keukenkastjes schoonmaken zonder strepen

Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen

Natuurlijk wil iedereen de keukenkastjes schoonmaken zonder strepen. Als de keukenkasten zijn schoongemaakt ziet er alles stralend uit. Maar hoe doe je dat eigenlijk ? In dit artikel leggen we het perfect voor u uit.

Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen : zo doe je dat !

Veel mensen willen natuurvriendelijke reinigingsmiddelen gebruiken in plaats van allerlei chemische producten om bijvoorbeeld keukenkastjes en keukenkastdeurtjes aan de binnenkant of buitenkant schoon te maken.

 

Met Easycleaner (de allesreiniger van Schoonmaaktips.com) gaat dit stukken gemakkelijker ! Dit unieke product is niet verkrijgbaar in winkels en wordt door ons zonder verzendkosten naar u verstuurd ! Easycleaner is verkrijgbaar per :

De keukenkastjes schoonmaken, poetsen of ontvetten moet natuurlijk van tijd tot tijd gebeuren.

Alternatieven

Tegen plakkende keukenkastjes zijn diverse middelen te gebruiken. De meeste gebruikte natuurlijke middelen zijn daarbij :

  • Soda
  • Groene zeep
  • Schoonmaakazijn

Als u bijvoorbeeld mat zwarte keukenkastjes wilt schoonmaken wilt u daarna natuurlijk geen vlekken of strepen meer zien. Datzelfde geldt natuurlijk voor een hoogglans keukenkastjes die u gaat schoonmaken. Hoogglans keukenkastjes goed schoonmaken en ontvetten zorgt ervoor dat de keuken er daarna weer pico bello uitziet !

Leestip : Aanrechtblad schoonmaken

HuishoudenHuishouden

Soda : de allesreiniger bij uitstek

De keuken of keukenkastjes schoonmaken met soda is een veel gebruikte en gemakkelijke manier om alles blinkend schoon en fris te krijgen. Soda wordt erg gebruikt tegenwoordig. Probeer het eens en zie hoe het kan werken. Het zorgt ook nog een voor bescherming van de keukenkastjes omdat het vuil zal afstoten.

Het gebruik van groene zeep voor keukenkastjes

U kunt de keukenkastjes met een oplossing van groene zeep schoonmaken. Gebruik hiervoor een oplossing van circa 25-30 procent groene zeep met lauwwarm water.

Als u groene zeep gebruikt dient u daarna de keukenkastjes met schoon water af te spoelen. Dit kunt u dan weer doen door bijvoorbeeld een schone natte zeem te gebruiken.

Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen

Schoonmaakazijn is een wonderproduct

Schoonmaakazijn gebruiken om keukenkastjes schoon te maken en grondig te reinigen kan perfect. Keukenkastjes schoonmaken met azijn is een kwestie van lauwwarm mengen met de azijn (1:1) en dit gebruikt om de keukenkastjes te reinigen.

Azijn lost al het vet en kalk op en daarom kun je schoonmaakazijn bijna als allesreiniger zien. (wat het overigens niet is !)

Buitenkant keukenkasten

Keukenkasten reinigen van tijd tot tijd is echt noodzakelijk. Er is eigenlijk niets beter om een schone, hygiënische keuken te hebben.

De buitenkant van keukenkastjes schoonmaken is echt nodig als je bijvoorbeeld merkt dat de er veel vuil op zit. Plakkende keukenkastjes zijn vaak een teken dat u aan het werk moet en dat een grondige schoonmaakbeurt nodig is.

Maar waar kunt u nu de buitenkant van de keukenkastjes het best mee schoonmaken ? Als ze vettig zijn is soda eigenlijk het beste middel.

Maak een lauw/warm sopje met wat soda erin en u zult merken dat na het grondig afnemen met een zachte spons het meeste vet verdwenen zal zijn.

Na het gebruik van de spons gaat u nog eens grondig de keukenkastjes langs met een droge zeem.

Leestip : Keuken schoonmaken

Binnenkant keukenkastjes

De binnenkant van keukenkastjes zijn meestal voorzien van plastic. Ook dit plastic kunt u perfect reinigen met bijvoorbeeld groene zeep, soda of schoonmaakazijn. Met een allesreiniger zult u echter alles ook direct ontsmetten en ontvetten.

Ook hiervoor geldt dat u daarna de ondergrond echt schoonmaakt met schoon water. Een goede zeem kan u natuurlijk daarbij helpen.

Laminaat

Laminaat keukenkasten reinigen is even opletten. Zeker als het laminaat al ergens beschadigingen heeft opgelopen. Door het gebruik van een reinigingsmiddel met water kunt u het laminaat als het ware ‘opblazen’.

Ben dus voorzichtig met laminaat keukenkasten als u deze wilt gaan schoonmaken. Een enigszins natte zeem met wat soda is vaak voldoende om de keukenkastjes weer te laten glanzen.

Hoogglans keukenkastjes

Als u een hoogglans keukenkastjes in gebruik heeft, kunt u het beste ook gewoon met een sopje van soda aan de slag gaan. Hoogglans keukenkastjes schoonmaken is vaak geen pretje. Op een hoogglans keukenkast zie je namelijk alles !

Een hoogglans keukenkastjes poetsen kan nogal een karwei zijn.

U wilt natuurlijk dat de keuken er weer helemaal streeploos en schoon uitzicht. Met soda reinigen betekent u dat u vetresten prima kunt reinigen en verwijderen.

Om de hoogglans keukenkastjes weer helemaal streeploos te krijgen, is het raadzaam om een ‘zacht’ middel te gebruiken of gewoon met water en zeem de keukenkastjes zonder strepen te krijgen.

Zwarte of matte keukenkastjes

Het schoonmaken van dit soort keukenkasten vraagt extra aandacht. Zwarte of matte keukenkastjes hebben vaak als nadeel dat u er echt alles op ziet. Matte keukendeurtjes schoonmaken is dus van tijd tot tijd echt noodzakelijk. Een beetje vet of vuil is vaak direct zichtbaar en dat betekent dat het er direct ook minder schoon uit zal zien.

Het verkeerde middel gebruiken voor matte keukenkastjes kan betekenen dat u op den duur een verkleuring van de keukenkastjes kunt waarnemen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ook voor matte keukenkastjes (kleur) is soda het beste middel om het vet en vuil te verwijderen. Daarna met een zeem en schoon lauwwarm water de keukenkastjes goed afnemen zorgt ervoor dat de matte keukenkastjes er vaak weer perfect uit zullen zien.

4 reacties op “Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen”

  1. Ik ben zo’n voorstander van soda, groene zeep en azijn voor schoonmaak in de keuken omdat het duurzame producten zijn. Soda vind ik een wondermiddel, dat ik overal voor gebruik, niet alleen in de keuken, maar ook in de badkamer. En niets kan op tegen de geur van groene zeep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.