pvc vloer dweilen feat

PVC Vloer Dweilen – Zo Gaat Het Snel en Goed !

Hoe moet je een pvc vloer dweilen ? Waarmee ga je dat doen ? Moet je een nieuwe pvc vloer dweilen na ingebruikname en mag je een pvc vloer überhaupt wel dweilen ?

In dit artikel gaat schoonmaaktips.com er dieper op in.

Op schoonmaaktips.com kunt u overigens Easyfloor kopen. Dit product is niet verkrijgbaar in winkels en is uitermate geschikt om een pvc vloer te dweilen. Easyfloor is te verkrijgen per 1 fles en per 3 flessen.

PVC vloer dweilen ? Werk systematisch !

Je mag natuurlijk een pvc vloer dweilen. Daarbij is een systematische aanpak gewenst. Een plakkerige vloer schoonmaken gaat heel gemakkelijk.

Zorg in ieder geval voor een goede voorbereiding en werk volgens een vaste methode.

 • Verwijder alle obstakels van de pvc vloer
 • Maak de pvc vloer helemaal stofvrij – gebruik een stofwisser voor pvc vloeren
 • Maak een sopje met de vloerreiniger
 • Gebruik een goede dweil of mop (Link naar Bol.com)
 • Dweil de pvc vloer
 • Zorg tussentijds voor een schone dweil
 • Laat de vloer goed drogen

Hoe vaak PVC vloer dweilen ?

Het beste is om de pvc vloer wekelijks te dweilen. Op deze manier verlengd de levensduur van de vloer aanmerkelijk en blijft deze natuurlijk altijd redelijk schoon en zuiver.

Hoe PVC vloer dweilen ?

De beste manier om een pvc vloer te dweilen en goed schoon te maken is met behulp van een goede vloerreiniger. Easyfloor is bijzonder geschikt voor pvc vloeren, en is eigenlijk de perfecte pvc reiniger.

Maar u kunt het natuurlijk ook voor andere vloeren gebruiken. U kunt het bestellen in onze webshop.

Verzendkosten worden niet in rekening gebracht en de u heeft Easyfloor ook nog eens bijzonder snel in huis !

 

Zorg echter ook dat de pvc vloer al helemaal stofvrij is door eerst de vloer goed te stofzuigen en al het ‘grove’ vuil te verwijderen voordat je aan de dweilbeurt begint.

De vloerreiniger gebruikt u in warm water en dweil daarna doelgericht en dweil het hele oppervlak van de pvc vloer systematisch goed schoon.

Dweil de pvc vloer met de naden van de vloer mee. Dit voorkomt strepen op de vloer.

pvc vloer dweilen

Verwijder alle obstakels in de ruimte

Het klinkt logisch, maar door alle obstakels in de ruimte waar u de pvc vloer wilt gaan schoonmaken even te verwijderen werkt het dweilen een stuk sneller.

Breng stoelen van de vloer door ze op de tafel te plaatsen of eventueel tijdelijk naar een andere ruimte te verhuizen. Verwijder ook lampen, vuilnisbakken, bloempotten etc. even van de pvc vloer, zodat u ineens de hele pvc vloer grondig en helemaal kunt schoonmaken.

Stofvrij maken

Door de vloer eerst goed te stofzuigen wordt al veel vuil weggenomen. Of gebruik een stofwisser voor pvc vloeren.

Zorg er wel voor dat u de stofzuiger op de juiste manier gebruikt en de borstel gebruikt. Zonder borstel kunt u krassen in de pvc vloer veroorzaken die daarna zeer lastig of helemaal niet meer te verwijderen zijn.

Sop maken

Sop aanmaken om de pvc vloer te gaan dweilen doet u als volgt :

 • Gebruik slechts 2 dopjes van de Easyfloor per 10 liter warm water

Het gebruik van Easyfloor zorgt ervoor dat de pvc vloer perfect schoon wordt en bovendien een frisse geur na zal laten. Easyfloor laat geen strepen en voetafdrukken na !

Gebruik goede dweil of mop

Ook dit lijkt voor de hand liggen. Toch is het gebruik van een goede dweil of mop essentieel voor het succesvol dweilen van een pvc vloer.

PVC vloer dweilen

Zorg ervoor dat alle plekken van de pvc vloer geraakt worden als de pvc vloer wordt gedweild. Dit doet u het beste door de dweil of mop systematisch heen en weer te bewegen, waarbij alles ‘geraakt’ wordt.

Zorg ervoor dat alle hoeken ook goed gedweild worden zodat ook deze in 1 keer goed schoongemaakt worden.

Zorg er tevens voor dat loopvlakken goed gedweild worden zodat ook deze vlekkeloos schoon worden.

Maak de dweil of mop tussentijds schoon

Als de pvc vloer erg vuil is zult u de dweil of mop tussentijds even moeten schoonmaken. Wring de dweil of mop uit in een aparte emmer en gebruik dus niet de emmer met Easyfloor. Op deze manier gebruikt u steeds ‘schoon’ water om de pvc vloer te dweilen.

Laat de vloer drogen

Als u de gehele pvc vloer heeft gedweild moet deze even drogen. Als de vloer nog wat vochtig is, is het natuurlijk beter om er even niet op te lopen. U kunt ook de pvc vloer droogmaken met een schone doek of droge dweil.

Het spreekt voor zich dat dit drogen in de zomermaanden wat sneller gaat dan in de wintermaanden.

Zet even een raam open in de ruimte die u gedweild heeft om de vloer sneller te laten drogen.

Tips pvc vloer

We geven u nog een aantal tips :

 • Gebruik niet teveel water als u de pvc vloer gaat dweilen. Een vochtige dweil met Easyfloor is voldoende !
 • Goed onderhoud van de pvc vloer is belangrijk. Stofzuig regelmatig de vloer schoon.
 • Gebruik Swiffer om de pvc vloer schoon te houden !

Alternatieven om de pvc vloer schoon te maken

Er zijn natuurlijk andere schoonmaakmiddelen die u kunt gebruiken om de pvc vloer schoon te maken. We geven een opsomming :

 1. PVC vloer dweilen met afwasmiddel
 2. Chloor
 3. Schoonmaakazijn
 4. Groene zeep
 5. Allesreiniger
 6. Stoommachine

Afwasmiddel

Onze ervaringen met het dweilen van een pvc vloer met afwasmiddel zijn over het algemeen niet goed. Het kwam veel voor dat er strepen zichtbaar bleven na een dweilbeurt.

Chloor

Ook het schoonmaken van de pvc vloer met chloor is ons niet goed bevallen. Ook hier wederom veel strepen op de vloer en bovendien blijft de geur van chloor lang hangen. Bovendien is het natuurlijk niet prettig werken in een ruimte met chloorlucht.

Schoonmaakazijn

Ook geen oplossing in onze ogen. Ook azijn laat vaak strepen achter na de dweilbeurt. Ook hier is de geur van azijn niet de meest prettige geur om in te werken.

Groene zeep

Groene zeep gebruiken om een pvc vloer te dweilen is mogelijk. Wat ons opviel was de vloer daarna wel wat vettig bleef en bovendien ook nog eens erg glad.

Allesreiniger

We gebruiken natuurlijk ons eigen product : Easycleaner – Om een pvc vloer te dweilen en grondig schoon te maken is ook een allesreiniger eigenlijk niet geschikt. Ook hier wederom strepen.

Stoommachine of stoomreiniger

Een stoommachine of stoomreiniger gebruiken om een pvc vloer goed schoon te krijgen kan wel. Het voordeel van stoom is natuurlijk dat u in veel gevallen erg grondig te werk gaat en bacteriën ermee kunt doden.

Toch is het gebruik van een stoomreiniger niet ideaal. Het is intensiever om de stoommachine in te zetten dan een pvc vloer te dweilen met dweil of mop !

 

 

 

 

3 reacties op “PVC Vloer Dweilen – Zo Gaat Het Snel en Goed !”

 1. Met Ajax schoonmaakmiddel mijn pvc vloer schoongemaakt met vileda ultramat turbo ,resultaat doffe plekken,wat kan ik hier aan doen?

 2. Pingback: Hoe of waarmee kun je laminaat het beste schoonmaken ? Schoonmaaktips.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.