Hoe badkamer tegels schoonmaken – De Beste Tips !

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis, maar het kan ook een van de meest uitdagende plekken zijn om schoon te maken. Een belangrijk aspect van het onderhoud van je badkamer is het schoonmaken van de tegels.

Badkamertegels kunnen snel vuil en vlekken verzamelen door zeepresten, kalkaanslag en andere verontreinigingen die in de badkamer aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je deze tegels op een effectieve manier kunt reinigen en onderhouden, zodat ze er lang mooi en schoon blijven uitzien. De tegels schoonmaken is een onderdeel van de badkamer schoonmaken.

In dit artikel zullen we enkele nuttige tips en methoden delen om je te helpen bij het schoonmaken van de badkamer tegels en het behouden van hun glans.
Beste Schoonmaakmiddel om badkamer tegels schoon te maken

Het beste schoonmaakmiddel om badkamer tegels schoon te maken is Easycleaner. Dit product is niet in winkels te koop, maar wordt uitsluitend op Schoonmaaktips.com verkocht aan klanten in Nederland en Belgie.

Schoonmaaktips.com zorgt voor een supersnelle bezorging. U betaalt daarvoor geen extra verzendkosten !

EasyCleaner banner

Matte tegels badkamer schoonmaken

Matte tegels in de badkamer schoonmaken komt vaak doordat de tegels langere tijd niet zijn schoongemaakt of ontstaat door kalkaanslag.

Hoe kun je nu de matte tegels in de badkamer schoonmaken ?

 1. Begin met het verwijderen van stof en los vuil van de tegels met een zachte borstel.
 2. Meng warm water met een mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel of allesreiniger.
 3. Breng het schoonmaakmiddel aan op de tegels met een zachte spons of doek.
 4. Laat het schoonmaakmiddel enkele minuten intrekken, afhankelijk van de mate van vervuiling.
 5. Gebruik een zachte borstel of schuurspons om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen.
 6. Spoel de tegels grondig af met schoon water om alle schoonmaakmiddel te verwijderen.
 7. Droog de tegels af met een schone doek of laat ze natuurlijk drogen.
 8. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel, zoutzuur of azijn, omdat deze de matte afwerking kunnen beschadigen.
 9. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of staalwol, omdat deze krassen op de tegels kunnen veroorzaken.
 10. Herhaal deze schoonmaakroutine indien nodig om de tegels schoon en mooi te houden.

Als u zich aan bovenstaande werkmethode houdt, zult u merken dat de badkamer tegels weer glanzend schoon worden.

badkamer tegels schoonmaken

Hoe vaak tegels badkamer schoonmaken?

Hoe vaak je de tegels in je badkamer moet schoonmaken, hangt af van verschillende factoren, zoals de mate van gebruik en het soort tegels dat je hebt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de tegels in de badkamer minstens één keer per week schoon te maken om ophoping van vuil en aanslag te voorkomen.

Als je merkt dat je tegels snel vies worden of als je hard water hebt, kan het nodig zijn om de tegels vaker schoon te maken, bijvoorbeeld om de paar dagen. Het is beter om regelmatig een snelle reiniging uit te voeren, dan om te wachten tot de tegels ernstig vervuild zijn en een uitgebreide reiniging vereisen.

Als je de badkamer regelmatig schoonmaakt en de tegels goed onderhoudt, zullen ze er langer mooi uitzien en minder snel slijten. Het is daarom aan te raden om een vaste tijd te ontwikkelen om de badkamer tegels schoon te maken.

Waarmee badkamer tegels schoonmaken?

Hiervoor gaven we al aan dat EasyCleaner een prima schoonmaakmiddel is om de badkamer tegels schoon te maken. Schoonmaaktips.com verzendt dit product zonder extra verzendkosten naar klanten in Nederland en Belgie.

Maar er is meer mogelijk.

Badkamer tegels kun je het beste schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Een goede optie is bijvoorbeeld allesreiniger of afwasmiddel. Deze schoonmaakmiddelen zijn effectief in het verwijderen van vuil en zeepresten, maar zijn mild genoeg om de tegels niet te beschadigen.

Je kunt ook speciale tegelreinigers gebruiken die speciaal zijn ontworpen om vuil en aanslag van tegels te verwijderen. Deze zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten en supermarkten.

Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, zoutzuur of ammoniak, omdat deze de tegels kunnen beschadigen en het voegwerk kunnen verkleuren. Ook schurende schoonmaakmiddelen of staalwol kunnen krassen op de tegels veroorzaken en moeten worden vermeden.

Als je wilt dat je badkamertegels glanzen, kun je speciale glansmiddelen of polijstmiddelen voor tegels gebruiken. Deze zijn ook verkrijgbaar bij bouwmarkten en supermarkten.
Badkamer tegels schoonmaken met azijn

Azijn kan een effectief en natuurlijk schoonmaakmiddel zijn voor het reinigen van badkamer tegels. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om badkamertegels schoon te maken met azijn:

 1. Meng gelijke delen azijn en warm water in een spuitfles.
 2. Spray de oplossing op de tegels en laat het enkele minuten intrekken.
 3. Gebruik een zachte spons of doek om de tegels schoon te maken en het vuil en de zeepresten te verwijderen.
 4. Als er hardnekkige vlekken of aanslag zijn, kun je een schuurspons of borstel gebruiken om ze voorzichtig te schrobben.
 5. Spoel de tegels grondig af met schoon water om alle azijnoplossing te verwijderen.
 6. Gebruik een dweil of doek om de tegels droog te maken. Zorg ervoor dat de tegels volledig droog zijn om uitglijden te voorkomen.

badkamer tegels schoonmaken met azijn

Opmerking: Gebruik geen azijn op marmeren of andere natuursteen oppervlakken, omdat azijn de steen kan etsen en beschadigen. Hoe u marmer kunt schoonmaken leest u in het artikel natuursteen schoonmaken.

Het is belangrijk om regelmatig de badkamertegels schoon te maken om ophoping van vuil en zeepresten te voorkomen. Het wordt aanbevolen om de tegels minstens één keer per week schoon te maken. Als je in een gebied met hard water woont, kan het nodig zijn om de tegels vaker schoon te maken om aanslag te voorkomen.

Badkamer tegels schoonmaken met glansspoelmiddel

Hoewel glansspoelmiddel ontworpen is om glaswerk te laten glanzen, kan het ook helpen om badkamer tegels te laten glanzen. Hier is hoe je badkamertegels kunt schoonmaken met glansspoelmiddel:

 • Meng 1/4 kopje glansspoelmiddel met 1 liter warm water in een emmer.
 • Doop een zachte doek of spons in de oplossing en wring deze uit.
 • Maak de tegels schoon met de vochtige doek of spons. Wrijf voorzichtig over de tegels en concentreer je op de vuile plekken en vlekken.
 • Spoel de tegels af met schoon water en droog ze af met een zachte doek.

badkamer tegels schoonmaken met glansspoelmiddel

Opmerking: Test deze methode eerst op een klein stukje van de tegels voordat je alle tegels schoonmaakt, om er zeker van te zijn dat het geen negatief effect heeft op de tegels.

Het wordt aanbevolen om badkamer tegels minstens één keer per week schoon te maken om opbouw van vuil en zeepresten te voorkomen. Gebruik glansspoelmiddel niet als een regelmatige methode om badkamer tegels schoon te maken, omdat het kan leiden tot opbouw van resten.

Badkamer tegels schoonmaken met baking soda

Baking soda is een natuurlijk en effectief schoonmaakmiddel dat gebruikt kan worden om badkamertegels schoon te maken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om badkamertegels schoon te maken met baking soda:

 1. Maak een dikke pasta van baking soda en water.
 2. Breng de pasta aan op de vuile tegels en laat het enkele minuten zitten.
 3. Gebruik een zachte spons of doek om de tegels schoon te maken en het vuil en de zeepresten te verwijderen.
 4. Als er hardnekkige vlekken of aanslag zijn, kun je een schuurspons of borstel gebruiken om ze voorzichtig te schrobben.
 5. Spoel de tegels grondig af met schoon water om alle baking soda te verwijderen.
 6. Gebruik een dweil of doek om de tegels droog te maken.

Opmerking: Test deze methode eerst op een klein stukje van de tegels voordat je alle tegels schoonmaakt, om er zeker van te zijn dat het geen negatief effect heeft op de tegels.

Het is belangrijk om regelmatig de badkamer tegels schoon te maken om ophoping van vuil en zeepresten te voorkomen. Het wordt aanbevolen om de tegels minstens één keer per week schoon te maken. Als je in een gebied met hard water woont, kan het nodig zijn om de tegels vaker schoon te maken om aanslag te voorkomen.

Keramische badkamer tegels schoonmaken

Het schoonmaken van keramische badkamer tegels is vrij eenvoudig en vereist niet veel speciale reinigingsmiddelen of -technieken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Begin met het verwijderen van stof en los vuil van de tegels met een zachte borstel.
 2. Maak een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel of allesreiniger.
 3. Breng het schoonmaakmiddel aan op de tegels met een zachte spons of doek en wrijf ze grondig schoon.
 4. Gebruik een zachte borstel of schuurspons om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen. Let op dat je niet te hard schrobt om krassen te voorkomen.
 5. Spoel de tegels grondig af met schoon water om alle schoonmaakmiddel te verwijderen.
 6. Droog de tegels af met een schone doek of laat ze natuurlijk drogen.
 7. Als er nog steeds vlekken op de tegels zichtbaar zijn, kun je een speciale keramische tegelreiniger gebruiken. Volg de instructies op de verpakking en test het product eerst op een klein stukje tegel om te zien of er geen verkleuring of andere schade optreedt.

Belangrijk: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel, zoutzuur of azijn, omdat deze de tegels kunnen beschadigen. Gebruik ook geen schurende schoonmaakmiddelen of staalwol, omdat deze krassen op de tegels kunnen veroorzaken.

Badkamer vloertegels schoonmaken

Het schoonmaken van badkamer vloertegels is vergelijkbaar met het schoonmaken van wandtegels, maar er zijn enkele extra stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat de vloer grondig wordt gereinigd. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Verwijder los vuil en stof van de tegels met een zachte borstel.
 2. Maak een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger of afwasmiddel.
 3. Breng het schoonmaakmiddel aan op de tegels en gebruik een zachte spons of dweil om de vloer grondig schoon te maken.
 4. Gebruik een schuurspons of borstel om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen. Let op dat je niet te hard schrobt om krassen te voorkomen.
 5. Spoel de vloer grondig af met schoon water om alle schoonmaakmiddel te verwijderen.
 6. Gebruik een dweil of doek om de vloer droog te maken. Zorg ervoor dat de vloer volledig droog is om uitglijden te voorkomen.
 7. Als er nog steeds vlekken op de tegels zichtbaar zijn, kun je een speciale tegelreiniger gebruiken. Volg de instructies op de verpakking en test het product eerst op een klein stukje tegel om te zien of er geen verkleuring of andere schade optreedt.

badkamer vloertegels schoonmaken

Belangrijk: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schurende schoonmaakmiddelen op vloertegels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken. Zorg er ook voor dat je de vloer niet te nat maakt tijdens het schoonmaken, om het voegwerk te beschermen.

Douche tegels schoonmaken

Het schoonmaken van douche tegels is belangrijk om een schone en hygiënische doucheomgeving te behouden. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je douche tegels grondig schoon te maken:

 1. Verwijder los vuil en haren van de tegels met een zachte borstel.
 2. Maak een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger of afwasmiddel.
 3. Breng het schoonmaakmiddel aan op de tegels en gebruik een zachte spons of doek om de tegels schoon te maken. Begin bovenaan en werk naar beneden om te voorkomen dat er schoonmaakmiddel op reeds schoongemaakte tegels druppelt.
 4. Gebruik een schuurspons of borstel om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen. Let op dat je niet te hard schrobt om krassen te voorkomen.
 5. Spoel de tegels grondig af met schoon water om alle schoonmaakmiddel te verwijderen.
 6. Gebruik een dweil of doek om de tegels droog te maken. Zorg ervoor dat de tegels volledig droog zijn om uitglijden te voorkomen.
 7. Als er nog steeds vlekken op de tegels zichtbaar zijn, kun je een speciale tegelreiniger gebruiken. Volg de instructies op de verpakking en test het product eerst op een klein stukje tegel om te zien of er geen verkleuring of andere schade optreedt.

Het is belangrijk om regelmatig de douche tegels schoon te maken om ophoping van zeepresten en vuil te voorkomen. Het wordt aanbevolen om de douche tegels minstens één keer per week schoon te maken. Als je in een gebied met hard water woont, kan het nodig zijn om de tegels vaker schoon te maken om aanslag te voorkomen.
Zwarte tegels badkamer schoonmaken

Zwarte tegels in de badkamer zijn prachtig, maar ze kunnen ook gevoelig zijn voor vlekken en aanslag. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om zwarte badkamer tegels grondig schoon te maken:

 1. Verwijder los vuil en stof van de tegels met een zachte borstel.
 2. Maak een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger of afwasmiddel. Als de tegels heel vuil zijn, kun je een speciale tegelreiniger gebruiken die geschikt is voor zwarte tegels.
 3. Breng het schoonmaakmiddel aan op de tegels en gebruik een zachte spons of doek om de tegels schoon te maken. Werk in secties en zorg ervoor dat je elk deel grondig schoonmaakt voordat je verder gaat naar het volgende deel.
 4. Gebruik een schuurspons of borstel om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen. Let op dat je niet te hard schrobt om krassen te voorkomen.
 5. Spoel de tegels grondig af met schoon water om alle schoonmaakmiddel te verwijderen.
 6. Gebruik een dweil of doek om de tegels droog te maken. Zorg ervoor dat de tegels volledig droog zijn om uitglijden te voorkomen.
 7. Om te voorkomen dat er nieuwe vlekken ontstaan, kun je de tegels na het schoonmaken behandelen met een waterafstotende spray. Dit helpt ook om de tegels langer schoon te houden.

Het is belangrijk om zwarte badkamertegels regelmatig schoon te maken om vlekken en aanslag te voorkomen. Afhankelijk van hoe vaak de badkamer wordt gebruikt, wordt aanbevolen om de tegels minstens één keer per week schoon te maken.

Tot slot : Kan azijn kwaad op tegels ?

Azijn kan de voegen en het oppervlak van sommige soorten tegels beschadigen, vooral als het geconcentreerd wordt gebruikt. Hoewel azijn een effectieve en natuurlijke reiniger is, moet het met mate en voorzichtigheid worden gebruikt bij het schoonmaken van tegels.

Het zuur in azijn kan poreuze oppervlakken beschadigen, zoals marmer, travertijn en kalksteen, en kan ook de glazuurlaag van keramische tegels beschadigen. Het kan ook de voegen tussen de tegels beschadigen en ervoor zorgen dat ze afbrokkelen of verkleuren.

Als je azijn wilt gebruiken om tegels schoon te maken, meng het dan met water in een verhouding van 1 op 1 en gebruik het op een zachte doek of spons. Vermijd het aanbrengen van het mengsel op de voegen of het laten zitten op de tegels voor langere tijd. Spoel de tegels grondig af met schoon water en droog ze af met een zachte doek.

Het is belangrijk om een test uit te voeren op een klein stukje van de tegels voordat je azijn gebruikt om er zeker van te zijn dat het geen negatief effect heeft op de tegels.

Badkamer tegels schoonmaken samenvatting

We hopen u de informatie gegeven te hebben over badkamer tegels schoonmaken in dit artikel. Er zijn dus nogal wat manieren om de tegels in de badkamer te reinigen en deze er weer glanzend uit te laten zien.

Easycleaner is het door ons aanbevolen producten voor een glanzende badkamer !

Maar er zijn ook andere middelen die veel gebruikt worden. Belangrijk is te weten met wat voor soort badkamer tegels u te maken. Niet elk schoonmaakmiddel is geschikt en kan de tegels ernstig beschadigen. Wees ook voorzichtig met hulpmiddelen als schuursponsjes en staalsponzen.