor kopen. Wij verzenden dit product gratis naar klanten in België en Nederland. Easyfloor wordt verzonden per fles of per 3 flessen en zal ook tuintegels perfect schoonmaken.

Tuintegels schoonmaken

U kunt met EasyFloor vloerzeep gemakkelijk alle soorten tegels perfect schoonmaken. Het maakt dus niet van welk materiaal de tuintegels zijn gemaakt.

Dit betekent dat u Easyfloor zowel binnen als buiten kunt toepassen om tegels eens goed te reinigen.

tuintegels schoonmaken met schoonmaakazijn

Afhankelijk van de soort tegels die u heeft, kunt u aan de slag om deze schoon te maken. Vraag desnoods bij de leverancier na welke soort u heeft gekocht en vraag om advies om deze schoon te maken.

Lees ook : Grindtegels schoonmaken

Hoe ga je tuintegels schoonmaken ?

De beste manier om vieze tuintegels te kuisen of schoon te maken is door gebruik te maken van een goed en veilig schoonmaakmiddel in combinatie met een hogedrukreiniger. Als schoonmaakmiddel kun je bijvoorbeeld schoonmaakazijn of gewone azijn, groene zeep of soda gebruiken.

Groene tuintegels schoonmaken

Het schoonmaken van groene tuintegels doe je makkelijkst met azijn of schoonmaakazijn. Sprenkel de azijn op de tuintegels zodat deze helemaal vochtig worden en de azijn zijn werk kan doen. Door de schoonmaakazijn zullen mossen en algen snel verdwijnen. Laat de azijn even inwerken (30 minuten) en ga daarna met de hogedrukreiniger of hogedrukspuit aan de slag. (Link naar Bol.com)

Zorg ervoor dat u de hele tegel zorgvuldig schoon spuit. Met andere woorden zorg ervoor dat de hele tegel goed gereinigd wordt, anders zult na uw werk toch nog groene aanslag op de tegels terugvinden.

Karcher Hogedrukreiniger

Voor slechts 68 euro !
Via BOL.com

Welke middelen gebruiken om tuintegels schoon te maken?

Er zijn diverse huismiddelen te gebruiken. We geven een opsomming :

  • Schoonmaakazijn
  • Soda
  • Chloor
  • Biotex (jawel….)

Tuintegels schoonmaken met schoonmaakazijn

De tuintegels schoonmaken met schoonmaakazijn of gewone azijn is simpel. U giet eenvoudig met een gieter een water en azijn oplossing over de tuintegels. Laat daarna even indrogen zodat de azijn goed kan inwerken.

Als de tegels bijna droog zijn kunt u aan de slag om de aanslag van algen of mossen te verwijderen. U kunt ervoor kiezen om het eraf te schrobben of gebruik te maken van een hogedrukreiniger.

De aanslag zal door het gebruik van azijn als sneeuw voor de zon verdwijnen.

U zult karwei elk jaar in het voorjaar moeten herhalen om prachtige schone tuintegels te hebben gedurende het voorjaar, zomer en najaar.

Tuintegels schoonmaken met soda

Soda wordt ook vaak gebruikt om tuintegels te reinigen. Gooi twee flinke scheppen (handje vol) in een emmer met heet water. Daarna kunt u de tuintegels perfect schoon schrobben.

Soda is een natuurproduct. Schade aan borders of gazon zal niet optreden.

Chloor

Uw tuintegels schoonmaken met chloor raden we af. Chloor is een chemisch product en als het maar enigszins kan geven we de voorkeur aan milieuvriendelijke methoden.

Toch werkt chloor wel degelijk, maar soda of azijn werken zeker zo goed !

tuintegels schoonmaken biotex

Biotex

Er zijn mensen die zweren bij Biotex. Ook voor het schoonmaken van tuintegels wordt dit wasmiddel ingezet. Echter ook Biotex bevat chemische stoffen en dus is dit volgens ons ook niet de meest milieuvriendelijke oplossing.

Maar als het om resultaten gaat, werkt Biotex ook prima om tuintegels grondig te reinigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.