luxaflex reinigen feat

Luxaflex Schoonmaken

Luxaflex schoonmaken is zo’n klusje dat je vaak blijft uitstellen. Het is niet de leukste taak. Alhoewel het schoonmaken van de raambekleding toch echt van tijd tot tijd dient te gebeuren. In dit artikel bespreken wij de diverse manieren en tips om de luxaflex schoon te maken. Zo maken we het klusje net wat makkelijker en misschien zelfs leuker!

Een schoon huis is wel zo fijn. Maar het schoonmaken van een huis vergt soms zoveel tijd! Tijd die veel leuker te spenderen is.

Daarom zijn wij er, van Schoonmaaktips.com. Wij geven je tips en tricks om de schoonmaak sneller, makkelijker en efficiënter te doen. Met de juiste schoonmaakmiddelen en het juiste stappenplan, heb jij binnen no-time weer een schoon huis.

Het grote voordeel? Door onze tips en tricks, hou jij tijd over voor leuke dingen!

luxaflex schoonmaken

Luxaflex schoonmaken : zo gaat het lukken !

Er zijn diverse manieren om de luxaflex schoon te maken. Er is een ruime keus aan schoonmaakmiddelen en er zijn diverse hulpmiddelen. Bovendien kun je ervoor kiezen de jaloezieën te laten hangen of te demonteren voor het reiniger.

Onderstaand geven we aan hoe wij luxaflex zouden schoonmaken:

  1. Start met een droge doek. Veeg hiermee het losliggende stof van de luxaflex;
  2. Maak een sopje van heet water en een allesreiniger (zoals bijvoorbeeld EasyCleaner);
  3. Doe de lamellen af met een washand gedompeld in dit sopje;
  4. Laat eventueel enige tijd inwerken bij erg vuile lamellen;
  5. Droog af met een droge theedoek;
  6. Klaar!

Is de luxaflex erg vuil? Herhaal dan stap 3 nogmaals met een schoon sopje.

EasyCleaner 001

Vet

Als u de luxaflex niet regelmatig schoonmaakt zullen ze ook vaak vet aanvoelen. Vette luxaflex schoonmaken betekent dus eigenlijk ook dat u de luxaflex moet gaan ontvetten. Met EasyCleaner heeft u een allesreiniger en ontvetter in huis. Het perfecte schoonmaakmiddel dus voor vette luxaflex.

Het vet ontstaat in feite doordat de luxaflex niet genoeg wordt schoongemaakt. Vuil wordt daarna langzaam omgezet tot vet, waardoor de luxaflex in feite nog viezer wordt.

EasyCleaner is een allesreiniger die uitstekend geschikt is om luxaflex te reinigen. Het verwijdert tevens de vette aanslag van de luxaflex en maakt perfect schoon ! Easycleaner is in onze webshop verkrijgbaar en wordt zonder extra verzendkosten verstuurd naar klanten in Nederland en Belgie.

Houten luxaflex schoonmaken

Als u houten luxaflex in huis heeft en deze wilt gaan schoonmaken, volgt u in principe dezelfde werkmethode als hierboven beschreven. En ja, leuk is het niet, maar dit is wel de meest effectieve manier om de houten luxaflex schoon te maken.

Het voordeel van houten luxaflex is dat het in veel kleuren en varianten verkrijgbaar is. Het is daarom ook een enorme populaire vorm van raambekleding.

Houten luxaflex schoonmaken betekent dus ook altijd dat u eigenlijk moet schoonmaken met een schoonmiddel dat reinigt en ontsmet, maar tegelijkertijd ook direct ontvet.

Aluminium luxaflex schoonmaken

Ook aluminium luxaflex schoonmaken werkt op dezelfde manier. Ook hiervoor kunt u prima de EasyCleaner gebruiken die tegelijkertijd ontsmet en ontvet.

Omdat vet wat makkelijker hecht op aluminium kunt u besluiten om voor onderstaande werkmethode te kiezen:

  • Neem eerste de aluminium luxaflex af met microvezeldoek
  • Maak een sopje met heet water en EasyCleaner
  • Neem een poetsdoek en maak deze goed nat
  • Neem de aluminium luxaflex af met de poetsdoek
  • Herhaal dit laatste nogmaals als niet alle vuil en vet is afgenomen
  • Maak de luxaflex droog met schone doek.

Aluminium luxaflex schoonmaken is dus relatief eenvoudig. Met het gebruik van de EasyCleaner ziet de jaloezie er binnen de kortste keren weer prachtig schoon uit.

Swiffer

De luxaflex schoonmaken met een Swiffer doet u bijvoorbeeld 1 x keer week. U moet het gebruik van de Swiffer zien als stofafname en dus niet als schoonmaken. De Swiffer is statisch, en neemt daardoorEen Swiffer is zeer geschikt voor het schoonmaken de luxaflex. (Link naar Bol.com)

Je kan eenvoudig het stof van de lamellen afnemen. Plaats de Swiffer eenvoudigweg tussen de lamellen en beweeg hem van de ene naar de andere kant. Schuif over de lamellen heen om het stof te vangen.

Met een Swiffer is het ideaal om regelmatig de luxaflex te reinigen. Elke 2 à 3 weken even snel het stof afnemen.

Zijn de luxaflex echter vet? Of zit er ander hardnekkig vuil op? Dan zal een Swiffer niet afdoende zijn. Deze is enkel geschikt voor het opnemen van loszittend stof.

Voor het grondig reinigen van luxaflex raden wij aan de EasyCleaner te gebruiken. Maak een sopje aan met deze allesreiniger. Neem hier vervolgens de lamellen mee af. Droog af met een droge (thee)doek. Bij erg hardnekkig vuil kan het raadzaam zijn deze enkele seconden langer in te laten werken.

Luxaflex schoonmaken in bad

Het is mogelijk om de luxaflex schoon te maken in bad. Echter, haal je zelf geen onnodig werk op de hals! Het is ook goed mogelijk om de luxaflex te reinigen zonder deze te demonteren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de EasyCleaner.

Mocht het nu echt niet schoon worden, dan kun je overschakelen op plan B.

  1. Demonteer de luxaflex;
  2. Vul het bad met heet water en een scheutje EasyCleaner;
  3. Laat de luxaflex 30 minuten tot een uur weken;
  4. Laat het bad leeglopen;
  5. Spoel de luxaflex na met koud water;
  6. Laat drogen aan de lucht, of droog af met een theedoek;
  7. Monteer de luxaflex op de juiste plek.

Het voordeel van deze methode is dat alles gereinigd wordt. Zo ook bijvoorbeeld de touwtjes en plekken waar je met de hand lastig bij kan.

Het grote nadeel is uiteraard het extra werk van het demonteren en monteren.

Hulpmiddelen

Het schoonmaken van de luxaflex wordt leuker en makkelijker met het juiste hulpmiddel.

Er zijn specifieke jaloezie reinigers beschikbaar. Deze reinigers zijn een soort tang. Deze zet je om twee lamellen tegelijkertijd. Schuif hem over de lamellen heen. Zo kan de microvezel doek om de tang heen het vuil opnemen. Zo kun je in één keer twee lamellen reiniger.

Het is een hulpmiddel met uiteenlopende reviews. De één is er laaiend enthousiast over, de ander is toch wat kritischer. Het uiteindelijke resultaat zal per soort luxaflex verschillen.

Mocht je nu low-budget willen beginnen? Pak dan een vleestang of barbecue tang. Knoop een microvezel doekje om de tang heen. Gebruik deze idem als dat je specifieke jaloezie reiniger tang zou gebruiken.

Op deze manier kun je ontdekken of de methode voor jouw werkt. De jaloezie reiniger tang kan je dan nog het voordeel brengen van efficiency. Doordat je deze om twee lamellen tegelijkertijd kan zetten, is de klus sneller geklaard.

Het is trouwens ook goed mogelijk om de luxaflex te reinigen met een swiffer! Deze kun je gemakkelijk tussen de luxaflex in doen. Veeg hem van de ene kant naar de andere kant om het stof op te nemen. Het enige nadeel hiervan is dat je slechts één zijde per keer kan doen.

Makkelijk schoonmaken

De makkelijkste manier om luxaflex schoon te maken is door deze handmatig af te doen. Met een doekje dien je alle lamellen af te gaan. Dat is alsnog een aardig klus. Maar, het resultaat mag er dan ook wezen achteraf!

Gelukkig zijn er wel wat manieren om het makkelijker te maken! Bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Gebruik een jaloezie reiniger of Swiffer voor het verwijderen van stof of loszittend vuil;
  • Maak gebruik van een goed schoonmaakmiddel dat tevens ontvet. Een voorbeeld hiervan is het professionele middel Easycleaner;
  • Laat het schoonmaakmiddel enkele seconde inwerken voor het beste resultaat.

Het is ook mogelijk om de luxaflex te demonteren. Hierna kun je hem in een bad met heet water en schoonmaakmiddel laten weten. Het nadeel van deze methode is echter dat de lamellen gedemonteerd dienen te worden. Dit vergt extra werk en gereedschap. Zo’n klusje wat je te lang blijft uitstellen. Voordat je het weet zit jij weer enkele weken zonder luxaflex voor het raam.

Dus… zet een lekker muziekje aan en poets die lamellen af! Eén voor één, tot dat ze weer oogverblindend schoon zijn!