luxaflex reinigen feat

Luxaflex Schoonmaken

Luxaflex schoonmaken is zo’n klusje dat je vaak blijft uitstellen. Het is niet de leukste taak. Alhoewel het schoonmaken van de raambekleding toch echt van tijd tot tijd dient te gebeuren. In dit artikel bespreken wij de diverse manieren en tips om de luxaflex schoon te maken. Zo maken we het klusje net wat makkelijker en misschien zelfs leuker!

Een schoon huis is wel zo fijn. Maar het schoonmaken van een huis vergt soms zoveel tijd! Tijd die veel leuker te spenderen is.

Daarom zijn wij er, van Schoonmaaktips.com. Wij geven je tips en tricks om de schoonmaak sneller, makkelijker en efficiënter te doen. Met de juiste schoonmaakmiddelen en het juiste stappenplan, heb jij binnen no-time weer een schoon huis.

Het grote voordeel? Door onze tips en tricks, hou jij tijd over voor leuke dingen!

luxaflex schoonmaken stoomreiniger

Schoonmaken luxaflex

Het schoonmaken van de luxaflex dient eens in de zoveel tijd te gebeuren. Stof, vettigheid en ander vuil belandt op de lamellen. Over de tijd heen stapelt de viezigheid zich steeds meer op. Waar je lamellen eerst nog schoon en blinkend waren, zul je zien dat ze al gauw stof verzamelen.

De frequentie van het schoonmaken is sterk afhankelijk van je persoonlijke huishouden en de samenstelling hiervan. Er zijn diverse factoren die er aan bijdragen dat een huis sneller vervuild raakt. In een huis met een groot gezin en huisdieren zal het wellicht nodig zijn vaker schoon te maken, als wanneer je alleen woont. Bovendien kan het verschillen per ruimte. In de keuken, boven het aanrecht, zal de luxaflex wellicht sneller vuil raken.

Het maakt geen verschil of de lamellen van hout of kunststof zijn. Beide trekken even zoveel vuil aan.

Het schoonmaken van de jaloezieën kan gewoon terwijl ze hangen. Ze hoeven hiervoor niet gedemonteerd te worden. In dit artikel leggen we uit hoe jij het beste de luxaflex kan schoonmaken.

Easycleaner Schoonmaaktips

EasyCleaner is een allesreiniger die uitstekend geschikt is om luxaflex te reinigen. Het verwijdert tevens de vette aanslag van de luxaflex en maakt perfect schoon ! Easycleaner is in onze webshop verkrijgbaar en wordt zonder extra verzendkosten verstuurd naar klanten in Nederland en Belgie.

Hoe luxaflex schoonmaken

Er zijn diverse manieren om de luxaflex schoon te maken. Er is een ruime keus aan schoonmaakmiddelen en er zijn diverse hulpmiddelen. Bovendien kun je ervoor kiezen de jaloezieën te laten hangen of te demonteren voor het reiniger.

Onderstaand hebben wij onze succesformule beschreven:

 1. Start met een droge doek. Veeg hiermee het losliggende stof van de lamellen;
 2. Maak een sopje van heet water en een allesreiniger (zoals bijvoorbeeld EasyCleaner);
 3. Doe de lamellen af met een washand gedompeld in dit sopje;
 4. Laat eventueel enige tijd inwerken bij erg vuile lamellen;
 5. Droog af met een droge theedoek;
 6. Klaar!

Is de luxaflex erg vuil? Herhaal dan stap 3 nogmaals met een schoon sopje.

Houten luxaflex schoonmaken

Voor het schoonmaken van houten luxaflex kan het bovenstaande stappenplan aangehouden worden.

Het is belangrijk om een houten luxaflex niet te nat af te doen. Droog deze dan ook goed af.

Bij houten lamellen bestaat de mogelijkheid dat de geur er in gaat zitten. Het hout neemt deze geur op. Wil je de geur verminderen? Gebruik dat een geurend schoonmaakmiddel.

Je kunt echter ook parfum of citronella toevoegen aan het schoonmaakmiddel. De EasyCleaner is bijvoorbeeld een geurloos schoonmaakmiddel. Door het toevoegen van een parfum naar keuze ruiken de luxaflex weer aangenaam.

Aluminium luxaflex schoonmaken

Het schoonmaken van een aluminium luxaflex is relatief eenvoudig. Met het gebruik van de EasyCleaner ziet de jaloezie er binnen de kortste keren weer prachtig schoon uit.

Neem de luxaflex eerst af met een microvezel doek. Deze vangt als het loszittende stof en overige vuil. Vervolgens maak je een sopje van heet water met EasyCleaner. Op 5 liter water dien je slechts 4 dopjes EasyCleaner te gebruiken. Doop een poetsdoek in het sopje en wring deze goed uit. Doe hiermee de luxaflex af.

Indien de lamellen erg vuil en/of vettig zijn, is het raadzaam het sopje enige tijd in te laten werken. Is dit niet het geval? Dan kan er direct overgegaan worden op het afnemen met een droge (thee)doek.

Een jaloezie reiniger kan een handig hulpmiddel zijn voor het schoonmaken van de luxaflex. Deze is voorzien van microvezel doekjes. Ideaal voor het afnemen van loszittend vuil en stof. Echter is deze niet geschikt voor een goede schoonmaakbeurt van vettige lamellen.

Krijg je de lamellen niet in één keer schoon? Herhaal het proces dan met een schoon sopje met EasyCleaner.

Schoonmaken met Swiffer

Een Swiffer is zeer geschikt voor het schoonmaken de luxaflex. (Link naar Bol.com)

Je kan eenvoudig het stof van de lamellen afnemen. Plaats de Swiffer eenvoudigweg tussen de lamellen en beweeg hem van de ene naar de andere kant. Schuif over de lamellen heen om het stof te vangen.

Met een Swiffer is het ideaal om regelmatig de luxaflex te reinigen. Elke 2 à 3 weken even snel het stof afnemen.

Zijn de luxaflex echter vet? Of zit er ander hardnekkig vuil op? Dan zal een Swiffer niet afdoende zijn. Deze is enkel geschikt voor het opnemen van loszittend stof.

Voor het grondig reinigen van luxaflex raden wij aan de EasyCleaner te gebruiken. Maak een sopje aan met deze allesreiniger. Neem hier vervolgens de lamellen mee af. Droog af met een droge (thee)doek. Bij erg hardnekkig vuil kan het raadzaam zijn deze enkele seconden langer in te laten werken.

Luxaflex schoonmaken in bad

Het is mogelijk om de luxaflex schoon te maken in bad. Echter, haal je zelf geen onnodig werk op de hals! Het is ook goed mogelijk om de luxaflex te reinigen zonder deze te demonteren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de EasyCleaner.

Mocht het nu echt niet schoon worden, dan kun je overschakelen op plan B.

 1. Demonteer de luxaflex;
 2. Vul het bad met heet water en een scheutje EasyCleaner;
 3. Laat de luxaflex 30 minuten tot een uur weken;
 4. Laat het bad leeglopen;
 5. Spoel de luxaflex na met koud water;
 6. Laat drogen aan de lucht, of droog af met een theedoek;
 7. Monteer de luxaflex op de juiste plek.

Het voordeel van deze methode is dat alles gereinigd wordt. Zo ook bijvoorbeeld de touwtjes en plekken waar je met de hand lastig bij kan.

Het grote nadeel is uiteraard het extra werk van het demonteren en monteren.

Vette luxaflex schoonmaken

Voor het schoonmaken van een vette luxaflex is het belangrijk dat er een goede ontvetter gebruikt wordt. Dit is een schoonmaakmiddel, specifiek gericht op het ontvetten van oppervlaktes. Het zorgt ervoor dat de vetdeeltjes oplossen.

EasyCleaner is bijvoorbeeld een geschikte ontvetter. Deze allesreiniger is ervoor gemaakt om hardnekkig vuil te verwijderen. Met slechts een kleine hoeveelheid behaal je al resultaat.

Houd het bovengenoemde stappenplan aan voor het schoonmaken van de luxaflex. Laat het sopje met EasyCleaner enige tijd in werken, alvorens het af te doen met een vochtige doek.

Mocht dit alsnog niet het gewenste resultaat geven? Dan kun je overwegen om de lamellen in het bad te laten weken. Deze methode is eveneens bovenstaand beschreven.

Hulpmiddelen

Het schoonmaken van de luxaflex wordt leuker en makkelijker met het juiste hulpmiddel.

Er zijn specifieke jaloezie reinigers beschikbaar. Deze reinigers zijn een soort tang. Deze zet je om twee lamellen tegelijkertijd. Schuif hem over de lamellen heen. Zo kan de microvezel doek om de tang heen het vuil opnemen. Zo kun je in één keer twee lamellen reiniger.

Het is een hulpmiddel met uiteenlopende reviews. De één is er laaiend enthousiast over, de ander is toch wat kritischer. Het uiteindelijke resultaat zal per soort luxaflex verschillen.

Mocht je nu low-budget willen beginnen? Pak dan een vleestang of barbecue tang. Knoop een microvezel doekje om de tang heen. Gebruik deze idem als dat je specifieke jaloezie reiniger tang zou gebruiken.

Op deze manier kun je ontdekken of de methode voor jouw werkt. De jaloezie reiniger tang kan je dan nog het voordeel brengen van efficiency. Doordat je deze om twee lamellen tegelijkertijd kan zetten, is de klus sneller geklaard.

Het is trouwens ook goed mogelijk om de luxaflex te reinigen met een swiffer! Deze kun je gemakkelijk tussen de luxaflex in doen. Veeg hem van de ene kant naar de andere kant om het stof op te nemen. Het enige nadeel hiervan is dat je slechts één zijde per keer kan doen.

Makkelijk schoonmaken

De makkelijkste manier om luxaflex schoon te maken is door deze handmatig af te doen. Met een doekje dien je alle lamellen af te gaan. Dat is alsnog een aardig klus. Maar, het resultaat mag er dan ook wezen achteraf!

Gelukkig zijn er wel wat manieren om het makkelijker te maken! Bijvoorbeeld op de volgende manieren:

 • Gebruik een jaloezie reiniger of Swiffer voor het verwijderen van stof of loszittend vuil;
 • Maak gebruik van een goed schoonmaakmiddel dat tevens ontvet. Een voorbeeld hiervan is het professionele middel Easycleaner;
 • Laat het schoonmaakmiddel enkele seconde inwerken voor het beste resultaat.

Het is ook mogelijk om de luxaflex te demonteren. Hierna kun je hem in een bad met heet water en schoonmaakmiddel laten weten. Het nadeel van deze methode is echter dat de lamellen gedemonteerd dienen te worden. Dit vergt extra werk en gereedschap. Zo’n klusje wat je te lang blijft uitstellen. Voordat je het weet zit jij weer enkele weken zonder luxaflex voor het raam.

Dus… zet een lekker muziekje aan en poets die lamellen af! Eén voor één, tot dat ze weer oogverblindend schoon zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 75 reviews.