gevernist hout reinigen

Gevernist hout reinigen

Gevernist hout behoort tot de meest voorkomende afwerkingen wat betreft meubels. Het ziet er goed uit en bovendien is het makkelijk te onderhouden. Dit makkelijke onderhoud is waarschijnlijk één van de redenen waarom we het zo veel zien.

Toch heeft gevernist hout, zoals al het meubilair, zorg nodig om er écht strak uit te zien. En wanneer het er een beetje saai en glansloos begint te lijken wilt u het misschien nog wat extra verzorgen. Hieronder vindt u daarom wat tips voor het reinigen van gevernist hout.

gevernist hout schoonmaken

Schoonmaaktips gevernist hout

Zoals eerder gezegd is het onderhoud van meubels van gevernist hout niet al te ingewikkeld. Desalniettemin kunt u zich met een paar tips al een hoop zorgen besparen.

  • Houd water en andere vloeibare stoffen zo veel mogelijk weg bij gevernist hout. Denk aan eten, cosmetica of (alcoholische) dranken. Natuurlijk raden we niet aan om uw tafel van gevernist hout helemaal niet meer te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan onderzetters en/of placemats.
  • Veeg het meubelstuk regelmatig af met een droog doekje. Zo verwijdert u de stof zonder dat het zijn glans verliest.
  • Blijft er wat vuil achter, pak dan een schoonmaakdoekje en bevochtig het met wat water aangevuld met een klein beetje schoonmaak zeep of allesreiniger (zoals de EasyCleaner).

Schoonmaaktips vloer gevernist hout

Ook vloeren van gevernist hout zien we tegenwoordig steeds vaker. Ook hier geldt dat het onderhoud van een dergelijke vloer niet enorm ingewikkeld is.

Toch is het hier zo dat de staat van de vloer afhankelijk is van hoe goed u er naar om kijkt. Probeer daarom contact te vermijden tussen de vloer en schurende stoffen zoals zand en grind.

Een tip is het gebruik van een deurmat bij de voordeur, zodat daarop zo veel mogelijk van deze stoffen achterblijven. Schuif verder ook niet te vaak over de vloer met stoelen en tafelpoten.

Om schade te voorkomen kunt u onder stoel- en tafelpoten viltkussentjes gebruiken.
Wat betreft onderhoud is het goed om in acht te houden dat stoomreiniging extreem schadelijk is.

Doe dit dus vooral niet. Gebruik voor een normale schoonmaakbeurt simpelweg een bezem of een stofzuiger. Voor vlekken kunt u een spons of schoonmaakdoekje gebruiken.

Bevochtig de spons of het schoonmaakdoekje met (bij voorkeur koud water) en gebruik hierbij een klein beetje van een schoonmaakmiddel zonder al te veel chemicaliën.

Een allesreiniger zoals de EasyCleaner is hiervan een goed voorbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.