hoe vaak moet je badkamer schoonmaken feat

Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken ?

We krijgen vaak de vraag : “Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken?” De badkamer wordt natuurlijk veel gebruikt. Bijvoorbeeld ‘s-morgens is het misschien wel de drukte plek in huis. Scheren, douchen of wassen, even goed de tanden poetsen. We doen het bijna allemaal in de badkamer. Geen wonder dus het een badkamer ook redelijk vies kan worden als er een tijdje niets aan gedaan wordt.

hoe vaak badkamer schoonmaken

Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken ?

Het beste is om de badkamer 1 keer per week goed schoon te maken en dus grondig te poetsen. Dit betekent dat je dus het bad of de douche of douchecabine, wastafel, badkamervloer en tegels in de badkamer grondig schoonmaakt. Als u ook een toilet in de badkamer heeft, is natuurlijk ook die toe aan een wekelijks schoonmaakbeurt.

Producten om de badkamer schoon te maken

Voor dat alles is het belangrijk dat u de juiste schoonmaakproducten gebruikt. Bestel nu op onze webshop het Combi Clean 1 pakket.

Ons Combi Clean Pakket bestaat uit :

Deze producten zijn niet in winkels verkrijgbaar en worden exclusief door Schoonmaaktips.com via de webshop verkocht aan klanten in Nederland en Belgie. Wij berekenen geen extra verzendkosten en versturen uw bestelling binnen 24 uur !

In welke volgorde maak je de badkamer schoon ?

De volgorde om de badkamer helemaal schoon te maken is als volgt :

  1. Ruim alle rommel op in de badkamer
  2. Begin met het schoonmaken van het toilet
  3. Maak daarna de badkuip of douche of douchecabine schoon
  4. Maak de spiegel in de badkamer schoon
  5. Maak de wastafel schoon
  6. Daarna begint u aan de badkamer tegels
  7. Dweil daarna de badkamer vloer schoon
  8. Vervang de badkamer matten

Zorg er voor dat de badkamer goed geventileerd wordt, zodat alles snel op kan drogen en op deze manier de badkamer weer helemaal fris is.

Hoe lang doe je over badkamer schoonmaken ?

De badkamer schoonmaken duurt circa 20 – 30 minuten. Het is een beetje afhankelijk of je een grote of wat kleinere badkamer hebt.

Door de badkamer regelmatig schoon te maken voorkom je dat het een hels karwei wordt waarbij je telkens weer kalkaanslag moet gaan verwijderen. En geloof ons, kalkaanslag verwijderen in de badkamer kan een tijdje in beslag nemen. Voorkom dus dat je langer bezig bent met de badkamer door regelmatig – eens per week – de badkamer helemaal in 30 minuten schoon te maken.

Gebruik een goede allesreiniger die zorgt dat de badkamer er in een mum van tijd weer pico bello uit zal zien.

Easycleaner Schoonmaaktips

Hoe krijg je kalk van de douchevloer ?

De douchevloer krijgt veel te verduren. Misschien wordt de douche dagelijks door meerdere mensen in huis gebruikt en wordt daarom misschien wel het vieste onderdeel van de hele badkamer. Afhankelijk van de hardheid van uw leidingwater zal er kans bestaan dat kalkaanslag zichtbaar wordt op de douchevloer. Zeker bij veelvuldig gebruik van de douche is kalkaanslag en hard leidingwater eigenlijk onontkomelijk.

Bekijk hier hoe hard uw leidingwater is

De kalkaanslag verwijderen van de douchevloer gaat gemakkelijk met EasyKalk. Daarvoor werkt de Easycleaner allesreiniger dus niet. Easykalk kunt u op alle keramische badkamertegels en douchevloeren gebruiken. De kalkaanslag zal met dit product snel verdwenen zijn !

Let op : Easykalk kunt u niet gebruiken op een douchevloer gemaakt van natuursteen !

EasyKalk Schoonmaaktips

Schoonmaakazijn ?

Veel mensen gebruiken schoonmaakazijn om de badkamer schoon te maken. Op zich is daar niets op tegen, echter bedenk wel dat azijn niet altijd direct fris ruikt. U kunt er overigens wel prima kalkaanslag mee verwijderen, echter bedenk wel dat dit van korte duur zal zijn.

Als u dan toch de badkamer gaat schoonmaken met schoonmaakazijn is het het beste om de schoonmaakazijn op wanden en andere oppervlakken te spuiten, daar waar kalkaanslag aanwezig is of kan zijn. Laat de azijn even intrekken en bewerk daarna het oppervlak met een natte schone doek (of in sommige gevallen een schuursponsje).

Een zwarte badkamer schoonmaken

Er zijn mensen die gek zijn op zwart en dus ook een zwarte badkamer hebben. Een zwarte badkamer schoonmaken is vaak lastiger omdat op zwart bijna alles zichtbaar is. Een zwarte badkamer schoonmaken betekent vooral dat u goed gaat boenen en alles goed nabewerkt met een droge schone doek om vlekken te voorkomen na de schoonmaakbeurt.

De zwarte badkamer schoonmaken dient dus eigenlijk dagelijks te gebeuren. Watervlekken zijn direct zichtbaar en zorgen ervoor dat het zwart in de badkamer helemaal vies ‘lijkt’ of is.

Samenvatting

Hopelijk hebt u antwoord gekregen op de vraag: Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken?

Eigenlijk is het dus een kwestie van bijhouden om de badkamer schoon en fris te houden. Sommige dingen doet u wat vaker dan andere onderdelen misschien maar 1 x per week de badkamer goed schoonmaken is bij – dagelijks gebruik, wel wenselijk.

Op deze manier voorkomt u onder andere kalkaanslag in de badkamer, die op zich ook wel makkelijk te verwijderen is met het juiste product, maar toch weer extra werk op zal leveren.

Laat dus ook geen rommel liggen maar zorg ervoor dat je dat dagelijks opruimt.

Wij wensen u een schone badkamer. Elke dag weer !

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 75 reviews.