hardnekkige kalkaanslag verwijderen op tegels

Hardnekkige kalk verwijderen van tegels

Hardnekkige kalk verwijderen van tegels kan een lastig karwei zijn. Kalkaanslag op de tegels geeft vaak een vies gezicht en het lijkt erop dat de tegels niet goed schoongemaakt worden. 

Tijd dus om er iets aan te doen, waardoor tegels weer gaan glanzen. Er zijn veel huis-en-tuin middelen die u moeten kunnen helpen bij het verwijderen van de hardnekkige kalk op de tegels. Schoonmaaktips.com heeft echter het enige product dat echt goed helpt tegen kalk op tegels : Easykalk

Easykalk wordt niet in winkels verkocht en dus alleen in de winkel op Schoonmaaktips.com verkrijgbaar. We sturen het zonder extra verzendkosten naar onze klanten in Nederland en België.

hardnekkige kalk verwijderen tegels

De toepassing van Easykalk is eenvoudig, snel en effectief. Brengt het product aan op de tegels en laat het gedurende enkele minuten goed inwerken. 

Spoel daarna de tegels schoon met behulp van schoon water en maak de tegels daarna goed droog met een schone droge doek.

U zult versteld staan van het resultaat en de kalkaanslag als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. 

Welk schoonmaakmiddel verwijderd kalk ?

Als u zich afvraagt welk schoonmaakmiddel kalkaanslag zal verwijderen dan is het antwoord daarop eigenlijk simpel : geen enkel schoonmaakmiddel zal de kalk op tegels doen verdwijnen. U zult dus met andere middelen aan de slag moeten zoals EasyKalk.

Hoe ontstaat die hardnekkige kalkaanslag op tegels ?

Kalkaanslag op tegels ontstaat omdat u te maken heeft met ‘hard water’. Hard water bevat calciumcarbonaat dat zorgt voor kalk op tegels, maar ook op apparaten zoals waterkokers, koffiezetapparaten etc..

Kortom als u te maken heeft met hard water en het water wordt verwarmd of gekookt, is de kans op kalkaanslag het grootst.

Kalkaanslag voorkomen ?

Als u te maken heeft met zogenaamd hard water dan is kalkaanslag bijna niet te voorkomen. 

U zult het oppervlak van tegels dan regelmatig schoon moeten maken met een goede ontkalker als EasyKalk. 

U kunt wel de hardnekkige kalk op tegels verminderen door na gebruik van de douche in de badkamer de tegels goed droog te maken.

Bij hard water zal ook daar echter op den duur kalkaanslag niet te voorkomen zijn en zult u dus echt de kalk op de tegels moeten gaan verwijderen met een goede ontkalker. 

Hardnekkige kalk verwijderen tegels - Samenvatting

Kalkaanslag is bijna niet te voorkomen. U kunt het wel goed verwijderen met een goede ontkalker als EasyKalk.

Regelmatig de tegels goed inwrijven met Easykalk zal de tegels opnieuw doen glanzen. Het geeft direct een veel schoner aanzicht als u de tegels heeft behandeld.

Een goede ontkalker is daarom onontbeerlijk als u kalkaanslag op tegels te lijft wilt gaan. Wij helpen u daar graag mee met het aanbieden van echte kwaliteitsproducten.