hoe houten vloer dweilen

Hoe dweil je houten vloer?

Stel u heeft een hele mooie houten vloer in huis liggen en u wil de houten vloer gaan dweilen, maar u weet eigenlijk niet hoe u dit aan moet pakken. Schoonmaaktips.com maakt u wegwijs, geeft u tips en adviezen om de houten vloeren streeploos schoon te dweilen, zodat u er weer langere tijd van kunt genieten.

Let op !

Een ongelakte of onbewerkte houten vloer dweilen is wat lastiger dan een gelakte houten vloer dweilen. De gelakte of behandelde houten vloer kan wat meer ‘hebben’ en zal door het gebruik van schoonmaakmiddel minder snel schade op kunnen lopen.

Bij het dweilen of schoonmaken van een onbehandelde houten vloer, kunt u dus niet zomaar elk middel gebruiken om de vloer schoon te maken of te dweilen.

Daarnaast geldt er nog een belangrijke tip als u een houten vloer wilt gaan dweilen : gebruik nooit teveel water !

Leestip : Parketvloer schoonmaken

Hoe dweil je houten vloer?

Belangrijk is dus om eerst te weten of je een onbehandelde of behandelde (gelakte) houten vloer hebt.
Een onbehandelde houten vloer dweilen ? Nee dat gaat dus niet. Een onbehandelde houten vloer gaat u schoonmaken met een vloerwas en dus nooit met water !

Doordat de vloer niet beschermd is kan er door water ernstige schade optreden en kan de houten vloer kromtrekken. De vloer is na het nat worden niet meer te herstellen.

Het is dus veel beter om een onbehandelde houten vloer slechts schoon te maken door deze regelmatig te stofzuigen met een goede stofzuiger en daarna eventuele vlekken te verwijderen met een speciale vloerwas. (Link naar Bol.com)

Vloerwas

Een behandelde of gelakte houten vloer dweilen ?

Dit is dus wel mogelijk. De lak op de houten vloer zorgt ervoor dat de houten vloeren in principe waterdicht is en dat de houten vloer niet kan beschadigen.

Hoe gaat u te werk ?

Een goede voorbereiding is erg belangrijk als u besluit om de houten vloer te gaan dweilen. Maak de ruimte waarin de houten vloer ligt helemaal ‘vrij’ zodat u makkelijk kunt de houten vloer kunt gaan dweilen

  • Verwijder obstakels en zet deze tijdelijk in een andere ruimte
  • Verwijder eerst alle stof en eventueel ander vuil van de houten vloer door middel van een goede stofzuiger
  • Maak daarna een sopje aan met lauwwarm water en EasyFloor – Als u de houten vloer wilt gaan ontvetten is EasyCleaner een beter product voor dit karwei.
  • Maak de dweil daarna nat in het sop wat u heeft aangemaakt. Zorg er daarna voor dat de dweil vooral niet ten at is en wring deze dus goed uit.
  • Ga met de dweil over de gehele vloer door middel van ronddraaiende bewegingen, waarbij alle delen van de houten vloer gelijkmatig ‘raakt’.
  • Nadat de gelakte vloer helemaal met de dweil bewerkt is, moet deze natuurlijk nog even drogen. Ventileer de ruimte met de houten vloer goed na, waardoor de vloer ook veel sneller zal opdrogen.

Hoe vaak een houten vloer dweilen?

Het beste is om de houten vloer maximaal twee keer per maand te dweilen. Meer hoeft niet, tenzij de vloer extreem vuil is natuurlijk. U kunt dus volstaan met twee keer per maand de houten vloer te dweilen.

Welke zeep voor houten vloer?

Schoonmaaktips.com heeft twee producten in haar assortiment die perfect te gebruiken zijn om een houten vloer te dweilen:

  • EasyFloor
  • EasyCleaner

De EasyFloor zal ervoor zorgen dat de houten vloer weer fris zal ruiken en zal de bewerkte houten vloer prima beschermen. Easyfloor zal bovendien ook geen strepen en/of voetstappen achterlaten, waardoor de houten vloer perfect schoon zal worden ! U kunt nu EasyFloor bestellen in onze winkel. We berekenen geen extra verzendkosten !

Als u besluit om EasyClean te gebruiken, wilt u de houten vloer ook gaan ontvetten. EasyCleaner bevat ontvettingsmiddel, waardoor de vet van de houten vloer verwijderd zal worden. Ook EasyCleaner zal de houten vloer perfect schoonmaken en een stralend resultaat opleveren !

Easyfloor Schoonmaaktips

Wat is het beste middel om houten vloeren te reinigen?

Het is dus afhankelijk van wat u wilt bereiken. Wilt u de houten vloer gaan ontvetten, dan is EasyCleaner het beste product. Als u alleen schoon wilt maken kunt u het beste EasyFloor gebruiken.

Hoe geoliede houten vloer dweilen?

Een geoliede houten vloer dweilen doet u beste met EasyCleaner waarbij u ook een goede, krachtige mop of dweil gaat gebruiken.

Easycleaner Schoonmaaktips

Geoliede vloeren hebben de eigenschap wat vaker stof aan te trekken, dus deze over het algemeen ook wat vaker schoongemaakt moeten worden.

Let er wel op dat de olie die gebruikt is om de houten vloeren te behandelen bepalend is of u de houten vloer daarna uberhaupt KUNT dweilen. Alleen olie die gebruikt is die de houten vloer voorziet van een beschermlaag, kunt u daarna ‘zacht’ dweilen.

Waarmee houten vloer ontvetten?

Schoonmaaktips.com heeft het ideale product om de houten vloer te ontvetten. EasyCleaner ontvet elke houten vloer – die behandeld / beschermd is met een laklaag.

Hoe maak ik een eikenhouten vloer schoon?

Ook hiervoor geldt natuurlijk dat u moet weten of de eikenhouten vloer is gelakt of dat deze onbehandeld is. Onbehandelde houten vloeren kunt u niet schoonmaken met water, maar deze dienen schoongemaakt te worden met een vloerwas.

Is de eikenhouten vloer behandeld en voorzien van een beschermende laklaag, dan kunt de eikenhouten vloer ook dweilen met bijvoorbeeld EasyFloor en/of EasyCleaner.

Hoe maak je een houten vloer parket schoon?

U kunt een houten vloer parket perfect schoonmaken door deze bijvoorbeeld twee-wekelijks te dweilen. De meeste parket vloeren zijn voorzien van een laklaag, waardoor u dus het parket gemakkelijk en veilig kunt dweilen.

Ben altijd wel ‘spaarzaam’ met het gebruik van water als u houten vloeren of parket gaat schoonmaken ! Teveel water gebruiken kan alsnog leiden tot problemen met de houten vloer of het parket !

Hoe behandel je een geoliede houten vloer?

De beste manier om een geoliede houten vloer te behandelen en schoon te maken doe je met EasyFloor. EasyFloor kan veilig gebruikt worden en zal de geoliede houten vloer perfect schoonmaken.

Een geoliede vloer behandelen en schoonmaken kun je niet zomaar met elk product. Sommige middelen zullen de geoliede houten vloer kunnen beschadigen, dus is het enorm belangrijk om het juiste product te gebruiken !

Houten vloer dweilen met warm of koud water

Een houten vloer dweilen met warm of koud water kan dus alleen als de vloer behandeld is met een beschermende laklaag. Onbehandelde vloeren kunt u niet met water behandelen, omdat er anders water in het hout trekt, de vloer krom kan trekken en bovendien schimmelvorming op zal leveren.

U kunt dus alleen gelakte houten vloeren dweilen met warm of koud water, al dan niet in combinatie met een schoonmaakmiddel als bijvoorbeeld groene zeep, EasyFloor of Eascycleaner

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 72 reviews.