tuintegels schoonmaken

Tuintegels Schoonmaken

De vraag hoe je tuintegels kunt schoonmaken of kuisen krijgen we regelmatig. Tijd dus om er een artikel aan te besteden op schoonmaaktips.com. In dit artikel geven we tips en informatie hoe dit karwei goed aan te pakken en op welke manieren je – donkere – tuintegels kunt schoonmaken.

Lees ook : Terras schoonmaken met azijn

De beste manier om tuintegels schoon te maken en grondig te reinigen, bijvoorbeeld net voor de lente begint, is door Lamox te gebruiken. Lamox is niet in winkels verkrijgbaar, maar wordt via Bol.com door LeCoBeKo direct aan consumenten geleverd in Nederland en Belgie. 

Tuintegels schoonmaken Lamox

Bekijk hier de Lamox aanbieding op Bol.com 

Lamox maakt uw tuintegels weer perfect schoon ! Nogmaals, niet in winkels te koop, maar verreweg het beste product dat verkrijgbaar is in Nederland en Belgie !

Er worden vele producten aangeboden om de tuin tegels schoonmaken te vergemakkelijken, maar besef dat er slechts enkele zijn die u echt gaan helpen en het werk eenvoudig maken. 

Lees ook : Grindtegels schoonmaken

Welke middelen gebruiken om tuintegels schoon te maken?

Naast Lamox zijn er nog andere middelen die u kunt inzetten om tuintegels schoon te gaan maken. Zo zijn er huismiddelen te gebruiken die vrijwel iedereen kent. 

We geven een opsomming :

  • Schoonmaakazijn
  • Soda
  • Chloor
  • Biotex (jawel….)
  • Groene Zeep

Tuin tegels schoonmaken met schoonmaakazijn

De tuintegels schoonmaken met schoonmaakazijn of gewone azijn is simpel. U giet eenvoudig met een gieter een water en azijn oplossing over de tuintegels. Laat daarna even indrogen zodat de azijn goed kan inwerken.

Leestip : Kunstgras Schoonmaken

Als de tegels bijna droog zijn kunt u aan de slag om de aanslag van algen of mossen te verwijderen. U kunt ervoor kiezen om het eraf te schrobben of gebruik te maken van een hogedrukreiniger.

De aanslag zal door het gebruik van azijn als sneeuw voor de zon verdwijnen.

U zult karwei elk jaar in het voorjaar moeten herhalen om prachtige schone tuin tegels te hebben gedurende het voorjaar, zomer en najaar.

Tuintegels schoonmaken met soda

Soda wordt ook vaak gebruikt om tuintegels te reinigen. Gooi twee flinke scheppen (handje vol) in een emmer met heet water. Daarna kunt u de tuintegels perfect schoon schrobben.

Soda is een natuurproduct. Schade aan borders of gazon zal niet optreden. Er is echter ook een nadeel: als u besluit om tuintegels te gaan schoonmaken met soda, bestaat er een kans de tegels daarna een witte waas kunnen hebben.

Dit wordt veroorzaakt door het gebruik van soda. Vaak is er dan zelfs teveel soda gebruikt om de tuintegels schoon te maken, waardoor de witte waas, na het opdrogen van tegels naar boven komt.

Chloor

Uw tuintegels schoonmaken met chloor raden we af. Chloor is een chemisch product en als het maar enigszins kan geven we de voorkeur aan milieuvriendelijke methoden.

Toch werkt chloor wel degelijk, maar soda of azijn werken zeker zo goed !

Als u toch besluit om de tuin tegels schoon te maken met chloor, bestaat er wel een kans dat de glans van tegels enigszins kan verdwijnen. Door het gebruik van chloor kan een lichte waas over de tuintegels naar voren komen.

tuintegels schoonmaken biotex

Biotex

Er zijn mensen die zweren bij Biotex. Ook voor het schoonmaken van tuintegels met Biotex kunt het milieu extra belasten. 

Biotex bevat chemische stoffen en dus is dit volgens ons ook niet de meest milieuvriendelijke oplossing.

Maar als het om resultaten gaat, werkt Biotex ook prima om tuintegels grondig te reinigen, zodat tuintegels schoonmaken met Biotex zeker tot de mogelijkheden behoort.

Groene Zeep

Ook groene zeep wordt veelvuldig gebruikt om tuintegels schoon te maken. Groene zeep kan overigens voor zeer veel schoonmaak klussen in en om huis gebruikt worden. 

De manier om met groene zeep tuin tegels schoon te maken is eenvoudig:

  1. Maak in een emmer en mengsel van heet water en wat groene zeep.
  2. Meng de groene zeep goed door het hete water.
  3. Sprenkel wat water en groene zeep uit over de tuintegels
  4. Gebruik een harde bezem om de tuintegels daarna goed te schrobben.
  5. Maak de tuintegels daarna schoon met koud water (bijvoorbeeld met een tuinslang) en verwijder hiermee alle zeepresten van de tuintegels.

De tuin tegels met groene zeep schoonmaken zullen direct een prima resultaat opleveren. Het probleem met groene zeep is echter dat het er niet voor zorgt dat bijvoorbeeld groene aanslag op de tuintegels terugkeert (bijvoorbeeld na een regenbui).

Bovendien is groene zeep ook niet milieuvriendelijk. Veel mensen denken ze met groene zeep een natuurlijk product (biologisch) product gebruiken. Dit is echter niet het geval.

Groene zeep bevat vaak hennepolie die chemisch bewerkt is en derhalve is het geen biologisch en dus ook geen milieuvriendelijk product.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.