douchegoot-schoonmaken-feat

Douchegoot Schoonmaken

douchegoot schoonmaken

De langwerpige douchegoot schoonmaken is niet de leukste klus in huis. Vaak is het een schoonmaak klus die wordt uitgesteld en uitgesteld.

Als u in de doucheruimte of in een inloopdouche een ingebouwde douchegoot heeft geïnstalleerd dan zal bij het schoonmaken van de badkamer, ook dit onderdeel schoongemaakt moeten worden.

Als dit te lang wordt uitgesteld, kan het zijn dat de douchegoot verstopt raakt of nog erger, flink gaat stinken en enorm vies wordt. Dat stinken is natuurlijk – ook bij het gebruik van een stankafsluiter – niet erg prettig.

Leestip : Badkamer schoonmaken Stappenplan

Het resultaat van een slecht schoongemaakte douchegoot kan ook zijn, dat deze slecht doorloopt.

De douchedrain kan verstopt raken doordat vuil opgehoopt in de douchegoot blijft liggen.

De beste manier dit te voorkomen is de douchegoot schoonmaken. Dit doet u het beste met een frisse en goedwerkende allesreiniger.

Schoonmaaktips.com heeft in haar webshop Easycleaner. Dit product is ideaal om douchegoten te reinigen. Bovendien wordt het ook nog eens gratis verstuurd. U betaalt dus geen verzendkosten ! 

Haarfilter douchegoot schoonmaken

Is uw douchegoot voorzien van een haarfilter of speciale haarvanger ? Dan is het raadzaam om de haarfilter na elke douche beurt even schoon te maken.

Dit voorkomt opeenhoping van haren en verstopping van de haarfilter, haarvanger of doucheput. De haarfilter van de douchegoot dus schoonmaken omdat deze anders verstopt kan raken.

Daardoor kan ook de douchedrain niet goed door meer lopen, wat uiteindelijk tot een verstopping kan leiden.

Het is bovendien raadzaam om het doucheputje elke dag te voorzien van een scheut allesreiniger. Op deze manier zorgt u ervoor dat de douchegoot fris blijft ruiken.

Stinken na schoonmaken

Het kan zijn dat douchegoot nog stinkt na het schoonmaken. Het vuil in douchegoot is immers ook in de afvoer gekomen. De stank die u kunt ruiken na het schoonmaken van de douchegoot kan dus heel goed uit de afvoer komen.

De beste manier om ook de afvoer schoon te maken van de douchegoot is door soda te gebruiken. Strooi wat soda op de douchegoot en spoel daarna de schoon met zo heet mogelijk water. Nadat alle soda is verdwenen laat u de soda even inwerken.

Na 10 minuten nogmaals naspoelen met zo warm mogelijk water. De afvoer zal ontvet worden en vuil zal worden afgevoerd. De stank zal daarna minder of zelfs helemaal verdwenen zijn.

Ontstoppen douchegoot

Teveel vuil en te lang niet schoonmaken van de douchegoot kan leiden tot verstoppingen. Er zijn speciale producten (HG) verkrijgbaar om de afvoer daarna weer open te krijgen. (Link naar Bol.com)

Het is natuurlijk veel beter om de douchegoot in de badkamer van tijd tot tijd grondig te reinigen.

Als er veel gedoucht wordt is het schoonmaken van het doucheputje misschien wel dagelijks nodig om verstopping van de douchegoot te voorkomen.

Een douchegoot die snel verstopt raakt wordt vaak niet of nauwelijks gereinigd.

Daardoor hoopt vuil zich op en zorgt daarna voor vervelende verstoppingen. Ook de doucheafvoer zelf kan – indien deze niet regelmatig wordt schoongemaakt, verstopt raken.

Maak ook deze regelmatig schoon door bijvoorbeeld de allesreiniger te gebruiken. Als dit niet gebeurd, kan het zomaar zijn dat de hele badkamer stinkt !

Vet

Als de douchegoot niet regelmatig wordt schoongemaakt zal vet zich afzetten in het doucheputje of in de afvoer van de douchegoot.

Vet trekt daarna veel vuil aan en zal er voor zorgen dat de douchegoot slecht doorloopt of zelfs helemaal verstopt zal raken.

Is de douchegoot voorzien van een sifon, dan zult u ook van tijd tot tijd de sifon goed moeten schoonmaken.

Ook hier zal vet zich afzetten op de randen van de sifon waardoor er ook verstoppingen in de sifon van de douchegoot kunnen ontstaan.

Easycleaner zal de douchegoot en de sifon goed ontvetten (bij regelmatig gebruik) en zal ertoe bijdragen dat de douchegoot niet verstopt zal raken.

Rooster

Ook het rooster van de douchegoot – vaak gemaakt van RVS – zal regelmatig schoongemaakt moeten worden. De RVS douchegoot zal vaak vet aanvoelen na een aantal douches.

Een goed allesreiniger met ontvettende werking zal de RVS douchegoot perfect schoonmaken.

Op deze manier blijft alles fris en schoon en zal de douchegoot er prima uit blijven zien. Het maakt daarbij overigens niet uit welke kleur of materiaal gebruikt is.

Een zwart rooster of messing rooster voor de douchegoot zal na een grondige schoonmaak beurt er ook weer prima uitzien !

Onfrisse Luchtjes

Het komt maar al te vaak voor dat de douchegoot onfris ruikt of zelfs stinkt.

Een vieze geur of zelfs rioollucht kan dus eenvoudig verholpen worden door de douchegoot en het doucheputje regelmatig te reinigen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.