Matte tegels badkamer schoonmaken

Matte tegels badkamer schoonmaken

Gebruik van een goede allesreiniger is vaak de beste manier om matte tegels in de badkamer schoon te maken of grondig te reinigen. Hieronder is stapsgewijs uitgelegd hoe u te werk gaat.

Tips om matte tegels in de badkamer te reinigen

  • Verwijder als eerste het grof vuil van de tegels met behulp van een handveger of doek.
  • Breng Easycleaner aan op de matte tegels. Doe dit met een natte spons.
  • Laat de allesreiniger circa 30 minuten inwerken op de tegels.
  • Neem een harde borstel en wrijf deze stevig over de tegels. Vergeet de voegen tussen de tegels niet.
  • Spoel de tegels goed af met schoon, warm water.
  • Maak de tegels daarna droog met een schone droge doek.
  • Blijven de tegels nog steeds mat ? Herhaal dan dit proces nogmaals.

Easycleaner Banner

Matte tegels laten glanzen

Matte tegels laten glanzen is dus op zich niet zo lastig. Als u bovengenoemde werkwijze toepast zullen uw wandtegels en vloertegels in de badkamer snel weer ‘shinen’.

Lees ook : Keramische tegels schoonmaken in de badkamer  

Ook matte vloertegels schoonmaken hoeft dus geen groot probleem te zijn. Badkamer tegels schoonmaken is dus goed te doen.

Matte tegels in de badkamer schoonmaken en weer glanzend maken, kalkaanslag op tegels verwijderen doet u het beste met Easykalk dat ook in onze webshop verkrijgbaar is. Dit product wordt gratis verzonden naar Nederland en Belgie.

matte tegels schoonmaken badkamer

Schimmel voegen

Als er schimmel is geconstateerd op de voegen is dit natuurlijk geen fris gezicht. De voegen die schimmelvorming hebben zijn meestal zwart van kleur. De schimmel in de voegen van de badkamer schoonmaken dient zorgvuldig te gebeuren.

Schimmel tussen tegels badkamer verwijderen is echt noodzakelijk. Schimmels kunnen ziektes dragen die gemakkelijk over kunnen gaan op mensen. Bovendien is uw badkamer natuurlijk niet schoon als er zich nog schimmelvorming voordoet.

Anders bestaat de kans dat de schimmelvorming weer snel terug zal keren. Ook voor het verwijderen van schimmel gebruikt u het beste Easycleaner. Het ontmoet en reinigt voegen tussen de tegels in de badkamer volledig.

Schuurspons

Het gebruik van een schuurspons op de tegels van de badkamer raden we af. Gebruik een borstel in plaats van een schuurspons. De kans op permanente beschadiging bij het gebruik van een schuurspons is erg groot.

Ontvetten van tegels in de badkamer

Het kan zijn dat de tegels naast mat ook nog eens vet zijn. U wilt natuurlijk ook het vet verwijderen in de badkamer en deze perfect laten glanzen na al uw schoonmaakwerk. Easycleaner werkt ook perfect als tegel ontvetter en u kunt hier dus ook keramische tegels prima ontvetten. Natuursteen tegels kunt u er overigens niet mee reinigen ! Zie daarvoor de productbeschrijving !

Waarmee kun je de badkamer tegels schoonmaken ?

Er zijn mensen die allerlei producten gebruiken om badkamertegels schoon te maken. Vaak wordt een stoomreiniger gebruikt of hg als schoonmaakmiddel.

Groene zeep en baking soda wordt ook vaak gebruikt, echter onze ervaring is dat daarmee niet het gewenste resultaat bereikt wordt. Let ook op dat met bleekmiddel de tegels niet kunt beschadigen.

Let op : niet elk middel is geschikt om de tegels schoon te maken. Het hangt erg af van het feit hoe de tegels zijn gemaakt. Natuurtegels dienen met speciale schoonmaakmiddelen behandelt te worden.

Keramische tegels kunt u vaak met een goede allesreiniger als Easycleaner schoonmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.