keukenkastjes schoonmaken zonder strepen

Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen

Natuurlijk wil iedereen de keukenkastjes schoonmaken zonder strepen. Daarna ziet de keuken er weer als nieuw uit natuurlijk. Maar hoe doe je dat eigenlijk ? In dit artikel leggen we het perfect voor u uit.

Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen : zo doe je dat !

Veel mensen willen natuurvriendelijke reinigingsmiddelen gebruiken in plaats van allerlei chemische producten om bijvoorbeeld keukenkastjes en keukendeurtjes aan de binnenkant of buitenkant schoon te maken.

Een keuken schoonmaken of de keuken ontvetten moet natuurlijk van tijd tot tijd gebeuren. Tegen plakkende keukenkastjes zijn diverse middelen te gebruiken. De meeste gebruikte natuurlijke middelen zijn daarbij :

  • Soda
  • Groene zeep
  • Schoonmaakazijn

Als u bijvoorbeeld een mat zwarte keuken wilt schoonmaken wilt u daarna natuurlijk geen vlekken of strepen meer zien. Datzelfde geldt natuurlijk voor een hoogglans keuken die u gaat schoonmaken. Hoogglans keukenkastjes goed schoonmaken en ontvetten zorgt ervoor dat de keuken er daarna weer pico bello uitziet !

Soda : de allesreiniger bij uitstek

Een keuken schoonmaken met soda is een veel gebruikte en gemakkelijke manier om alles blinkend schoon en fris te krijgen. Soda wordt erg gebruikt tegenwoordig. Probeer het eens en zie hoe het kan werken. Het zorgt ook nog een voor bescherming van de keukenkastjes omdat het vuil zal afstoten.

Het gebruik van groene zeep voor keukenkastjes

U kunt de keukenkastjes met een oplossing van groene zeep schoonmaken. Gebruik hiervoor een oplossing van circa 25-30 procent groene zeep met lauwwarm water.

Als u groene zeep gebruik dient u daarna de keuken met schoon water af te spoelen. Dit kunt u dan weer doen door bijvoorbeeld een schone natte zweem te gebruiken.

Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen

Schoonmaakazijn is een wonderproduct

Schoonmaakazijn gebruiken om keukenkastjes schoon te maken en grondig te reinigen kan perfect. Azijn lost al het vet en kalk op en daarom kun je schoonmaakazijn bijna als allesreiniger zien. (wat het overigens niet is !)

Buitenkant keukenkasten

De buitenkant van keukenkastjes schoonmaken is echt nodig als je bijvoorbeeld merkt dat de er veel vuil op zit. Plakkende keukenkastjes zijn vaak een teken dat u aan het werk moet en dat een grondige schoonmaakbeurt nodig is.

Maar waar kunt u nu de buitenkant van de keukenkastjes het best mee schoonmaken ? Als ze vettig zijn is soda eigenlijk het beste middel.

Maak een lauw/warm sopje met wat soda erin en u zult merken dat na het grondig afnemen met een zachte spons het meeste vet verdwenen zal zijn.

Na het gebruik van de spons gaat u nog eens grondig de keukenkastjes langs met een droge zweem.

Binnenkant keukenkastjes

De binnenkant van keukenkastjes zijn meestal voorzien van plastic. Ook dit plastic kunt u perfect reinigen met bijvoorbeeld groene zeep, soda of schoonmaakazijn.

Ook hiervoor geldt dat u daarna de ondergrond echt schoonmaakt met schoon water. Een goede zweem kan u natuurlijk daarbij helpen.

Laminaat als keuken

Laminaat keukenkasten reinigen is even opletten. Zeker als het laminaat al ergens beschadigingen heeft opgelopen. Door het gebruik van een reinigingsmiddel met water kunt u het laminaat als het ware ‘opblazen’.

Ben dus voorzichtig met laminaat keukenkasten als u deze wilt gaan schoonmaken. Een enigszins natte zweem met wat soda is vaak voldoende om de keukenkastjes weer te laten glanzen.

Hoogglans

Als u een hoogglans keuken in gebruik heeft, kunt u het beste ook gewoon met een sopje van soda aan de slag gaan. Hoogglans keukenkastjes schoonmaken is vaak geen pretje.

U wilt natuurlijk dat de keuken er weer helemaal streeploos en schoon uitzicht. Met soda reinigen betekent u dat u vetresten prima kunt reinigen en verwijderen.

Om de hoogglans keuken weer helemaal streeploos te krijgen, is het raadzaam om een ‘zacht’ middel te gebruiken of gewoon met water en zweem de keukenkastjes zonder strepen te krijgen.

Zwarte of matte keukenkastjes

Zwarte of matte keukenkastjes hebben vaak als nadeel dat u er echt alles op ziet. Een beetje vet of vuil is vaak direct zichtbaar en dat betekent dat uw keuken er direct ook minder schoon uit zal zien.

Het verkeerde middel gebruiken voor matte keukenkastjes kan betekenen dat u op den duur een verkleuring van de keukenkastjes kunt waarnemen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ook voor een matte keuken (kleur) is soda het beste middel om het vet en vuil te verwijderen. Daarna met een zweem en schoon lauwwarm water de keukenkastjes goed afnemen zorgt ervoor dat de matte keukenkastjes er vaak weer perfect uit zullen zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *