koffiezetapparaat ontkalken met azijn

Koffiezetapparaat Ontkalken met Azijn | Supertip !

U heeft gezocht op : koffiezetapparaat ontkalken met azijn.

Door het bijna dagelijks gebruik van het koffiezetapparaat kan het zijn dat het apparaat is aangetast door kalkresten die zich in de machine bevinden. Daardoor kan ook de smaak van koffie natuurlijk aangetast worden, waardoor de koffie minder lekker gaat smaken.

Tijd dus om er iets aan te doen en de koffiemachine te ontdoen van de kalk.

Leestip : Kalkaanslag verwijderen

koffiezetapparaat ontkalken met azijn

Is azijn of schoonmaakazijn wel de beste manier om het koffiezetapparaat te ontkalken? Of zijn er goede alternatieven?

Schoonmaaktips.com heeft EasyKalk in haar assortiment. Met dit product kunt alle soorten kalkaanslag gemakkelijk verwijderen. 

Het werkt ook prima om de koffiemachine te ontkalken en zal de onderdelen van de machine zelfs beschermen tegen kalkaanslag. 

Waarom Koffiezetapparaat ontkalken met azijn ?

Er zijn twee redenen te bedenken om het koffiezetapparaat te ontkalken met azijn:

  • De koffie smaakt na verloop van tijd minder lekker door de kalk in de machine
  • Door de kalkaanslag kunnen onderdelen in het koffiezetapparaat minder gaan functioneren. Ontdoen van de kalk zal dus de levensduur van de koffiemachine kunnen verlengen.

Hoe vaak gaat u ontkalken ?

Het ligt er sterk aan hoe vaak het koffiezet apparaat gebruikt wordt. Bij veelvuldig gebruik zult vaker moeten ontkalken, bij minder gebruik minder ontkalken dus.

Als stelregel geldt dat het gemiddelde koffiezetapparaat gemiddeld 1 keer per maand ontkalkt moet worden. Dat kan met azijn, maar EasyKalk werkt dus veel beter en geeft bescherming tegen toekomstige kalkaanslag in het koffiezetapparaat.

Stappenplan koffiezet apparaat ontkalken

1. Verwijder alle koffie, filters uit het koffiezetapparaat.

Voordat u gaat ontkalken: Spoel de hard plastic filter even helemaal schoon met lauwwarm water.

2. Vullen waterreservoir met ontkalker

Vul het reservoir met 1/3 EasyKalk en 2/3 leidingwater. Vul het reservoir helemaal af (dus net alsof een volle pot koffie gaat zetten.

3. Doe een filterzakje in het koffiezet apparaat

Steek een papieren filterzakje op de daarvoor bedoelde plaats in de koffiezetmachine. Op deze manier kunt hierna zien hoeveel kalk er uit het apparaat is gekomen.

4. Zet het koffiezetapparaat aan

Hierna zet u het koffieapparaat gewoon aan en laat het reservoir, gevuld met EasyKalk en water, helemaal leeglopen in de koffiepot.

Alle onderdelen van het koffiezet apparaat worden hierdoor ‘geraakt’ en zal de kalk in de machine losweken of verpulveren.

Herhaal dit proces nogmaals nadat het hele reservoir is leeggelopen in de pot. Verwijder het water in de koffiepot en vul wederom het reservoir met 1/3 EasyKalk en 2/3 leidingwater.

Normaliter is tweemaal doorlopen voldoende en hierdoor heeft u het koffieapparaat voldoende gereinigd en ontdaan van kalkresten.

5. Schoonspoelen

Haal hierna de papieren filter uit de machine. Spoel het goed af met schoon water en sluit de filterhouder.

Vul hierna het koffiezet apparaat met schoon water (reservoir) en spoel daarna alleen met leidingwater door de koffiezetmachine aan te zetten en weer helemaal door te laten lopen.

Herhaal hierna deze stap nadat al het water is doorgelopen. Op deze manier spoelt u dus twee keer goed na.

6. Schoon !

U heeft uw koffiezetapparaat ontkalkt ! Tijd voor lekkere koffie !

Koffiezetapparaat Ontkalken met Azijn ? Samenvatting

Wij hopen dat u informatie heeft gekregen over een koffiezetapparaat schoonmaken met azijn.

Azijn of schoonmaakazijn is dus niet zaligmakend en wij zijn er stellig van overtuigd dat EasyKalk een veel beter middel is om de koffiemachine te reinigen en te ontdoen van kalk.

EasyKalk wordt niet in winkels verkocht. Schoonmaaktips.com verstuurd het vanuit haar webshop naar klanten in Nederland en Belgie, zonder extra verzendkosten in rekening te brengen !