schimmel verwijderen badkamer

Schimmel Verwijderen in de Badkamer

Schimmel verwijderen in de badkamer ? Als u op zoek bent naar een product waarmee u de schimmel in de badkamer kunt verwijderen, biedt Schoonmaaktips.com u een aantal oplossingen.

Schimmel in de badkamer is niet alleen vies, maar ook nog slecht voor uw gezondheid.

Wat is nu een goede schimmelreiniger ? Het is dus zaak om er iets aan te doen en daarnaast manieren te vinden om schimmelvorming in de badkamer te voorkomen.

In dit artikel geven we aan hoe je het beste de schimmel in de badkamer kunt verwijderen. Is HG schimmelreiniger wel het beste product ?

U merkt vaak als u schimmel in de badkamer heeft als er zich op het plafond allerlei zwarte puntjes ontwikkelen. Ook kan het zijn dat er zich schimmel op de voegen aanwezig is.

Ook dan worden de voegen zwart van de schimmel uitslag.

Ook op de muren van de badkamer kan zich schimmel ontwikkelen. Naast zwarte puntjes zult u dan ook doffe donkere vlekken op de muren in de badkamer vinden.

schimmel badkamer verwijderen

Hoe kun je het beste schimmel verwijderen in de badkamer ?

De beste manier om schimmel te verwijderen in de badkamer in door rigoureus te werk te gaan. Het heeft geen zin om de schimmel in de badkamer met wat water en sop te verwijderen.

Ook simpel overschilderen heeft weinig effect. De schimmel zal snel terugkeren en dus is het probleem nog steeds niet opgelost.

Het klinkt gek maar een hoop mensen weten niet eens dat ze schimmel in de badkamer hebben.

Als je het niet weet kun je er ook niets aan doen. Schimmel in de badkamer herken je door de zwarte stipjes op de voegen van badkamer tegels, op het plafond of op de muren in de badkamer.

De beste producten die helpen tegen schimmel in de badkamer zijn :

  • Soda
  • Azijn
  • Bleekwater

Daarnaast kunt u nog overwegen om HG producten te gebruiken.

HG heeft onder andere HG Schimmel, Vocht en Weerplekkenreiniger en HG Schimmelreiniger Schuimspray. Wij horen graag van u of deze producten ook daadwerkelijk werken bij het verwijderen van schimmel in de badkamer.

Lees ook : Badkamer schoonmaken

Schimmel verwijderen plafond badkamer met azijn

Als u schimmel op het plafond heeft in de badkamer, kunt u dit het beste met azijn aanpakken. De azijn zorgt ervoor dat het minder aantrekkelijk wordt voor schimmels om zich op het plafond te vermenigvuldigen.

Spuit de azijn simpel op het plafond van de badkamer, met name natuurlijk waar zich schimmelvorming voordoet.

Laat de oplossing even inwerken en schrob daarna het plafond in de badkamer schoon met een stevige borstel. Blijft dit doen tot alle zwarte schimmelplekken zijn verdwenen en laat het plafond daarna simpel opdrogen.

Schimmel badkamer verwijderen baking soda

U kunt natuurlijk ook baking soda gebruiken om de schimmel in de badkamer te verwijderen.

Baking soda wordt voor velerlei toepassingen gebruikt en dus ook voor het verwijderen van schimmel in de badkamer uitermate geschikt.

Maak een oplossing van lauwwarm water met de soda, laat de soda goed oplossen en spuit daarna de oplossing op de schimmelvlekken in de badkamer.

Ook hier moet u daarna de vochtige vlekken goed bewerken met een stevige borstel. Herhaal het proces nogmaals, als niet alle schimmel vlekken direct verdwijnen.

Meer weten over baking soda ? Lees dan dit artikel eens op Wikipedia. 

Schimmel badkamer verwijderen bleekwater

Ook bleekwater of chloor is uitermate geschikt om schimmel in de badkamer te verwijderen. Het enige nadeel van bleekwater of chloor is de penetrante geur.

Maar het werkt bijzonder goed om schimmel in de badkamer te verwijderen.

Gebruik een weinig bleekwater (verhouding 25 ml per 1 liter water) en spuit dit op de schimmel in de badkamer.

Laat het even inwerken en ga dan met een stevige borstel de schimmel verwijderen. Door de geur van bleekwater wordt het onaantrekkelijk voor schimmel om zich opnieuw te manifesteren.

Schimmel voorkomen in de badkamer

Er zijn verschillen manieren om schimmel in de badkamer te voorkomen. We geven een opsomming :

  • De badkamer in de zomerperiode goed ventileren met natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie.
  • Maak vochtige oppervlakken in de badkamer droog nadat er condens of water op aanwezig blijft
  • Plaats een wasmachine of wasdroger bij voorkeur niet in de badkamer (ivm vochtvorming)

Zijn er manieren om schimmel in de badkamer te voorkomen ? Ja die zijn er wel degelijk. Belangrijk is om de badkamer goed te ventileren.

Omdat het in de badkamer altijd relatief vochtig is, is de kans om schimmelvorming erg groot.

Daarom is het goed om de badkamer goed te ventileren. Dit kan door middel van mechanische ventilatie of door natuurlijke ventilatie.

In veel badkamers vinden we wasmachines of drogers. Deze dragen natuurlijk ook bij aan een hoog luchtvochtigheidsgehalte in de badkamer.

Dus als deze gebruikt worden dient de badkamer ventilatie ook geactiveerd te worden.

Schimmel op de voegen in de badkamer

Schimmel ontstaat ook vaak op de voegen tussen de tegels in de badkamer. Dit heeft te maken dat schimmels zich er gemakkelijk kunnen vestigen.

Regelmatig schoonmaken van de voegen met bijvoorbeeld azijn, bleekwater of baking soda voorkomt schimmel op de voegen in de badkamer.

Waarom schimmel aanpakken ?

Naast het feit dat het geen schoon gezicht is, die vieze zwarte stipjes, kan het ook nog eens slecht zijn voor de gezondheid van mensen.

Het staat vast dat schimmels een verminderde weerstand kunnen opleveren.

Met name bij ouderen of mensen die vaak infecties krijgen. Ook kunt u van schimmels bijvoorbeeld rode ogen krijgen, keelpijn of huidirritatie krijgen. Kortom : geen gezonde toestand en zaak om er iets aan te doen.

Voorbereiding schoonmaak schimmelvorming

Zorg ervoor dat u de badkamer goed ventileert. Zet bijvoorbeeld een raam goed open.

Als u bijvoorbeeld de badkamer eens goed wilt gaan schoonmaken, dient u eerst de schimmelplekken goed te behandelen met ammoniak.

Gebruik een plantenspuit om de schimmelplekken goed in te sprayen met de ammoniak.

Gebruik daarna een harde borstel en wrijf deze goed over de schimmelplekken in. Daarna laat u het een uurtje goed inwerken.

Gebruik daarna een schone natte doek en haal daarmee de schimmel van het plafond en muren in de badkamer.

Nogmaals : belangrijk is dat u de badkamer goed lucht en zorgt voor veel ventilatie. Op deze manier zorgt u ervoor dat de ammoniak lucht snel verdwijnt in de badkamer.

Terugkerende schimmelvorming

Het kan zijn dat er na verloop van tijd toch weer schimmelvorming op zal treden in de badkamer. Herhaal dan gewoon bovenstaande proces met ammoniak en Easycleaner.

Natuurlijk kunt u dit ook preventief doen. Op deze manier zal schimmelvorming minder makkelijk voorkomen. Van tijd tot tijd doodt u de aanwezige bacteriën die voor later schimmelvorming zorgen.

Deskundige inschakelen

Bij overmatige schimmelvorming in de badkamer is het raadzaam om advies in te winnen van een deskundige.

Vaak zal er gewezen op matige ventilatie van de ruimte en zullen manieren aangegeven worden hoe dit probleem aan te pakken.

Denk hierbij aan loodgietersbedrijven of schakel iemand in van de woningbouwvereniging.

Ook bij overmatige schimmelgroei in de badkamer is het misschien verstandig om deskundig advies in te winnen en de schimmelvorming door een gespecialiseerd bedrijf aan te laten pakken.

We praten immers over uw gezondheid !

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.