oprit schoonmaken feat

Oprit Schoonmaken

Ook de oprit schoonmaken bij uw woning is een karwei dat elk jaar wel een keer dient te gebeuren. Een oprit mooi schoonmaken kunt u op verschillende manieren uitvoeren. In dit artikel op schoonmaaktips.com gaan we er dieper op in.

hoe oprit schoonmaken

Hoe ga je de oprit schoonmaken ?

De beste en snelste manier om een oprit schoon te maken is door gebruik te maken van hoge druk oftewel een hogedrukreiniger. Hoe krachtiger de hoge drukreiniger is, des te sneller u te werk kunt gaan.

Gebruik daarnaast een goed schoonmaakmiddel waarmee u eventueel de oprit gaat schrobben.

Na en voor het schrobben kunt u de hoge drukreiniger gebruiken om eerst het grove vuil te verwijderen en om na het schrobben de oprit van het schoonmaakmiddel te ontdoen.

Leestip : Terras schoonmaken met hogedrukreiniger

Oprit schoonmaken met hogedrukreiniger

Als u de tegels of klinkers of stenen van de oprit wilt gaan schoonmaken, dan is het makkelijk om dit met een hogedrukreiniger te doen. Als u zo een machine tot uw beschikking heeft is het karwei een stuk sneller klaar.

Een hogedrukreiniger kunt u gemakkelijk met behulp van een tuinslang aansluiten. Daarbij heeft u natuurlijk ook stroom nodig.

Elektrisch kunt u de druk opvoeren, waarbij de waterstraal gebruikt wordt om vuil van de tegels of klinkers van de oprit te spuiten. Naast een wateraansluiting dient u dus een stopcontact tot uw beschikking te hebben om te beginnen met reinigen van uw oprit.

Met behulp van Karcher hogedrukreinigers kunt deze klus dus gemakkelijk klaren. (Link naar Bol.com)

Er zijn diverse modellen beschikbaar en de goedkoopste kost nog geen 100 euro !

oprit schoonmaken hogedrukreiniger

Tegels oprit schoonmaken

Als uw oprit uit tegels bestaat en u wilt deze eens goed schoonmaken kan EasyFloor daarbij een uitkomst zijn. EasyFloor wordt niet verkocht in winkels en slechts alleen bij Schoonmaaktips.com – via de webshop – te koop. Wij versturen EasyFloor gratis naar klanten in Nederland en België.

Nadat u de tegels van de oprit heeft behandeld met EasyFloor, kunt u de tegels enigszins schrobben. Daarna kunt u de tegels van de oprit gewoon afspoelen met schoon water.

Klinkers of stenen oprit schoonmaken

Bestaat de oprit uit klinkers of stenen en u wilt deze gaan schoonmaken ? Volg dan de procedure zoals hierboven bij tegels omschreven. Ook de klinkers of stenen kunt u enigszins schrobben nadat de EasyFloor is aangebracht op de klinkers.

Oprit schoonmaken met azijn

Azijn gebruiken om de oprit schoon te maken doet u met name als u veel last heeft van groene aanslag of algen. Azijn zorgt ervoor dat u de groene aanslag of algen eenvoudig oplost.

Gebruik schoonmaakazijn en maak de oprit goed nat met azijn. Laat het even inwerken/opdrogen en spoel de oprit daarna schoon met een hogedrukreiniger.

U kunt ook zonder hogedrukreiniger te werk gaan, maar dan zult u de oprit goed moet schrobben nadat u de azijn heeft aangebracht. Ook dan geldt dat u de azijn even goed moet laten inwerken. U gaat daarna nat schrobben en zult merken dat de groene aanslag op de oprit snel verdwenen is.

Oprit schoonmaken met bleekwater

Bleekwater gebruiken om de oprit schoon te maken raden we dus af. Bleekwater, ookwel ammoniak genoemd, is natuurlijk niet het meest milieuvriendelijke middel. Teveel bleekwater zou zelfs gras of perken gelegen naast de oprit ernstig kunnen beschadigen.

Oprit schoonmaken met soda

U kunt weer wel soda gebruiken om de oprit schoon te maken. Soda is een natuurlijk product en zal naast het reinigen van de oprit geen andere dingen als gras en/of perken aantasten.

Daarnaast is soda gebruiken om de oprit te reinigen erg voordelig. Soda is niet duur en kan bijvoorbeeld bij de supermarket worden gekocht.

Olie van de oprit schoonmaken

Olievlekken verwijderen die zich op de oprit bevinden vraagt wat meer aandacht. Als er sprake is van kleinere vlekken, kunt u het proberen om met een goede ontvetter aan de slag te gang en de vlekken er op deze manier uit te schrobben.

Grotere olie vlekken verwijderen ? Dan is het wellicht verstandiger om een goede ontvetter en een stevige staalborstel aan de slag te gaan. Reken er daarbij op dat u welllicht een flinke hoeveelheid nodig heeft.

Grind oprit schoonmaken

Veel opritten hebben grind als deklaag. Grind schoonmaken van de oprit is een kwestie van het schoonwassen van de grind.

Haal het grind uit de oprit (uit het bed) en gebruik een grote bak waarin de vuil grind in wordt gestort. Zorg voor een grote hoeveelheid water en gebruik een schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld Easycleaner). Zorg ervoor dat de grind ruimschoots in het water ligt.

Was daarna het grind in de bak door het stevig door elkaar te schudden. Dit kunt u met de hand doen of met behulp van een schop.

Daarna kunt u de gewassen grind terug in het daarvoor bedoelde bed gooien. Uw grind van de oprit zal er na de wasbeurt als nieuw uitzien !