sterk vervuilde wc schoonmaken

Sterk vervuilde wc schoonmaken ? Zo gaat het lukken !

Een sterk vervuilde wc schoonmaken ? Het is dan goed te weten hoe je dit karwei het beste aanpakt. Is de wc erg vuil of heb je te maken met kalkaanslag of urinesteen in het toilet ? Misschien wil je de strepen in wc verwijderen ? De wc grondig schoonmaken kun je met verschillende middelen aanpakken. Het reinigen van een sterk vervuilde wc : hoe maak je een wc schoon ?

In dit artikel geven we tips en informatie over hoe een hele vieze wc schoonmaken en hoe bijvoorbeeld de aanslag in de wc te verwijderen. Reeds schreven we over de wc pot schoonmaken op Schoonmaaktips.com

ClosetClean 002

Sterk vervuilde WC schoonmaken : Hoe aanpakken ?

Een sterk vervuilde wc schoonmaken ? De WC eens echter grondig poetsen zodat hij er weer als nieuw uit gaat zien ? Wat kom je zoal tegen als je te maken krijgt met een sterk vervuild toilet ? In principe is elk toilet weer helemaal schoon te krijgen. Je moet alleen goed weten waar je mee te maken krijgt.

Het poetsen van de WC is inderdaad niet het meest prettige huishoudelijke werkje, maar het hoort er nu eenmaal bij. Een hele vieze wc schoonmaken begint allereerst gebruik maken van de juiste producten. Een schoon toilet betekent natuurlijk dat het hygiënisch verantwoord is om er gebruik van te maken. Zelfs een hele vieze wc schoonmaken is dus mogelijk.

Lees ook : Aanslag wc verwijderen 

of :

Bruine aanslag verwijderen uit wc

Toilet schoonmaken met Closetcleaner

Hoe maak je een wc schoon ? Alles begint met het beste product om de wc gemakkelijk, snel en goed schoon te maken.

Schoonmaaktips.com ontwikkelde closetcleaner ! Dit product is alleen in onze winkel online te koop. Het is dus niet verkrijgbaar in winkels. Closetcleaner is verkrijgbaar per 1 fles en per 3 flessen.

Probeer en bestel het nu ! Wij versturen zonder extra verzendkosten te berekenen !

Sterk vervuilde wc schoonmaken

Lees ook : wc bril schoonmaken

Gele rand schoonmaken

Vaak zien we een gele rand in de wc. Het schoonmaken van een gele rand in de wc is door gebruik te maken van ClosetClean erg eenvoudig.

Breng gewoon het product aan op  de gele rand in de wc, laat ClosetClean circa 15 minuten inwerken en spoel de wc daarna goed schoon.
Gele aanslag

Gele aanslag in de wc of op de wc bril maakt u het beste schoon met groene zeep. De gele aanslag in de wc wordt vaak veroorzaakt door urine die niet weggespoeld wordt bij het doortrekken van het toilet.

Ook kan het zijn dat de de verkeerde schoonmaakmiddelen zijn gebruikt tijdens het reinigen van de wc. Een schuursponsje kan de kunststof wc bril beschadigen en poreus maken, waardoor de urine- of gele aanslag juist in de wc bril trekt en alleen maar lastiger te verwijderen is.

Het is altijd beter om een spons of zachte doek te gebruiken op het moment dat u de gele aanslag in de wc wilt gaan schoonmaken.

Glorix WC blokjes

WC reinigen onder de rand

De wc reinigen onder de rand vraagt extra aandacht. Natuurlijk komt er onder de rand van de wc enorm veel viezigheid die grondig gereinigd moet worden. De rand van de wc schoonmaken is dus een belangrijk onderdeel van de wc schoonmaken.

U heeft een goede, stevige wc borstel nodig om de wc onder de rand goed schoon te krijgen. De beste manier is om als volgt te werk te gaan:

Hoe wc reinigen onder de rand ?

 • Spuit een hoeveelheid Closetcleaner onder de rand van de wc
 • Laat dit even (5-10 minuten) goed intrekken
 • Neem een emmer lauwwarm water
 • Pak een WC borstel en reinig daarna de wc onder de rand
 • Maak daarna de wc onder de rand goed schoon met het lauwwarme water
 • Neem een droge doek en maak de wc onder rand goed droog

Als u systematisch werkt, is de wc reinigen onder rand dus eigenlijk niet zo heel moeilijk.

HuishoudenHuishouden

Zwarte strepen in het toilet ?

Heeft u zwarte strepen in het toilet ? U zult op een gegeven moment zwarte strepen in toilet tegenkomen als het toilet niet regelmatig goed schoongemaakt wordt. De de kans op zwarte strepen in de wc is dan het grootst. Zwarte strepen in de wc verwijderen doet u op de volgende manier :

 • Gooi kokend water over de zwarte aanslag in de wc en schrob daarna meteen met een stevige borstel
 • Pak daarna Closetcleaner en borstel nogmaals met dit middel over de zwarte plekken
 • Maak het toilet daarna nogmaals schoon met gloeiend heet water

Door het gebruik van Closetcleaner zullen zwarte strepen in de wc makkelijker te verwijderen zijn. Laat de ClosetCleaner een tijdje inwerken op de strepen en borstel daarna de strepen goed met een wc borstel.

Normaliter kunt u op deze manier gemakkelijk, zonder al te veel moeite, strepen in de wc verwijderen.

Zwarte aanslag toilet

Zwarte aanslag in het toilet wordt veroorzaakt door het uitscheiden van urine. Urine bevat veel minerale zouten die zich op de oppervlakte van de wc of toilet hechten. Door de wc regelmatig goed schoon te maken kunt u dit tegengaan. Daarbij moet wel gezegd worden dat zwarte aanslag in het toilet vaak begint onder in de wc – ver onder het waterpeil.

Het is dan ook lastig om de zwarte aanslag in het toilet tegen te gaan. U kunt er zeer lastig bij.

bruine aanslag in de wc

Vaatwastablet in wc

Er zijn mensen die zweren bij vaatwastabletten en ze werkelijk overal voor gebruiken, dus ook voor het schoonmaken van een sterk vervuilde wc. Een wc schoonmaken of reinigen met vaatwastabletten ? Onze ervaringen zijn er overigens niet zo goed mee.

Misschien hebben we de verkeerde vaatwastabletten gebruikt, maar in al onze testen bleek dat vaatwastabletten niet geschikt zijn om een toilet te reinigen. Mocht u andere ervaringen hebben dan horen we dit graag !

We hebben dit artikel eerder geplaatst en merkten dat er ontzettend veel mensen zijn die met een vaatwastablet de wc schoonmaken. Maar in onze testen merkten we regelmatig dat de wc echt niet goed schoon te krijgen was met een vaatwastablet.

WC schoonmaken met soda

De wc kunt u ook schoonmaken met soda. Baking soda wordt veel gebruikt om grondig te reinigen. Het is een natuurproduct dus zeer milieuvriendelijk in gebruik. De werkwijze is dan als volgt:

 • Vul een emmer met lauwwarm water
 • Doe daarin een paar scheppen baking soda
 • Vermeng de baking soda goed met het water
 • Poets daarna eerst de buitenkant en deksel van de wc met een doekje
 • Gebruik een wc borstel en schrob de wc aan de binnenkant goed schoon met baking soda en lauwwarm water
 • Spoel het toilet een aantal malen goed door
 • Maak de buitenkant van de wc goed droog met een schone, droge doek

Een toilet reinigen met baking soda betekent overigens niet dat u de wc ontsmet. Daarvoor zult u toch andere middelen (zoals Closetcleaner of Dettol) moeten gebruiken.

Er is echter ook een nadeel als u baking soda gebruikt. Als u besluit om de wc schoon te maken met baking soda, zult u de pot na gebruik van soda met een lauwwarm doekje nogmaals schoon moeten maken. Baking soda zal een witte waas achterlaten op de wc die vaak zichtbaar blijft dat u deze niet na reiniging verwijderd.

Toch is het wc schoonmaken met soda een veel gebruikte methode.

wc borstel kopen

WC schoonmaken met azijn

Veel mensen gaan de wc schoonmaken met azijn. Azijn is ook een natuurproduct en wordt veelvuldig in het huishouden gebruikt om er van alles mee schoon te maken. Toch kiezen we er bij schoonmaaktips.com niet voor om azijn te gebruiken om de wc schoon te maken.

De reden hiervoor is heel simpel. Azijn geeft een zeer sterke geur die lange tijd in het toilet aanwezig kan blijven. Het is gewoon een onaangename geur.

Als u toch azijn gaat gebruiken, gebruik dan zeker niet teveel. Een scheutje azijn in een emmer met lauwwarm water is al meer als voldoende om de wc te reinigen. Het beste is overigens om dan ook de echte schoonmaakazijn te gebruiken en bijvoorbeeld niet de natuurazijn.

Urinesteen

Hardnekkige urinesteen verwijderen in het toilet  doe je het gemakkelijkste met gewoon water en azijn. Neem een goede schoonmaakazijn en meng dit – bij voorkeur – met warm water. De verhouding water – azijn is :

 • 10 liter water
 • 1 liter azijn

Giet de oplossing over de delen van het toilet of de wc waar de urinesteen aanwezig is. Laat het daarna goed inwerken.

Als u dit karweitje dus bijvoorbeeld ’s-avonds voor het slapen gaan uitvoert, kunt u het de volgende morgen afmaken door de wc goed te poetsen met een wc borstel.

De urinesteen in de wc zal daarna snel verdwijnen.

Zwart toilet schoonmaken

Een zwart toilet schoonmaken kan erg lastig zijn. Op een zwarte kleur is bijna alles zichtbaar en daardoor wordt het schoonmaken of reinigen een stuk moeilijker.

Een zwart toilet kom je tegenwoordig niet echt vaak meer tegen, maar mocht u er nog een hebben dat is het schoonmaken ervan gemakkelijk te doen met bijvoorbeeld groene zeep.  Wij adviseren Easycleaner dat verkrijgbaar is in onze webshop.

Groene zeep laat vaak strepen na die zichtbaar blijven. Als u Easycleaner gebruikt wordt het zwarte toilet goed schoongemaakt en zult u geen strepen meer zien als u de zwarte wc nog eens goed heeft afgenomen met een lauwwarm doekje.

Sterk Vervuilde WC Schoonmaken Samenvatting

Het is dus echt niet zo moeilijk om een sterk vervuilde wc schoon te maken. Wat wel belangrijk is dat u systematisch de hele wc grondig gaat reinigen. Om die manier wordt echt de wc echt gepoetst en schoongemaakt.

Daarnaast is het belangrijk dat u de juiste producten gebruikt. Schoonmaaktips.com heeft de beste wc reiniger, Closetcleaner !

Een sterk vervuilde wc schoonmaken doet u dan met gemak !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.