tegelvloer schoonmaken feat

Tegelvloer Schoonmaken – Hoe doe je dat eigenlijk ?

Een tegelvloer schoonmaken ? Het lijkt een makkelijke opgave voor velen. Toch zien we maar al te vaak dat een tegelvloer of een plavuizen vloer niet goed schoongemaakt wordt. Tijd dus om er een artikel aan te wijden op schoonmaaktips.com

Bij de schoonmaak van een tegelvloer of een plavuizen vloer is het belangrijk het juiste product te gebruiken. Een tegelvloer laten reinigen door een professioneel bedrijf is vaak geen goedkope oplossing. Vloertegels kunt u het beste zelf schoonmaken. De vloer dweilen is vrij eenvoudig te doen. U moet er wel voor zorgen dat u over de juiste hulpmiddelen en schoonmaakmiddelen beschikt. Dan is vloertegels schoonmaken gemakkelijk zelf te doen.

Bovendien is het goed om te weten of we een nieuwe tegelvloer gaan schoonmaken of een tegelvloer die er al lange tijd ligt. Het heeft dus geen zin om met HG tegelreiniger aan de slag te gaan om bijvoorbeeld cementsluier te verwijderen.

Waarmee tegelvloer schoonmaken ?

De beste manier waarmee u de tegelvloer kunt schoonmaken is door gebruik te maken van een goede vloerreiniger oftewel een echte vloerzeep. Schoonmaaktips.com heeft EasyFloor in haar assortiment. EasyFloor is speciaal ontwikkeld voor tegelvloeren.

Easyfloor wordt gratis verzonden naar onze klanten in Nederland en België en maakt uw tegelvloeren perfect en streeploos schoon.

EasyFloor001

 

Materiaal

Het is belangrijk te weten van welk materiaal de tegelvloer gemaakt is. Heeft u een natuursteen of travertin, dan kunt u niet zomaar elk schoonmaakproduct gebruiken. In dat geval kunt u ook geen EasyFloor gebruiken, maar adviseren wij een natuursteen reiniger van HG.

EasyFloor is geschikt voor keramische tegels.

Een travertin vloer schoonmaken of natuursteen schoonmaken doet u dus het beste met een echte natuursteenreiniger.

Matte vloertegels schoonmaken

Matte vloertegels schoonmaken met een goed product dat u vloertegels weer doet blinken ? Gebruik eenvoudig EasyFloor en zie het resultaat ! EasyFloor is een zachte vloerzeep die u matte vloertegels weer tot leven zal wekken.

Het schoonmaken van matte vloertegels doet u overigens op dezelfde manier als gewone vloertegels schoonmaken.

  • Maak een sopje aan met EasyFloor
  • Neem een dweilsysteem
  • Wring de dweil uit – niet te nat maken dus
  • Dweil daarna de matte tegelvloer
  • Ventileer daarna goed – drogen vloer

Nieuwe tegelvloer schoonmaken

Op een pas gelegde vloer zult u vaak cementsluier aantreffen. Cementsluier ontstaat vaak nadat de tegelvloer gevoegd is.

Als u daarna de nieuwe tegelvloer wilt schoonmaken na het voegen en de Om de cementsluier te verwijderen werkt schoonmaakazijn het beste.

U zult het misschien wel een aantal keren moeten doen alvorens alle cementresten zijn verdwenen.

Voegen reinigen van een tegelvloer

De voegen reinigen van een plavuizen vloer ? Ook dat gaat prima met Easyfloor. Er zijn mensen die er cola of Dasty voor gebruiken, maar het spreekt eigenlijk voor zich dat dat geen echte voegen- of vloerreinigers zijn.

De voegen van vloertegels schoonmaken is vaak nodig als de voegen lichter van kleur zijn. Door vuil en aanslag kunnen de voegen van vloertegels schoongemaakt moeten worden.

Als u de voegen gaat schoonmaken met schoonmaakazijn is dit eigenlijk ook bedoeld om eventuele cementsluier te veroorzaken. Echt schoon worden de voegen pas na gebruik van een echt schoonmaakmiddel.

Ontvetten

Een tegelvloer ontvetten ? Ook daarvoor is Easycleaner ideaal. Easycleaner zal ervoor zorgen dat de plavuizen of tegelvloer geheel vetvrij wordt.

Als u bijvoorbeeld de tegelvloer wilt gaan ontvetten omdat u deze wilt gaan egaliseren of wanneer u de tegelvloer wilt gaan verven, is EasyCleaner het juiste product.

Veel mensen gebruiken ammoniak om tegels te ontvetten. Dit werkt op zich wel, maar de geur van ammoniak is gevaarlijk, ruikt niet echt fris en is natuurlijk ook niet milieuvriendelijk.

EasyFloor en Easycleaner zijn ook verkrijgbaar als combi pakket in onze webshop. U bent dan nog voordeliger uit !

plavuizen tegelvloer schoonmaken

Alternatieven

Er zijn alternatieven om een tegelvloer te reinigen. We geven nog een opsomming :

  • Tegelvloer schoonmaken met soda
  • Tegelvloer schoonmaken met groene zeep
  • Tegelvloer schoonmaken met schoonmaakazijn
  • Plavuizen vloer schoonmaken met stoomreiniger

Soda

Een tegelvloer schoonmaken met soda wordt vaak gedaan. Soda of baking soda is een natuurproduct en kan dus prima als schoonmaakmiddel voor vloeren gebruikt worden. Onze ervaring is echter wel dat door het gebruik van soda de vloer niet altijd streeploos schoon wordt. De soda resten blijven vaak zichtbaar nadat de vloer is schoongemaakt of gedweild.

Groene zeep

Ook groene zeep wordt vaak gebruikt om een tegelvloer schoon te maken. Ook een natuurlijk product met bijna dezelfde werking (en bijwerking) als soda. Groene zeep zal ook vaak strepen achterlaten die u na de schoonmaakbeurt toch zult blijven zien helaas.

Schoonmaakazijn

Een tegelvloer schoonmaken of plavuizen met schoonmaakazijn ? Het wordt vaak gedaan. Maar we zijn van mening dat schoonmaakazijn hiervoor eigenlijk niet bedoeld is. Niet echt een schoonmaakmiddel en zorgt bovendien niet echt voor een frisse geur.

Tegels schoonmaken of de plavuizen vloer dweilen met azijn wordt eigenlijk alleen gedaan bij een nieuwe plavuizen of tegelvloer. (zie hiervoor : cementsluier).

Stoomreinigers

Veel mensen gebruiken stoomreinigers om tegelvloeren schoon te maken. Dit gaat op zich prima, mits u de juiste stoomreiniger en het juiste schoonmaakmiddel gebruikt. Stoomreinigers zorgen ervoor dat plavuizen vloeren intensief gereinigd kunnen worden en weer glanzend schoon worden.

Verschil tegelvloer en een plavuizen vloer

Het klinkt raar maar er is eigenlijk geen verschil. Een tegelvloer of een plavuizen vloer betekenen eigenlijk hetzelfde. Vaak is het wel zo dat plavuizen vloeren ouder zijn en voorzien zijn van een glazuurlaag. Vloertegels schoonmaken of plavuizen vloertegels schoonmaken is dus vaak dezelfde discipline.

Ook zijn plavuizen vaker wat dikker dan een tegels. Vroeger werden plavuizen vloeren gemaakt van gebakken klei. Tegenwoordig is dat dus ook niet meer zo.