plavuizen vloer schoonmaken stoomreiniger1

Plavuizen vloer schoonmaken met stoomreiniger

Als u een plavuizen vloer wilt schoonmaken met een stoomreiniger kan dit vrij gemakkelijk met een stoomreiniger. Belangrijk is daarbij wel dat u weet welk schoonmaakmiddel u moet gebruiken.

Vaak horen we klachten. De vloer reinigen met een stoomreiniger kan een uitkomst bieden, zeker wanneer u een glimmende vloer wenst. De meest gehoorde klachten hebben echter betrekking op doffe plekken die bijvoorbeeld na het vloeren dweilen achterblijven.

Schoonmaaktips.com heeft voor het schoonmaken van een plavuizen vloer een perfect product ! Met Easyfloor maakt u elke plavuizen vloer schoon en helemaal fris. Easyfloor is alleen verkrijgbaar in onze winkel en wordt niet in winkels verkocht ! Wij verzenden Easyfloor gratis naar klanten in Nederland en België.

Een goede allesreiniger doet overigens ook wonderen!

Plavuizen vloer schoonmaken met stoomreiniger

Dit kan te maken hebben met het soort schoonmaakmiddel dat u gebruikt. Enkele producten zijn geschikt om de vloer glanzend te maken. Het werken met bijvoorbeeld soda kan – nadat de vloer opdroogt – vlekken opleveren.

Voordelen stoomreiniger

De voordelen van het gebruik van een stoomreiniger zijn :

 • Snelheid
 • Kan ook op moeilijke plaatsen komen
 • Werkt ook desinfecterend

Nadelen van een stoomreiniger

Er zijn natuurlijk ook nadelen :

 • Vloer blijft even nat
 • Niet op elk oppervlak te gebruiken (Bijvoorbeeld laminaat)
 • Stroomvoorziening noodzakelijk

Bekijk hier een overzicht van Stoomreinigers onder 100 euro 

Ammoniak in stoomreinigers wordt ook afgeraden. Het kan leiden tot strepen die u daarna moeilijk kunt verwijderen. Zeker in natuurvloeren is beter om ammoniak dan ook niet te gebruiken.

Als u bijvoorbeeld de badkamer gaat schoonmaken, en dat met behulp van een stoomreiniger wilt gaan doen, kunt u meerdere producten gebruiken. Sommige daarvan zullen echter nog steeds vlekken achterlaten nadat het vocht van de reiniger is opgedroogd.

Azijn in stoomreinigers is over het algemeen ook af te raden. Het kan het apparaat zelfs kapot maken en bovendien is de geur van azijn lastig te verwijderen. U zult bij toekomstig gebruik van de stoomreiniger dan ook lang de geur van azijn merken.

Welk schoonmaakmiddel in stoomreiniger gebruiken ?

Het beste is geen schoonmaakmiddel te gebruiken als u overgaat tot reinigen met een stoomreiniger. Gebruik enkel en alleen schoon water en ga daarmee aan de slag. Door de stoom wordt tegels en andere oppervlakten goed gereinigd en zal dit desinfecterende werking hebben. U kunt dus ook de stoomreiniger gewoon in de badkamer of keuken gebruiken.

Wat is de best geteste stoomreiniger ?

De Philips stoomreiniger komt in diverse test als beste naar voren. Er zijn bovendien diverse modellen beschikbaar die zowel bij bijvoorbeeld Blokker of Hema kunt aanschaffen. Online is de Philips stoomreiniger ook verkrijgbaar bij Bol.com

Waarvoor kun je de stoomreiniger gebruiken ?

De stoomreiniger kan op verschillende oppervlakten worden gebruikt. Het is echter beter om hem niet te gebruiken om houten vloeren of laminaat. Doordat er veel vocht wordt gebruikt kan laminaat beschadigd raken. Datzelfde geldt voor houten vloeren die door de stoomreiniger worden aangetast.

Harde ondergronden

De stoomreiniger kan dus wel voor harde – stenen – ondergronden worden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan :

 • Terrastegels
 • Badkamertegels
 • Keukentegels
 • Ruwe vloertegels
 • Wandtegels

Let wel weer op met natuurtegels. Ook hiervoor geldt dat u op moet letten of de stoomreiniger hiervoor gebruikt kan worden. Dat geldt dus ook voor plavuizen vloertegels. De stoom die gebruikt wordt kan de vloer aantasten. Raadpleeg of overleg altijd met de leverancier van de tegels of u een stoomreiniger kunt gebruiken om de tegels schoon te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.