kunstof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken is eigenlijk altijd noodzakelijk. Veel mensen vragen zich af hoe en waarmee ze kunststof kozijnen kunnen schoonmaken. Ook als u bruine vlekken op de kunststof kozijnen heeft is dit natuurlijk niet meer erg fraai.

In dit artikel op schoonmaaktips.com geven we een aantal oplossingen.

Als u te maken heeft met vergeelde of verweerde kunststof kozijnen, als u zwarte strepen of zwarte aanslag op kunststof kozijnen heeft is onderhoud en schoonmaken nodig.

De meeste witte kunststof kozijnen zien er na verloop van tijd niet meer uit. Zonde van uw investering natuurlijk, waarbij u in tegenstelling tot houten kozijnen, geen schilderwerk meer hoeft toe te passen.

Onderhoud en schoonmaken van de kunststof kozijnen voert u dus uit om ze mooi te houden. Ook als u roestplekjes op kunststof kozijnen heeft gesignaleerd doet u er goed aan om de kozijnen te beschermen.

waarmee kunststof kozijnen schoonmaken

Hoe gaat u kunststof kozijnen schoonmaken?

We kunnen u daarin goed adviseren. Neem vooral de tijd om de kunststof kozijnen te reinigen. U zult daarna des te meer kunnen genieten van prachtige kozijnen, die er weer als nieuw uitzien.

Er zijn een aantal middelen die u hiervoor kunt gebruiken. Vermijdt echter het gebruik van ammoniak, spiritus en chloor om kunststof kozijnen te reinigen.

Waarmee kunststof kozijnen schoonmaken?

De beste manier om kunststof kozijnen schoon te maken is een lauwwarm sopje met een een goede allesreiniger. Easycleaner is bijzonder goed werkende allesreiniger die niet in winkels te koop is. Een speciale wax of andere boen- of poetsmiddelen zijn bij gebruik van Easycleaner absoluut niet meer nodig.

Maar er zijn natuurlijk ook nog andere manier om de kunststof kozijnen te reinigen. Wat kunt u zoal gebruiken?

Easycleaner

Het beste middel om om kunststof kozijnen schoon te maken is EasyCleaner. Easycleaner is verkrijgbaar in onze webshop en is te bestellen per fles, per 3 flessen en 6 flessen.

Easycleaner brengt u aan op de kunststof kozijnen en laat het even inwerken. Daarna spoelt u de kozijnen af met schoon lauwwarm water. Gebruik daarna een schone droge doek om de kozijnen schoon en droog te wrijven. In veel gevallen zal Easycleaner dof kunststof weer glanzend maken.

Daarnaast zijn er nog andere schoonmaakmiddelen die u kunt gebruiken. We geven een opsomming :

Kunststof kozijnen schoonmaken kunt u ook doen :

 • met ammoniak
 • met groene zeep
 • met schoonmaakazijn
 • met Dasty
 • met een hogedrukreiniger
 • met een stoomreiniger
 • met wasbenzine
 • met turtle wax
 • HG kunststof reiniger

Ammoniak

Kunststof kozijn schoonmaken met ammoniak of wasbenzine raden we ten zeerste af. Dit soort producten zijn geen schoonmaak produkten dus maakt het uw kozijnen ook niet schoon.

Groene zeep

Groene zeep is een natuur producten en dus kunt u uw kunststof kozijnen hier perfect mee schoonmaken. Door het gebruik van groene zeep doet u dit ook nog eens om een milieu verantwoorde wijze.

Schoonmaakazijn

Het schoonmaken van uw kunststof kozijnen met schoonmaakazijn zal niet lukken. Wel als u groene aanslag op u kozijnen heeft zal de schoonmaakazijn ervoor zorgen dat de groene aanslag gemakkelijk verdwijnt.

Dasty

Dasty wordt veel in huis gebruikt en dus ook voor het schoonmaken van kunststof kozijnen wordt het veelvuldig gebruikt. Dasty is een allesreiniger die perfect schoon zal maken. Het is bovendien een goedkoop middel wat verkrijgbaar is bij Wibra, maar online direct te bestellen is via BOL.com

Hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers gebruiken voor kunststof kozijnen schoon te maken ? Het kan prima. Echter bedenk wel dat u met een hogedrukreiniger alleen het grove vuil verwijderd. (Link naar Bol.com)

Om de kunststof kozijnen weer te laten glimmen moet u deze ‘handmatig’ schoon maken, bijvoorbeeld met Easycleaner. Nadat u kozijnen goed heeft schoongemaakt, kunt u ze nog eens ‘naspuiten’ met een hogedrukreiniger.

Stoomreiniger

Een stoomreiniger gebruiken om kunststof kozijnen te reinigen ? Wij zien het niet zitten en daarom is deze methode voor ons geen optie. Stoomreinigers zijn goed als het gaat om binnen schoon te maken. De kozijnen aan de binnenkant van het pand schoonmaken doet u bij voorkeur met de hand.

Wax

Turtle wax wordt vaak gebruikt om kunststof kozijnen schoon te maken. (Link naar Bol.com) Het werkt op zich prima, maar houdt er rekening mee dat u daarna eigenlijk ook de kozijn dient te polijsten nadat u de wax heeft aangebracht en ingewreven. Extra arbeidsintensief dus, maar het kan dus wel.

HG Kunststof reiniger

HG heeft een speciaal product in haar assortiment om kunststof kozijnen te reinigen. HG kunststof intensief reiniger is natuurlijk bijna overal verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de supermarkt of in een bouwmarkt.

De prijs per halve liter is gemiddeld 3,50 euro, hetgeen alleszins redelijk te noemen is.

Wij hebben dit product niet getest. Maar horen graag uw ervaringen die u kunt achterlaten onderaan dit artikel.

Verweerd plastic opknappen

Kun je verweerd plastic opknappen ? Kunststof kozijnen zijn natuurlijk ook van sterk plastic gemaakt. In veel gevallen kunnen originelen terugkeren als men het verweerde plastic met het juiste middel heeft behandeld.

Maar onze ervaringen zijn niet echt positief; ernstig verweerd plastic is moeilijk in de originele staat te krijgen.

 

2 reacties op “Kunststof kozijnen schoonmaken”

  1. Ligt eraan welke versie van Dasty. Het is altijd aan te raden de gebruiksaanwijzing goed te lezen alvorens te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.