hoe vaak wc schoonmaken feat

Hoe Vaak WC Schoonmaken ?

U hebt gevraagd aan Google : Hoe vaak wc schoonmaken ? De WC schoonmaken is erg belangrijk ! Niemand wil immers op een vieze wc zitten, toch ? Het toilet schoonmaken is niet een van de leukste taken, maar wel een van de belangrijkste om schoon te houden.

Maar veel mensen vragen zich af hoe vaak je het toilet nu eigenlijk moet schoonmaken.

hoe vaak wc schoonmaken ?

Hoe vaak wc schoonmaken ?

Hoe vaak wc schoonmaken is sterk afhankelijk van het gebruik. Normaliter wordt het toilet 1 x per week gereinigd als er normaal gebruikt van wordt gemaakt (met 2 personen). U maakt wc vaker schoon als er meerdere mensen gebruik van maken. Dan kan het zo zijn dat de wc dagelijks goed schoongemaakt moet worden. 

Een wc pot schoonmaken kan eigenlijk niet teveel gebeuren. Bacteriën in de wc worden dan meer frequent verwijderd, waardoor de wc frisser blijft ruiken en dus minder kans op een stinkende wc zal ontstaan.

Door de wc meer schoon te maken zal zich minder snel vuil tegen de wc kunnen afzetten, waardoor bijvoorbeeld de kans op bruine aanslag in de wc weer verlaagd wordt.

Het is dus eigenlijk wat u vindt dat er moet gebeuren en hoe vaak wc schoonmaken noodzakelijk is. Het spreekt daarbij voor zich dat de wc elke dag even schoonmaken een altijd fris toilet zal opleveren !

Dagelijks gebruik

Bij dagelijks frequent gebruik van de wc is het verstandig (en wel zo prettig) om dagelijks even de wc bril te reinigen. De wc bril kan vele bacteriën bevatten en dus is het dagelijks schoonmaken geen overbodige luxe. Dus dan is de vraag bij hoe vaak wc schoonmaken eigenlijk eenvoudig te beantwoorden.

Als de wc door zowel dames als heren dagelijks gebruikt wordt is het schoonmaken van de wc ook noodzakelijk. Gebruik goede werkhandschoenen om deze dagelijkse schoonmaak klussen uit te voeren. (Link naar Bol.com)

Vergeet ook niet de doorspoel knop van de wc dagelijks te reinigen. Ook daar kunnen zich vele bacteriën op vestigen als de wc dagelijks wordt gebruikt door diverse mensen.

Het schoonmaken van de wc bril en wc kunt u het beste doen met lauwwarm water met daarin een ontsmettende closetreiniger. ClosetCleaner is een speciale wc reiniger dient niet in winkels wordt verkocht.

ClosetClean 002

 

ClosetCleaner wordt exclusief via Schoonmaaktips.com verkocht en is dus nergens anders verkrijgbaar. Bezoek nu onze webshop ! Wij versturen het zonder extra verzendkosten naar klanten in Nederland en Belgie.

Naast het dagelijks gebruik is ClosetCleaner ook bijzonder geschikt om een sterk vervuilde wc schoon te maken, aanslag te verwijderen en dus weer een vlekkeloos schoon toilet terug te krijgen.

Minder gebruik van wc

Als de wc minder wordt gebruikt kunt u volstaan met de wc eens per week goed schoon te maken. Ook dan is Closetcleaner de perfect wc reiniger die er voor zorgt dat alles ontsmet en grondig schoongemaakt wordt. Het spreekt dan misschien voor zich dat u de wc minder vaak hoeft te reinigen.

Waarom moet je de wc steeds schoonmaken ?

Naast het feit dat het natuurlijk niet zo prettig is om op en onfrisse wc je behoefte te moeten doen is er nog een reden om de wc regelmatig schoon te maken.

Door het nalaten van het schoonmaken kunnen er, naast onhygiënische redenen (bacteriën), ook allerlei vuilresten achterblijven die op termijn voor problemen kunnen zorgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kalkaanslag in de wc of urinesteen in de wc.

In welke volgorde wc schoonmaken ?

U vraagt zich misschien in welke volgorde u het beste de wc kunt schoonmaken? We geven u hierbij de makkelijkste manier om een wc schoon te maken:

  • Maak eerst de buitenkant van de wc schoon
  • Begin dus met de wc aan de buitenkant schoon te maken met closetcleaner. Gebruik een beetje van het product ga zorgvuldig de hele buitenkant van de wc schoonmaken.
  • Zet daarbij de deksel en bril van de wc omhoog zodat u overal gemakkelijk bij kunt.
  • Maak na de zijkant van de wc schoongemaakt te hebben ook de bovenkant van de wc goed schoon te maken.
  • Begin daarna aan de onderkant van de wc bril. Maak ook deze onderkant helemaal grondig schoon. Zorg er ook voor dat de hoeken goed schoon gemaakt worden.
  • Daarna gaat u de onderkant van de wc deksel grondig schoonmaken. Maak deze daarna ook weer droog met een schone droge doek.
  • Nadat de wc bril aan de onderkant is schoongemaakt wordt deze weer neergeklapt. Daarna gaat de u bovenkant van de wc bril schoonmaken.
  • Als laatste gaat u de bovenkant van de wc deksel schoonmaken. Ook deze droogt u daarna af met een schone doek.

Hoe vaak wc schoonmaken samenvatting

Wij hopen dat u antwoord heeft gekregen op de vraag : hoe vaak wc schoonmaken ?

Hoe vaak de wc schoonmaken is sterk afhankelijk van het gebruik van het toilet. Wordt de wc vaak gebruikt, dan zult meer moeten schoonmaken. Wordt de wc slechts incidenteel gebruikt, dan kunt u de wc minder vaak reinigen.

Een wc dat dagelijks gebruikt wordt, moet eigenlijk elke dag even worden schoongemaakt. Dat is natuurlijk wel zo fris en op deze manier heeft elke bezoeker van het toilet een schone en frisse wc.

Wordt de wc slechts enkele malen per week gebruikt, is het reinigen van het toilet ook veel minder noodzakelijk. In dit geval kunt u de wc bijvoorbeeld 1 x per week schoonmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *