emaille bakplaat reinigen

Emaille Bakplaat Schoonmaken

Een emaille bakplaat schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt er natuurlijk niet met een schuurspons mee aan de slag. De kans dat je de emaille bakplaat daarmee beschadigd is erg groot. Maar hoe doe je het dan wel ? In dit artikel geven we advies en tips om de emaille bakplaat goed te reinigen.

emaille bakplaat schoonmaken

Emaille bakplaat schoonmaken met ovenreiniger

Schoonmaaktips.com heeft speciale producten in haar assortiment en dus ook voor het schoonmaken van een emaille bakplaat. Probeer nu EasyOven dat niet in winkels te koop is en ervaar hoe makkelijk u een emaille bakplaat schoon kunt krijgen.

EasyOven is verkrijgbaar per fles en per 3 flessen en wordt gratis verzonden naar klanten in Nederland en België en is verkrijgbaar in onze webshop.

EasyOven

Emaille Bakplaat schoonmaken Stap voor Stap

De beste manier om de emaille bakplaat goed schoon te krijgen is door het onderstaande stappenplan te volgen :

  • Verwarm de oven tot 250 graden Celcius
  • Vul de emaille bakplaat met water en doe hier een kopje baking soda in
  • Zet de oven niet uit en zet de bakplaat met soda in de oven voor ongeveer 30 minuten
  • Na 30 minuten de oven uitzetten en laten afkoelen tot het water lauw is geworden
  • Haal de emaille bakplaat uit de oven en maak hem schoon met een vochtige doek

Door dit proces regelmatig te herhalen voorkom je dat de bakplaat aankoekt en erg vies wordt. Op deze manier onderhoud u de bakplaat het beste. Baking soda is een fantastisch natuurproduct dat u in veel gevallen kunt gebruiken voor het ontvetten van de bakplaat.

Lukt het je niet om de emaille bakplaat helemaal schoon te krijgen, kun je natuurlijk besluiten om een nieuwe bakplaat te bestellen (Link naar Amazon.com)

Lees ook : Oven schoonmaken

Beschermen van de bakplaat

Hoe kun je emaille bakplaat beschermen tegen ingebrand vet of aangekoekt vet ? Eigenlijk is het gebruik van ovenpapier de beste oplossing. Leg het ovenpapier op de bodem van de bakplaat.

Als u daarna de oven gebruikt en iets lekkers gaat maken, zal bijvoorbeeld het vet van vlees op het ovenpapier terechtkomen en niet direct op de bakplaat. Dit voorkomt dan een ingebrande bakplaat.

Gebruik ook allesreiniger !

Nadat u de emaille bakplaat helemaal schoongemaakt heeft kunt u deze nogmaals reinigen met allesreiniger. Easycleaner geeft de bakplaat weer een frisse geur ! U kunt Easycleaner in onze webshop bestellen. U betaalt geen verzendkosten en uw bestelling wordt dezelfde dag verzonden.

Ook kunt u de bakplaat fris houden door citroen te gebruiken.

Andere manieren om de bakplaat schoon te krijgen ?

Er zijn natuurlijk andere middelen die u kunt gebruiken om de emaille bakplaat goed schoon te krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van schoonmaak azijn, ammoniak of zelfs cola.

Het schoonmaken van de bakplaat met azijn of ammoniak geeft natuurlijk niet een lekkere geur en in sommige gevallen trekt de azijn of ammoniak lucht in de bakplaat. Deze is daarna zeer moeilijk te verwijderen. Azijn gebruiken om de emaille bakplaat schoon te krijgen raden we dus af.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.