schimmel verwijderen badkamer

Schimmel Verwijderen in de Badkamer

Schimmel verwijderen in de badkamer ? Als u op zoek bent naar een product waarmee u de schimmel in de badkamer kunt verwijderen, biedt Schoonmaaktips.com u een aantal oplossingen. Schimmel in de badkamer is niet alleen vies, maar ook nog slecht voor uw gezondheid. Wat is nu een goede schimmelreiniger ? Het is dus zaak om er iets aan te doen en daarnaast manieren te vinden om schimmelvorming in de badkamer te voorkomen. In dit artikel geven we aan hoe je het beste de schimmel in de badkamer kunt verwijderen. Is HG schimmelreiniger wel het beste product ?

schimmel badkamer verwijderen

Wanneer heb je schimmel in de badkamer ?

Het klinkt gek maar een hoop mensen weten niet eens dat ze schimmel in de badkamer hebben. Als je het niet weet kun je er ook niets aan doen. Schimmel in de badkamer herken je door de zwarte stipjes op het plafond, op de voegen of op de muren.

Waarom schimmel aanpakken ?

Naast het feit dat het geen schoon gezicht is, die vieze zwarte stipjes, kan het ook nog eens slecht zijn voor de gezondheid van mensen. Het staat vast dat schimmels een verminderde weerstand kunnen opleveren.

Met name bij ouderen of mensen die vaak infecties krijgen. Ook kunt u van schimmels bijvoorbeeld rode ogen krijgen, keelpijn of huidirritatie krijgen. Kortom : geen gezonde toestand en zaak om er iets aan te doen.

Voorbereiding schoonmaak schimmelvorming

Zorg ervoor dat u de badkamer goed ventileert. Zet bijvoorbeeld een raam goed open.

Als u bijvoorbeeld de badkamer eens goed wilt gaan schoonmaken, dient u eerst de schimmelplekken goed te behandelen met ammoniak. Gebruik een plantenspuit om de schimmelplekken goed in te sprayen met de ammoniak.

Gebruik daarna een harde borstel en wrijf deze goed over de schimmelplekken in. Daarna laat u het een uurtje goed inwerken.

Gebruik daarna een schone natte doek en haal daarmee de schimmel van het plafond en muren in de badkamer.

Nogmaals : belangrijk is dat u de badkamer goed lucht en zorgt voor veel ventilatie. Op deze manier zorgt u ervoor dat de ammoniak lucht snel verdwijnt in de badkamer.

Andere manieren

Er zijn nog andere manieren om schimmel in de badkamer te verwijderen. We geven een opsomming:

  • Schimmel verwijderen met baking soda
  • Schimmel verwijderen met azijn
  • Schimmel badkamer verwijderen met bleekwater

In principe kunt u de schimmel met al deze middelen verwijderen.

Baking soda

Baking soda ofwel zuiveringszout kun je ook weer oplossen in een plantenspuit en daarmee de plekken met schimmel in de badkamer behandelen. Borstel het daarna goed na en wrijf het plafond of muren goed schoon met een schone natte doek.

Azijn

Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat schimmel wordt aangepakt. Ook nu weer gebruikt u een plantenspuit en spray de schimmelplekken goed in. Laat het daarna even inwerken en neem de schimmel af met een schone natte doek.

Bleekwater

Als u bleekwater gaat gebruiken, moet u ook weer zorgen voor een goede ventilatie. Zet daarom ramen goed open en spuit het bleekwater met behulp van een plantenspuit op de plekken waar zich schimmelvorming voordoet. Ook nu weer het bleekwater goed laten intrekken en daarna schoon maken met een natte schone doek.

Schimmel voorkomen in de badkamer

Zijn er manieren om schimmel in de badkamer te voorkomen ? Ja die zijn er wel degelijk. Belangrijk is om de badkamer goed te ventileren.

Omdat het in de badkamer altijd relatief vochtig is, is de kans om schimmelvorming erg groot. Daarom is het goed om de badkamer goed te ventileren. Dit kan door middel van mechanische ventilatie of door natuurlijke ventilatie.

In veel badkamers vinden we wasmachines of drogers. Deze dragen natuurlijk ook bij aan een hoog luchtvochtigheidsgehalte in de badkamer. Dus als deze gebruikt worden dient de badkamer ventilatie ook geactiveerd te worden.

Terugkerende schimmelvorming

Het kan zijn dat er na verloop van tijd toch weer schimmelvorming op zal treden in de badkamer. Herhaal dan gewoon bovenstaande proces met ammoniak en Easycleaner.

Natuurlijk kunt u dit ook preventief doen. Op deze manier zal schimmelvorming minder makkelijk voorkomen. Van tijd tot tijd doodt u de aanwezige bacteriën die voor later schimmelvorming zorgen.

Deskundige inschakelen

Bij overmatige schimmelvorming in de badkamer is het raadzaam om advies in te winnen van een deskundige. Vaak zal er gewezen op matige ventilatie van de ruimte en zullen manieren aangegeven worden hoe dit probleem aan te pakken. Denk hierbij aan loodgietersbedrijven of schakel iemand in van de woningbouwvereniging.

Ook bij overmatige schimmelgroei in de badkamer is het misschien verstandig om deskundig advies in te winnen en de schimmelvorming door een gespecialiseerd bedrijf aan te laten pakken. We praten immers over uw gezondheid !

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.