terras schoonmaken met azijn feat

Terras schoonmaken met azijn

Het terras schoonmaken met azijn is een vaak gekozen oplossing. Door azijn te gebruiken tijdens de schoonmaak van het terras zal de groene aanslag van de terras tegels kunnen worden verwijderd. Toch heeft azijn ook veel nadelen. In dit artikel gaan we er nader op in.

Terras schoonmaken met azijn?

Is het nu verstandig om azijn te gebruiken om het terras schoon te maken ? Het antwoord hierop is : Nee

Schoonmaakazijn is relatief goedkoop en u kunt de groene aanslag met azijn perfect van het terras verwijderen. Het is echter een zeer agressief middel met een zeer hoge zuurgraad.

terras schoonmaken met azijn

Als u dus schoonmaakazijn gaat gebruiken om het terras schoon te maken en te ontdoen van groene aanslag bent u tevens niet erg milieubewust bezig. De azijn met de hoge zuurgraad zal ook in de bodem verdwijnen, hetgeen er voor zorgt dat de grond ook een veel hogere zuurgraad zal krijgen.

Planten en perk planten welke naast het terras zijn geplaatst zullen door de hoge zuurgraad van de azijn de bodem verontreinigen en uw planten zullen niet of veel slechter kunnen overleven in de zure grond.

Toch wordt deze methode vaak gebruikt helaas. Gewoon omdat het resultaat oplevert. De groene aanslag zal van de terras tegels verdwenen zijn, maar wees er dus van bewust dat u tegelijkertijd het milieu zwaar belast.

Lees ook : Tuintegels schoonmaken

Beschadiging aan tegels

Als u de terras tegels gaat schoonmaken met azijn bestaat bovendien de kans dat u de terrastegels zult beschadigen.

De hoge zuurgraad van azijn ‘vreet’ als het ware in de beton- of keramische tegels van het terras.

Betere optie : Groene zeep gebruiken !

Wat is dan een goede, milieuvriendelijke manier om het terras schoon te maken ? De beste manier is even flink werken.

De beste oplossing om het terras schoon te maken is simpelweg water en groene zeep te gebruiken.

Gebruik circa 10 eetlepels groene zeep (in pasta vorm of vloeibare vorm) per emmer water. Gooi de emmer daarna leeg over het terras of deel van het terras dat je schoon wil gaan maken.

Laat het circa 30 minuten inwerken. Daarna kunt u met de schrobber aan de slag. Borstel met een schrobber het oppervlak goed in. Maak daarbij draaiende bewegingen om het gehele oppervlak van het terras goed te raken.

terras schoonmaken met groene zeep

Groene zeep is een echt natuurproduct en zal het milieu dus niet belasten. Groene zeep wordt biologisch afgebroken. Planten en aarde zullen niet ‘beschadigd’ worden door chemische stoffen.

Lees ook : Grindtegels schoonmaken

Bovendien zal de groene zeep uw terras tegels niet beschadigen. Bij een correct uitgevoerde schoonmaakbeurt zal uw terras er stralend uitzien.

Terras tegels schoonmaken met azijn : Nee dus !

De terras tegels schoonmaken met azijn is dus niet de bedoeling. We weten natuurlijk wel dat het toch heel veel gebeurd, maar u bent dus niet echt milieubewust bezig en bovendien bestaat er een grote kans dat u de terras tegels gaat beschadigen.

Als de terras tegels eenmaal zijn beschadigd is het schoonmaken ervan alleen nog maar moeilijker !

Het is dus veel beter om de terras tegels op de juiste en correcte manier schoon te maken! U heeft er dan veel langer plezier van.

Feiten over schoonmaakazijn

Er zijn een aantal dingen die u moet weten van schoonmaakazijn. Wellicht zullen deze feiten u bewegen om geen schoonmaakazijn te gebruiken, maar te kiezen voor een milieuvriendelijkere oplossing.

De coating van de terras tegels kan door de schoonmaakazijn worden aangetast waardoor de tegels beschadigd worden

De meeste terrastegels zijn gemaakt van beton. Beton bevat cement en is een kalkproduct. Azijn lost kalk op waardoor uiteindelijk uw betontegels zullen beschadigen.

Schoonmaakazijn doodt schimmels. Schimmels die in de grond zitten vormen de basis voor een goede voeding voor planten.

Officieel is schoonmaakazijn verboden als onkruidbestrijdingsmiddel (door de EU). Azijn kan gevaarlijk zijn bij inademing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 72 reviews.