hoe krijg je bruine aanslag uit wc ?

Hoe krijg je bruine aanslag uit de wc?

In dit artikel beantwoorden we de vraag: “Hoe krijg je bruine aanslag uit de wc?” Het is vrij normaal dat de wc na verloop van tijd bruine aanslag vertoond. Tijd dus om er iets aan te doen en om er voor te zorgen dat het toilet weer helemaal wit en schoon is. Niemand wil immers een vieze wc met bruine aanslag. Het kijkt gewoon niet fris.

Hoe krijg je bruine aanslag uit de wc

 

Hoe krijg je bruine aanslag uit de wc ?

Veel mensen worstelen met de vraag : Hoe krijg je bruine aanslag uit de wc ? De beste manier om bruine aanslag uit de wc te krijgen en grondig te verwijderen is door gebruik te maken van een goede wc reiniger. ClosetCleaner zal alle bruine aanslag verwijderen en ervoor zorgen dat de wc weer fris en helemaal schoon is.

ClosetCleaner is in onze webshop te bestellen en wordt zonder extra verzendkosten verstuurd naar klanten in Nederland en Belgie. ClosetClean is niet in winkels te koop.

Door het juiste product te gebruiken om de aanslag te verwijderen, zult u ook merken dat u weer snel een schone wc heeft waar de bruine aanslag verdwenen is. Hoe ga je te werk ?

 • Neem een goede wc borstel
 • Doe wat ClosetCleaner op de borstel
 • Wrijf de wc en de bruine aanslag goed in met de borstel
 • Laat de Closetcleaner goed intrekken (ca. 15 minuten)
 • Spoel de wc daarna goed schoon
 • Herhaal dit proces nogmaals als er nog bruine aanslag zichtbaar is

 

Hoe ontstaat de bruine aanslag ?

De bruine aanslag in de wc is een gevolg van afvalstoffen die in de urine zit. In de urine zitten onder andere de volgende stoffen :

 • Calcium
 • Natrium
 • Kalium
 • Magnesium

Gezamenlijk worden deze afvalstoffen ook wel minerale zouten genoemd. Bij de uitscheiding uit het menselijk lichaam kunnen deze afvalstoffen voor bruine aanslag in het toilet. De wc schoonmaken op gezette tijden kan er voor zorgen dat deze minerale zouten bij het reguliere schoonmaken van het toilet.

Na verloop van tijd – dus zonder tussentijds schoonmaken – zullen de afvalstoffen verkleuren tot een bruine aanslag.

Voorkomen

Bruine aanslag in de wc is gemakkelijk te voorkomen. Door regelmatig het toilet goed schoon te maken met ClosetClean, krijgt de bruine aanslag geen kans.

Daarnaast is het belangrijk om ook dagelijks de wc schoon te houden. Dit doet u al door gewoon na een toiletgebruik gewoon de wc borstel even door de wc te halen, waarbij u de kans op aanslag al aanzienlijk verminderd.

Andere manieren bruine aanslag verwijderen ?

Als u zich afvraagt of er nog andere manieren bestaan om bruine aanslag te verwijderen, dan geven we hieronder een opsomming van zaken die door sommige mensen wordt geprobeerd.

Bruine aanslag uit wc verwijderen met :

1. Baking soda

Bruine aanslag uit de wc verwijderen met baking soda ? Dat kan zeker lukken. Baking soda wordt natuurlijk voor heel veel huishoudelijke klussen gebruikt en voor het verwijderen van de bruine aanslag in de wc is baking soda geschikt.

 • Strooi wat baking soda in het toilet (daar waar de aanslag zit)
 • Laat de soda circa 20 minuten inwerken
 • Haal daarna de bruine aanslag weg met de wc borstel
 • Spoel het toilet daarna goed na

Wist u dat baking soda en wat schoonmaakazijn ook perfect werkt om bruine aanslag uit de wc te verwijderen. Door de combinatie van deze producten zal het mengsel gaan bruisen en daardoor wellicht nog een sterkere werking hebben.

Maar alleen baking soda gebruiken om de bruine aanslag in de wc te reinigen werkt op zich afdoende.

bruine-aanslag-wc-baking-soda

1. Cola

U kunt proberen om met cola de bruine aanslag te verwijderen. Laat de cola even inwerken op de aanslag en probeer daarna de wc schoon te borstelen en de bruine aanslag te verwijderen.

Cola heeft een ‘bijtende werking’ en vreet zich in feite in de aanslag. U kunt het natuurlijk altijd proberen om de bruine aanslag in de wc met cola te verwijderen. Let er wel op dat cola volzit met kleurstoffen, die op zich zelf ook weer voor aanslag kunnen zorgen. Vandaar dat wij niet echt een voorstander zijn om cola te gebruiken om bruine aanslag te verwijderen.

2. Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn gebruiken om bruine aanslag te verwijderen uit het toilet werkte bij ons totaal niet. Toch wordt dit vaak geprobeerd. Maar een echt reinigende werking heeft de schoonmaakazijn niet.

Ons oordeel is dus simpel : gebruik geen schoonmaakazijn om de bruine aanslag uit de wc te verwijderen.

Hoe krijg je bruine aanslag uit de wc ? Samenvatting

We hopen dat u met dit artikel op schoonmaaktips.com een antwoord heeft gekregen op de vraag : Hoe krijg je bruine aanslag uit de wc?

Regelmatig (1 x per week) de wc goed schoonmaken met een echte wc reiniger als ClosetClean zal ervoor kunnen zorgen dat u geen bruine aanslag zult aantreffen in het toilet.

Daarnaast is het belangrijk om de wc dagelijks even schoon te maken met de wc borstel, waardoor alle aanslag dagelijks wordt verwijderd en dus geen kans krijgt om zich aan de wc te hechten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.