gasfornuis ontvetten en schoonmaken feat

Gasfornuis ontvetten en schoonmaken

Een gasfornuis goed ontvetten en schoonmaken kan een hele klus zijn. Er zijn middelen als cola, ammoniak en baking soda die gebruikt worden om het gasfornuis eens grondig te reinigen, te ontvetten en smetteloos schoon te krijgen. Maar werken al deze middelen ? Kun je dit karwei ook klaren met een prima allesreiniger ? Schoonmaaktips.com ging op onderzoek uit.

Gasfornuis schoonmaken

Een gasfornuis bestaat uit verschillende onderdelen en is vaak gemaakt van rvs (roestvrijstaal) of gietijzer. Ook een combinatie van deze materialen is mogelijk.

gasfornuis ontvetten en schoonmaken

Zoals het rvs als de gietijzeren delen van het fornuis kunnen natuurlijk ontzettend vies en vet worden. Een gasfornuis bestaat meestal uit :

  • rvs plaat
  • branders of gaspitten
  • branderdeksels
  • (gietijzeren) roosters of pandragers

Alle onderdelen zult u grondig moeten schoonmaken als u het gasfornuis gaat schoonmaken.

Lees ook : Wat is de beste ovenreiniger ?

Ingebrande vlekken gasfornuis

Ingebrande vlekken in het gasfornuis schoonmaken doet u het beste zonder schuursponsje. De kans dat u anders het gasfornuis beschadigd is groot. Krassen op een gasfornuis krijgt u er niet snel meer uit.

Met Easycleaner allesreiniger kunt u de vlekken eenvoudig verwijderen. Gebruik daarnaast was waspoeder en laat dit goed intrekken. Daarna veegt u de ingebrande vlekken op het gasfornuis gewoon schoon.

U kunt ook wat kokend water en baking soda vermengen en dit op de ingebrande vlekken spuiten. Ook hierdoor zullen de vlekken verdwijnen.

RVS plaat van het fornuis

RVS geeft een strakke uitstraling aan het fornuis. Er is echter ook een nadeel : het kan snel beschadigen, zeker als u de verkeerde middelen gebruikt bij de schoonmaak.

Met een allesreiniger als Easycleaner bent u verzekerd van het juiste product en kunt u het rvs oppervlak van het gasfornuis vlekkeloos schoon krijgen. Easycleaner wordt via onze webshop verkocht en gratis verzonden en is niet in winkels verkrijgbaar.

Gebruik dit product voor het schoonmaken van een rvs gasfornuis samen met een zachte doek. Spuit wat Easycleaner op het oppervlak en wrijf daarna met een natte schone doek het rvs oppervlak schoon.

Als dit gebeurd is gebruikt u nogmaals een droge doek om het gasfornuis droog en perfect te laten blinken !

Gaspitten

Ingebrande gaspitten schoonmaken is erg lastig. Veel mensen proberen deze weer vlekkeloos schoon te krijgen met :

  • Ammoniak
  • Soda
  • Cola

Ammoniak is een ‘gevaarlijk’ goedje. Om gaspitten schoon te maken met ammoniak is het raadzaam om de ammoniak in een bakje te doen en daarin de gaspitten te leggen. Doe daarom een plastic zak en laat de ammoniak een nachtje zijn werk doen.

U kunt de ijzeren delen – dus geen aluminium delen – van het gasfornuis met baking soda schoonmaken. Doe een flinke schep soda in kokend heet water en leg daarna de onderdelen voor circa 30 minuten in het water.

Gebruik daarna een zacht schuursponsje om ze helemaal schoon te krijgen. Wrijf daarna de onderdelen droog met een doek. Dit laatste is erg belangrijk om roest te voorkomen.

Als u met cola aan de slag legt u de gaspitten circa een uur in een cola bad. Het grootste vuil wordt hierdoor verwijderd. Daarna de gaspitten goed afspoelen met droog wrijven met een schone doek.

Branderdeksels

Ook de branderdeksels van het gasfornuis kunt u met allesreiniger perfect schoon krijgen. Vaak zijn deze ingebrand en is het schoonmaken niet erg makkelijk. U zou kunnen overwegen om de branderdeksels eerst even te laten weten in cola om het ergste vuil van de deksels te krijgen. Gebruik daarna de allesreiniger om alles te ontsmetten en perfect schoon te krijgen.

Gietijzeren roosters of pannendragers

De roosters van het gasfornuis zijn vaak gemaakt van gietijzer of ijzer. Ijzer kan gaan roesten dus dat betekent dat u deze altijd moet droogmaken met een zachte handdoek voordat u ze weer op het fornuis plaatst.

Het schoonmaken kan vrij eenvoudig : gebruik de allesreiniger voor het reinigen van de pannendragers van het fornuis. Het zorgt ervoor dat ze tevens helemaal ontsmet worden.

Om hardnekkige vlekken te reinigen kunt ze eerst met cola behandelen. Het beste is dan dan u de roosters in een badje legt en daarna ontsmet met allesreiniger. Spoel ze daarna goed af met schoon water en maak ze droog met een handdoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 20 reviews.