hardnekkig vet verwijderen keuken feat

Hardnekkig vet verwijderen in de keuken

Als u hardnekkig vet wilt verwijderen in de keuken is het goed te weten welke schoonmaakmiddelen u hiervoor kunt gebruiken. Wat is nu de beste ontvetter ? De keuken ontvetten en opgedroogd vet verwijderen is geen leuk werk. Zeker een hoogglans keuken schoonmaken kan u enkele uren gaan kosten.

Niets is zo vervelend als plakkende keukenkastjes of vette aanrechtbladen. In dit artikel geven we tips over het schoonmaken van hardnekkig vet in de keuken. Een keuken vetvrij maken hoeft niet moeilijk te zijn.

Easycleaner Banner

 

De beste ontvetter voor de keuken is Easycleaner. De allesreiniger en onvetter kunt snel en gemakkelijk Easycleaner via onze website bestellen ! Deze super allesreiniger maakt dit werk stukken gemakkelijker !

Reeds eerder hebben we een artikel geschreven over keukenkastjes schoonmaken zonder strepen. Dit artikel op schoonmaaktips.com gaat specifiek over vetvlekken en de keuken vetvrij maken.

hardnekkig vet verwijderen keuken

Vet verwijderen van keukenkastjes

Als u vet heeft op keukenkastjes is dit een teken dat de keuken niet erg schoon is. Het vet verwijderen met een ontvetter voor in de keuken is niet altijd de beste oplossing. Wat is nu een goede vetverwijderaar voor de keuken ?

Het materiaal waarvan de keuken gemaakt is, bepaald in hoge mate waarmee u de keuken schoon kunt gaan maken. Als u bijvoorbeeld matte keukenkastjes wilt gaan schoonmaken is het belangrijk om het juiste product te gebruiken.

Het schoonmaken van de keukenkastjes gebeurd in fasen. Allereerst is het het beste om een azijnoplossing te maken. Met wat witte azijn met een kopje schoon water. Dit is een veilige oplossing, immers deze oplossing zal het hout niet beschadigen en bovendien zal de verflak niet verwijderen.

Het vet verwijderen van de keukenkastjes doet u het beste met onverdunde wasverzachter. (Link naar Amazon). Gebruik hiervoor ook een droge doek of keukenrolpapier. De wasverzachter zorgt ervoor bovendien voor dat het vet bij een volgende poetsbeurt gemakkelijker verwijderd kan worden.

De bovenkant van de keukenkasten worden over het algemeen erg vies en kunnen dus ook vetresten bevatten. Een goed hulpmiddel is om kranten bovenop de keukenkastjes te leggen nadat u het vet en vuil heeft verwijderd.

De binnenkant van keukenkastjes schoonmaken gaat een stuk gemakkelijker als u er bijvoorbeeld zeil inlegt. Het zeil op de bodem van de keukenkastjes is daarna gemakkelijker af te nemen en schoon te maken.

Ook de buitenkant van de keukenkastjes schoonmaken gaat met Easycleaner enorm gemakkelijk.

Vet verwijderen van het aanrechtblad

Belangrijk is te weten waarvan het aanrechtblad is gemaakt. Er zijn diverse ondergronden van aanrechtbladen denkbaar :

  • Marmer of graniet – Schoonmaken door middel van heet water (dus geen schoonmaakmiddelen gebruiken)
  • Een Kunst graniet aanrechtblad kunt u schoonmaken met chloor, aceton of andere – agressievere schoonmaakmiddelen
  • Een RVS aanrechtblad dient te worden behandeld met groene zeep om deze vetrij en schoon te krijgen.

Muren

Als u vet van de keuken muur wilt gaan verwijderen is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Het kan immers zo zijn dat het reinigingsmiddel dat u gebruikt de muur kan beschadigen.

Belangrijk is dat je weet wat er op de muur zit. Dus met andere woorden : je kunt niet zomaar aan de slag om het vet van de muur te verwijderen.

In dit artikel : Muren wassen en schoonmaken, lees je er meer over. Hier vindt u ook meer informatie over als u de keuken wilt ontvetten voordat u gaat schilderen bijvoorbeeld.

Gebruik van soda

Als je de keuken wilt gaan schoonmaken met soda zijn er minder problemen te verwachten. Soda is een natuurlijk product dat je gemakkelijk kunt gebruiken bijvoorbeeld voor :

  • aanrechtbladen
  • vloeren en tegels
  • fornuizen

Met soda kunt u ook gemakkelijk opgedroogd vet eenvoudig verwijderen. Gebruik wat warm/lauw water met een soda oplossing en de vlekken zijn eenvoudig te reinigen. Soda is dan ook een ideaal product en de perfecte ontvetter voor in de keuken.

Tegels ontvetten in de keuken ? Gebruik ook daarvoor eenvoudig wat soda in een warmwater oplossing.

Tips voor de schoonmaak van de keuken :

  • Gebruik dagelijks een schone vaatdoek.
  • Gebruik de schone vaatdoek om het aanrechtblad dagelijks schoon te maken
  • Wees voorzichtig met schoonmaakmiddelen. Niet elk middel is geschikt om aanrechtbladen of keukenkastjes schoon te maken.

2 reacties op “Hardnekkig vet verwijderen in de keuken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.