jaloezieën schoonmaken

Jaloezieen schoonmaken

Jaloezieën schoonmaken is vaak een vervelende klus. Het zijn vaak horizontale raam lamellen die gebruikt worden als zonwering. Het maakt daarbij niet uit waarvan de jaloezieën gemaakt zijn. Houten jaloezieën of aluminium jaloezieën zijn vaak niet makkelijk of snel schoon te maken. Een goed schoonmaakmiddel gebruiken is in ieder geval noodzakelijk. Dat werkt in ieder geval vaak beter dan een stoomreiniger.

Ze worden vaak gebruikt in woonkamers, keukens en badkamers en zijn relatief makkelijk en snel te monteren. Bovendien zijn er vele standaard maten beschikbaar dus hoeven ze niet op maat gemaakt te worden. 

Jaloezieën zijn er in veel soorten en maten. Een overzicht van raamdecoratie vindt u via deze link (Bol.com)

De beste manier om jaloezieën goed schoon te maken is om een goede allesreiniger te gebruiken. Hiermee kun je de jaloezieën ook tegelijkertijd goed ontvetten. Vaak zult u merken dat de jaloezieën (van hout, pvc of aluminium) ook na verloop van tijd erg vet zullen worden. Een goede ontvetter gebruiken om alles goed te reinigen is dus belangrijk.

jaloezien reinigen

Jaloezieën schoonmaken met allesreiniger

Jaloezieën schoonmaken met een allesreiniger betekent dat u deze direct ook gaat ontvetten. 

Met Easycleaner wordt dit karwei een stuk gemakkelijker en worden deze perfect schoon. Easycleaner is een perfecte allesreiniger die u voor het reinigen van jaloezien perfect kunt gebruiken.

Het is niet verkrijgbaar in winkels, maar uiteraard wel in onze webshop. Schoonmaaktips.com stuurt de allesreiniger naar u toe, zonder verzendkosten te berekenen. 

 

Houten jaloezieën schoonmaken

Ook houten jaloezieën schoonmaken kunt u met behulp van de allesreiniger doen. Uw witte of zwarte houten jaloezieën zullen er na een grondige schoonmaakbeurt weer stralend uitzien. De meeste houten raamlamellen zijn voorzien van een coating waardoor u ze gemakkelijk kunt reinigen met een oplossing van lauwwarm water en allesreiniger ! Daardoor zal het water het hout niet aantasten.

Lees ook : Luxaflex schoonmaken

De houten jaloezieën schoonmaken stofvrij maken doet u het best met een swiffer. (Link naar Bol.com)

Schoonmaken met stoomreiniger

U kunt besluiten om de jaloezieën te reinigen met een stoomreiniger. Gemakkelijker wordt het dan overigens niet. U zult met de stoomreiniger enig geduld moeten betrachten. Wist u overigens dat een stoomreiniger geen ontsmettende werking heeft ?

Veel mensen denken dat dit wel het geval is ! Kortom : niet ons advies dus, maar als u van bijvoorbeeld kennissen heeft gehoord dat dit wel prima gaat, kunt u het natuurlijk altijd proberen om het op deze manier te doen !

Een goede stoomreiniger om jaloezieën schoon te maken maakt het toch al moeilijke werk een stuk gemakkelijker. 

Swiffer

Een swiffer gebruiken om jaloezieën te reinigen betekent in feite dat u alleen stof afneemt van de bladen. Door de statische werking van de swiffer blijft stof in de veren van de swiffer zitten. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig stof van de jaloezieën verwijderen.

Na verloop van tijd verdwijnt de statische werking en zult u de ‘veren’ van de Swiffer moeten vervangen. Er zijn navullingen verkrijgbaar die u ook gemakkelijk online kunt bestellen (Link naar Bol.com)

Ook kunt u kiezen voor een jaloezie reiniger. Ook deze kunt u snel online bestellen bij Bol.com

Stof

Stoffen jaloezieën reinigen kunt u eigenlijk alleen met een goede stofzuiger doen. Vaak kunnen de stoffen jaloezieën niet gewassen worden. Als u gekozen hebt voor raamlamellen gemaakt van stof is het wekelijk schoonmaken erg belangrijk. Hierdoor zal de levensduur van de stoffen jaloezieën aanmerkelijk verlengd kunnen worden. 

Aluminium

Ook aluminium jaloezieën (ook wel : luxaflex) maak je het beste schoon met Easycleaner, verkrijgbaar in onze webshop. Bestel nu deze allesreiniger die de aluminium jaloezieën ook direct zal ontdoen van vet. Het spreekt voor zich dat aluminium goed tegen water met een schoonmaakmiddel kan. Gebruik overigens geen bijtende producten die de jaloezieën kunnen aantasten .

jaloezieen schoonmaken
jaloezieen schoonmaken tips
jaloezieen schoonmaken blokker
jaloezieen schoonmaken swiffer
jaloezieen schoonmaken veneta
jaloezieen schoonmaken met wasverzachter
jaloezieen schoonmaken in bad
bamboe jaloezieen schoonmaken
houten jaloezieen schoonmaken
hoe jaloezieen schoonmaken
hoe houten jaloezieen schoonmaken
veneta jaloezieen schoonmaken
vette jaloezieen schoonmaken
aluminium jaloezieen schoonmaken
stoffen jaloezieen schoonmaken
makkelijk jaloezieen schoonmaken
zwarte jaloezieen schoonmaken
jaloezieen hout schoonmaken
jaloezieen laten schoonmaken
jaloezieen makkelijk schoonmaken
jaloezieen keuken schoonmaken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.