grindvloer reinigen feat

Grindvloer Reinigen | De Beste Tips !

U heeft gezocht op : grindvloer reinigen.

Een grindvloer behoeft speciale aandacht als het gaat om schoonmaken. Een siergrind vloer is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen.

U kunt niet zomaar elke schoonmaakmiddel gebruiken! Sterker nog: u dient voorzichtig te zijn met het gebruik van schoonmaakmiddelen omdat anders de grind vloer ernstig beschadigd kan raken. U heeft een echte grindvloer reiniger nodig !

In dit artikel vertellen u meer over het onderhoud van de grindvloer, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

grindvloer reinigen

Er zijn twee soorten sier grindvloeren :

  • Open grindvloeren
  • Gesloten grindvloeren

LET OP : Een open grindvloer kunt u niet schoonmaken met water en schoonmaakmiddel

Een gesloten grindvloer kunt wel schoonmaken met water en een ‘zacht’ sopje. Met zacht wordt hier bedoeld : niet bijtend of agressief en dus niet de grind aantastend. 

U heeft dus een echte grindvloer reiniger nodig voor een mooi en schoon resultaat.

Waarmee een grindvloer reinigen ?

Een ‘gesloten‘ grindvloer kunt het beste schoonmaken met een zachte vloerzeep. EasyFloor is bijzonder geschikt om de grindvloer grondig te reinigen.

EasyFloor is een zachte vloerzeep die niet in winkels wordt verkocht. Schoonmaaktips.com verkoopt deze zeep exclusief aan haar klanten in Nederland en Belgie. Daarbij worden geen extra verzendkosten berekend!

Hoe een grindvloer schoonmaken ?

Hoe gaat u te werk ? Belangrijk is dat u een grindvloer reiniger gebruikt!

  • Maak de siergrind vloer eerst goed stofvrij. Dit doet u met een krachtige stofzuiger. (Link naar Bol.cm)
  • Maak daarna een sopje met EasyFloor vloerzeep
  • Neem een goed vloermop waarmee u de grindvloer goed afneemt. Gebruik niet teveel water, maar genoeg om vlekken uit de grindvloer te verwijderen.
  • Bewerk op deze manier het hele oppervlak van de vloer (bijvoorbeeld door dweilende bewegingen).
  • Nadat de vloer is gereinigd kunt u met een droge mop de vloer weer droog maken. Zet daarbij ramen wat open, zodat de ruimte ventileert en de vloer sneller zal opdrogen.

Open grindvloeren

Open grindvloeren zijn grindvloeren die niet waterdicht zijn. Ze hebben een open structuur en dus is het gebruik van vloeistof (water en schoonmaakmiddel) niet mogelijk !

Een open siergrind vloer kunt u dus alleen maar stofzuigen en op deze manier kunt u het meeste vuil en stof van de vloer verwijdern.

HG producten

hg producten

Ook HG – het bekende merk voor allerlei schoonmaakklussen in en rondom huis heeft een grindvloer reiniger in haar assortiment.

Deze kunt u vaak vind in de bekende bouwmarkten van Nederland en Belgie. Als u de prijs gaat vergelijken met EasyFloor zult u zien dat EasyFloor zeer concurrerend is.

Bovendien worden HG producten vaak in halve liter flessen geleverd, waardoor u dus vaak 2 of meer flessen HG nodig heeft om de schoonmaak klus te klaren.

Grindvloer reinigen - Samenvatting

Wij hopen u wat meer informatie gegeven te hebben over grindvloer reinigen.

Let er dus op of u sier grindvloer open of gesloten is. Bij een open structuur, kunt u de vloer ‘slechts’ stofzuigen. Bij een gesloten structuur kunt u de vloer dweilen met een zachte vloerzeep als Easyfloor.

Ook HG biedt producten aan om de grindvloer schoon te maken. Deze zijn vaak in bouwmarkten te vinden.