kunstof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken

U heeft hulp gezocht bij kunststof kozijnen schoonmaken. 

Gelukkig biedt Schoonmaaktips.com u hulp met informatieve artikelen, waarbij we proberen u goede tips en adviezen te geven.

Kunststof kozijnen worden steeds meer gebruikt. Het onderhoud en schoonmaken ervan is noodzakelijk om ze mooi te houden zodat u er jarenlang plezier aan kunt beleven.

kunststof kozijnen schoonmaken

De beste manier om kunststof kozijnen schoon te maken is een lauwwarm sopje met een een goede allesreiniger. Gebruik daarnaast een goede ‘zachte’ spons om de kunststof kozijnen goed schoon te maken. 

Easycleaner is bijzonder goed werkende allesreiniger die niet in winkels te koop is. Een speciale wax of andere boen- of poetsmiddelen zijn bij gebruik van Easycleaner absoluut niet meer nodig

EasyCleaner banner

Hoe krijg je kunststof kozijnen weer wit?

De beste manier om kunststof kozijnen weer helemaal wit te krijgen is eigenlijk heel simpel.

Maak de kunststof kozijnen regelmatig schoon met Easycleaner. Wacht dus niet te lang !

Als u de kunststof kozijnen helemaal wit wilt houden is het frequent schoonmaken onvermijdelijk. Door roet zullen de kozijnen donkerder kleuren na verloop van tijd.

Hoe verwijder je spinnenpoep van kunststof kozijnen?

Spinnenpoep of vliegenpoep verwijder je het beste met een goed allesreiniger van kunststof kozijnen.

Gedurende de zomer en in het najaar zult u dus wat vaker de spinnenpoep en vliegenpoep wat vaker moeten verwijderen.

Gebruik EasyCleaner:

  • Easycleaner brengt u aan op de kunststof kozijnen en laat het even inwerken.
  • Daarna spoelt u de kozijnen af met schoon lauwwarm water.
  • Gebruik daarna een schone droge doek om de kozijnen schoon en droog te wrijven.

In veel gevallen zal Easycleaner dof kunststof weer glanzend maken.

Alternatieve schoonmaak middelen voor kunststof kozijnen

Ja, er zijn andere schoonmaak middelen die u kunt gebruiken om de kozijnen schoon te maken. We hebben ze niet allemaal onderzocht, dus kunnen ook niet aangeven of ze echt goed werken.

We geven een opsomming van middelen die we gevonden hebben :

Ammoniak

Kunststof kozijn schoonmaken met ammoniak of wasbenzine raden we ten zeerste af. Dit soort producten zijn geen schoonmaak produkten dus maakt het uw kozijnen ook niet schoon.

Groene zeep

Groene zeep is een natuur producten en dus kunt u uw kunststof kozijnen hier perfect mee schoonmaken. Door het gebruik van groene zeep doet u dit ook nog eens om een milieu verantwoorde wijze.

Schoonmaakazijn

Het schoonmaken van uw kunststof kozijnen met schoonmaakazijn zal niet lukken. Wel als u groene aanslag op u kozijnen heeft zal de schoonmaakazijn ervoor zorgen dat de groene aanslag gemakkelijk verdwijnt.

Dasty

Dasty wordt veel in huis gebruikt en dus ook voor het schoonmaken van kunststof kozijnen wordt het veelvuldig gebruikt. Dasty is een allesreiniger die perfect schoon zal maken. Het is bovendien een goedkoop middel wat verkrijgbaar is bij Wibra, maar online direct te bestellen is via BOL.com

Hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers gebruiken voor kunststof kozijnen schoon te maken ? Het kan prima. Echter bedenk wel dat u met een hogedrukreiniger alleen het grove vuil verwijderd.

Om de kunststof kozijnen weer te laten glimmen moet u deze ‘handmatig’ schoon maken, bijvoorbeeld met Easycleaner. Nadat u kozijnen goed heeft schoongemaakt, kunt u ze nog eens ‘naspuiten’ met een hogedrukreiniger.

Stoomreiniger

Een stoomreiniger gebruiken om kunststof kozijnen te reinigen ? Wij zien het niet zitten en daarom is deze methode voor ons geen optie. Stoomreinigers zijn goed als het gaat om binnen schoon te maken. De kozijnen aan de binnenkant van het pand schoonmaken doet u bij voorkeur met de hand.

Wax

Turtle wax wordt vaak gebruikt om kunststof kozijnen schoon te maken. (Link naar Bol.com) Het werkt op zich prima, maar houdt er rekening mee dat u daarna eigenlijk ook de kozijn dient te polijsten nadat u de wax heeft aangebracht en ingewreven. Extra arbeidsintensief dus, maar het kan dus wel.

HG Kunststof reiniger

HG heeft een speciaal product in haar assortiment om kunststof kozijnen te reinigen. HG kunststof intensief reiniger is natuurlijk bijna overal verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de supermarkt of in een bouwmarkt.

De prijs per halve liter is gemiddeld 3,50 euro, hetgeen alleszins redelijk te noemen is.

Wij hebben dit product niet getest. Maar horen graag uw ervaringen die u kunt achterlaten onderaan dit artikel.

Kunststof kozijnen schoonmaken samenvatting

Wij hopen u geholpen te hebben met kunststof kozijnen schoonmaken. 

Er zijn dus nogal wat manieren om dit karwei aan te pakken, maar we durven de stelling wel aan dat onze EasyCleaner u echt witte kozijnen zal bezorgen waar u nog lang plezier van zult hebben.

Zoals gezegd is Easycleaner niet in winkels te koop, maar kunt dit product in onze webshop bestellen. We sturen het daarna zonder extra verzendkosten naar u toe.