vlekken in autobekleding schoonmaken

Hoe Vlekken Uit Autobekleding Verwijderen?

Misschien hebt u momenteel vlekken in de autobekleding of in het autostoeltje van uw kind zitten en u weet niet hoe deze snel en goed te verwijderen. Vlekken uit autobekleding halen of autobekleding reinigen kan een dure aangelegenheid zijn. In dit artikel gaan we in hoe u dit zelf kunt uitvoeren. In een duidelijk stappenplan zorgen we ervoor dat vlekken verwijderen uit een autostoel, makkelijk en snel te doen is.

Heeft u bijvoorbeeld waterkringen in de autostoel ? Tijd dus om de bekleding van de auto stoelen eens grondig te reinigen. Misschien denkt u eraan om baking soda, azijn, vanish, daast of stoom te gaan gebruiken om uw autostoelen eens grondig schoon te maken. Autobekleding reinigen met azijn ? je moet er niet aan denken ! De azijnlucht blijft erg lang hangen !

Hoe vlekken uit de autobekleding verwijderen ?

De beste manier om autobekleding grondig te reinigen doet u met behulp van een allesreiniger. Het kost enige moeite, maar het resultaat is na een behandeling met Easycleaner duidelijk zichtbaar en de autobekleding zal er als nieuw uit gaan zien. De stoffen autobekleding kunt u met dit product veilig gebruiken. Vlekken uit autostoelen verwijderen doet u dus het beste biologische allesreiniger.

Easycleaner is misschien wel de allerbeste autobekleding reiniger die in Nederland en België verkrijgbaar is ! Easycleaner is te bestellen in onze winkel. Schoonmaaktips.com brengt geen verzendkosten in rekening !

Ook hoeft u dus geen dure autobekleding reiniger te huren ! Een stoomreiniger om autobekleding schoon te maken verwijdert overigens ook geen vuil (dit in tegenstelling van wat veel mensen denken). Ook als u schimmel in de autobekleding heeft gevonden in de autobekleding is een stoomreiniger geen oplossing. Schimmel in de auto stoelen ? Maak het zorgvuldig schoon met Easycleaner !

vlekken uit autobekleding verwijderen

Waarom autobekleding reinigen ?

Naast het feit dat het vies lijkt kan het bovendien ook nog eens onfris gaan ruiken. Als er schimmelvorming in de autobekleding optreedt, kan het zelfs gevaarlijk zijn. Van tijd tot tijd vlekken uit de autobekleding verwijderen en deze grondig schoonmaken zorgt ervoor dat uw auto schoon en fris blijft.

Stel u zich eens voor dat er vieze vlekken in de autostoelen zichtbaar zijn ? Dat is toch eigenlijk geen gezicht. De autostoel reinigen hoort dus eigenlijk bij de standaard autopoets beurt.

AutoAuto

Stappenplan vlekken autobekleding verwijderen

1. Stoelen goed stofzuigen
2. Reinigingsmiddel aanbrengen op stoelen
3. Stoelen reinigen
4. Droogmaken

Stofzuigen stoelen

Door de bekleding van de autostoelen goed te stofzuigen verwijdert u het grove vuil uit de bekleding. Zorg ervoor dat je met de hulpstukken van de stofzuiger ook goed tussen het zitvlak en rugvlak weg stofzuigt. U kunt dit zelfs met een goede autostofzuiger doen. (Link naar Bol.com)

Sla een paar keer op de zitting en rugleuning van de stoel en stofzuig daarna opnieuw de rugleuning en de zitting. Doe dit met alle autostoelen, zodat er veel grof vuil meer in de stoelen zit.

Reinigingsmiddel aanbrengen

Begin altijd met de zitting van de stoel. Hier bevindt zich ook meestal het meeste vuil. Daarna het onderste deel van de rugleuning, het bovenste deel en als laatste de hoofdsteun van de autostoel.

Autostoelen reinigen

Autostoelen reinigen en snel schoonmaken ? Spuit de Easycleaner met behulp van een plantenspuit op de bekleding en laat het even inwerken. Breng wat meer reinigingsmiddel aan op plekken of vlekken die wat viezer zijn. Easycleaner is de perfecte autobekleding reiniger.

Reinigen stoelen

Nadat het reinigingsmiddel even heeft ingewerkt begint het echte schoonmaken van de autobekleding. Dit doet u door een zacht borsteltje te gebruiken. Wrijf het reinigingsmiddel goed in de vlekken. Wrijf niet te hard, maar zoveel tot u ziet dat de vlekken inderdaad verdwijnen.

Laat vooraf de borstel het werk doen en druk dus niet te hard. Het kan immers de stoelen beschadigen als u te grof te werk gaat. Nadat het reinigingsmiddel stevig is ingebracht pakt u een schone droge doek.

Neem de vlekken nog een paar af met de schone doek en op deze manier blijft het vuil in de doek. Als u een witte doek gebruikt, kunt u direct zien hoeveel vuil u verwijderd heeft.

Waterkringen in de autostoelen ook goed inspuiten met reinigingsmiddel.

Droogmaken autobekleding

Door het inbrengen van het reinigingsmiddel is de autobekleding nat geworden. Door het gebruik van de doek waarmee u het vuil verwijderd heeft, zijn de natte vlekken al wat droger geworden.

Om de autobekleding goed te laten drogen kunt u het beste de ramen of deuren een tijdje geopend houden. Door de wind en warmte zal de bekleding verder opdrogen.

In de winterperiode kunt u bijvoorbeeld een föhn gebruiken en daarmee de autostoelen droogmaken.

Stoomreiniger autobekleding

Een andere optie is om auto bekleding schoon te maken met behulp van een stoomreiniger. Een goede stoomreiniger is bijvoorbeeld de Kärcher SC 2 EasyFix die u online via Bol.com snel in huis heeft. 

stoomreiniger autobekleding kopen

Een stoomreiniger voor autobekleding kopen is dus snel en eenvoudig te regelen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *