douchedeur ontkalken

Glazen Douchedeur Ontkalken – Zo doe je dat !

Een glazen douchedeur ontkalken is gemakkelijker dan u denkt. Het is een kwestie van het juiste product gebruiken en natuurlijk weten wat je moet doen om de glazen douchedeur kalkvrij te maken. In dit artikel op schoonmaaktips.com gaan we er dieper op in zodat uw douchedeur binnenkort ook weer glanzend schoon is. Als u meer wilt lezen : Douchecabine Schoonmaken !

glazen douchedeur ontkalken

Stappenplan Glazen Douchedeur Ontkalken

Als u de glazen douchedeur eens goed wilt ontkalken kunt u dit stappenplan gebruiken. Het is een garantie om hardnekkige kalkaanslag van de glazen douchedeur af te krijgen.

  • Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd wordt. Zet bijvoorbeeld het badkamerraam goed open.
  • Spray Easykalk op de glazen douchedeur en laat het even goed inwerken. Na circa 15 minuten is de Easykalk voldoende ingewerkt en kunt u de douchedeur gaan reinigen.
  • Spoel de glazen douchedeur na het inwerken goed af met lauwwarm water en gebruik een sponsje (geen schuurspons natuurlijk) om hardnekkige vlekken te verwijderen
  • Wrijf de deur daarna goed droog met een schone doek. U kunt hier bijvoorbeeld een droogtrommeldoekje voor gebruiken.

Waarom de douchedeur ontkalken met Easykalk ?

Easykalk is een product dat speciaal gemaakt is om kalkaanslag en kalkresten goed te verwijderen. Het is veelvuldig getest en wordt vaak door professionals gebruikt.

Easykalk

Easykalk wordt gebruikt in grote bedrijven en bijvoorbeeld horeca gelegenheden. Het is volkomen veilig in gebruik en garandeert een optimale werking. Kalkaanslag in de doucheruimte zal gemakkelijk verdwijnen.

Kalk op douchedeuren

Kalk op douchedeuren komt veelvuldig voor. Door het harde water zet zich kalk af op de deur en na verloop van tijd ziet de douchedeur er zelfs smerig en vies uit.

U kunt dit probleem enigszins verminderen door na het douchen de glazen douchedeur helemaal schoon en daarna goed droog te maken.

Echter in gebieden waar het kraanwater erg hardheid zal na verloop van tijd de aanslag van kalk toch weer zichtbaar worden. U kunt dan eigenlijk niet anders dan de glazen douchedeur grondig te ontkalken.

Tips om kalkaanslag te verminderen

Door de douchedeur telkens goed droog te maken kunt u kalkaanslag enigszins verminderen.

Er wordt beweerd dat wasverzachter helpt tegen kalkaanslag. Wij hebben dit echter niet geprobeerd. Als u tips heeft over hoe de kalkaanslag te verminderen, horen wij dat graag. Laat uw tips achter in de opmerkingen onderaan dit artikel.

Andere producten

Als u op internet gaat zoeken zult u merken dat er veel andere producten worden aangeprezen. Zo wordt er aangegeven dat u een glazen douchedeur kunt schoonmaken met een azijn oplossing of dat u dit met baking soda kunt doen.

Het spreekt voor zich dat vele dit reeds geprobeerd hebben. Maar we vragen ons toch echt af of azijn wel bedoelt is om uw douchedeur te ontkalken. Azijn heeft natuurlijk ook een vervelende geur. Easykalk ruikt fris en werkt bovendien stukken beter als azijn of baking soda.

Goede kalkreiniger

Easykalk is dus speciaal geproduceerd om kalk te verwijderen van onderdelen die veel in aanraking komen met water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan :

  • Douchekranen
  • Waterkokers
  • Vloertegels

Easykalk is verreweg de beste ontkalker is in Nederland en België verkrijgbaar is. Bestel het daarom nu online via schoonmaaktips.com en raak overtuigd van de werking van dit product. Het is niet in winkels verkrijgbaar en wordt door ons gratis verzonden.

 

 

 

 

 

1 reactie op “Glazen Douchedeur Ontkalken – Zo doe je dat !”

  1. Pingback: Tips Douchecabine Schoonmaken Doe je Zo ! Stappenplan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.