bruine aanslag wc verwijderen

Bruine Aanslag WC Verwijderen ? 5 Tips !

U heeft gezocht op : Bruine aanslag wc verwijderen.

Veel mensen hebben Schoonmaaktips.com gevraagd om hier een artikel over te schrijven en dit probleem aan te pakken bij het wc schoonmaken. De bruine aanslag in de wc pot verwijderen hoeft overigens niet moeilijk te zijn. 

Je moet alleen even weten wat je wel en wat je niet moet doen. Een goed schoonmaakmiddel is daarbij van essentieel belang. 

Eerder schreven we al een artikel over urinesteen verwijderen op Schoonmaaktips.com. In feite is de bruine aanslag ook vaak urinesteen.

bruine aanslag wc verwijderen

We beginnen met een ‘boodschappenlijstje’ met spullen die we nodig hebben om de bruine aanslag uit het toilet te verwijderen. 

  • Stevige WC borstel
  • Emmer met heet water
  • ClosetCleaner schoonmaakmiddel
  • Werkhandschoenen
  • Schone droge doek

Waarmee bruine aanslag verwijderen uit toilet?

Het belangrijkste is dat u een goede toiletreiniger gebruikt. Een sterk middel dat de bruine aanslag snel en helemaal uit de wc haalt.

ClosetClean is een speciale wc reiniger die niet in winkels wordt verkocht, maar uitsluitend in de webshop van Schoonmaaktips.com te koop is. 

WC Schoonmaken en bruine aanslag verwijderen

Hoe gaat u nu te werk en de wc schoonmaken en de bruine aanslag uit het toilet verwijderen ? 

De hieronder beschreven methode zal u helpen.

  • Breng de ClosetCleaner aan op de natte WC borstel
  • Bewerk de bruine aanslag in het toilet met de WC borstel met ClosetCleaner
  • Laat het product goed inwerken (ca. 10 minuten) op de plaats waar de bruine aanslag zich bevindt.
  • Poets hierna flink met de borstel over de bruine aanslag en spoel deze pas af als het grootste deel van de bruine aanslag is verdwenen.
  • Indien niet alle bruine aanslag is verdwenen herhaal dan deze voorgaande stappen, nadat u eerst het toilet het uitgespoeld met heet water.

Randen en WC pot

De bruine aanslag in de wc pot of onder de WC rand van het toilet is in principe dus vrij eenvoudig te verwijderen. 

Het belangrijkste daarbij is dat u van tijd tot tijd goed onder de wc rand gaat schoonmaken en datzelfde doet met de binnenkant van de wc pot.

Op deze manier zal de kans op bruine aanslag onder de wc rand en in de wc pot aanmerkelijk verminderen en hoeft u dus ook minder hard te poetsen als wanneer u dit bijvoorbeeld 1 x per maand doet. 

HuishoudenHuishouden

Alternatieve Schoonmaakmiddelen

Er zijn huis- en keukenmiddelen die regelmatig gebruikt worden om de bruine aanslag uit het toilet te verwijderen.

Toch adviseren wij u om hier voorzichtig mee om te gaan en dus niet zomaar met allerlei middelen aan de slag te gaan. Het kan zelfs erg gevaarlijk zijn !

Veilige schoonmaakmiddelen bestaan er in principe niet en dus nogmaals het advies om er zeer voorzichtig mee om te gaan.

Waar komt die bruine aanslag in de wc vandaan en is het te voorkomen ?

De bruine aanslag die u op een bepaald moment in de wc pot zult vinden of die zich onder de rand van de wc pot zal laten zien, is een combinatie van kalkaanslag en urinesteen. 

Urine bevat vele mineralen en te samen met kalk kan dit dus een bruine aanslag op de binnenkant van de wc pot geven. De kans op afzetten van bruine aanslag is overigens bij nieuwe toiletpotten beduidend lager dan bij oudere modellen.

Bij oudere modellen kan de aanslag makkelijker hechten en dus ook sneller voor problemen zorgen.

Bruine Aanslag WC Verwijderen - Samenvatting

Hopelijk heeft dit artikel – bruine aanslag wc verwijderen – u geholpen.

Voor een goed resultaat is het dus belangrijk om een goed product te gebruiken. Wij zijn overtuigd van ClosetCleaner dat we zelfs een ‘niet goed, geld terug’ geven .

U toilet er stralend uit laten zien en bovendien ook nog eens hygienisch prima gereinigd doet u liever niet met een huis-