badkamer schoonmaken stappenplan

Badkamer Schoonmaken Stappenplan

Hoe krijg je de badkamer snel schoon ? Een goed stappenplan kan daarbij goed van pas komen. Even snel de badkamer schoonmaken is er vaak niet bij. Een goed stappenplan kan uitkomst bieden, zodat je niets vergeet. De badkamer wordt in huis vaak gebruikt. Om de badkamer schoon en fris te houden is het dus noodzakelijk om deze van tijd tot tijd goed schoon te maken.

stappenplan badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken stappenplan

Door het onderstaand stappenplan te volgen bij het schoonmaken van de badkamer zorg je er dus voor dat je niets vergeet of overslaat.

Als je badkamer gaat schoonmaken ga je normaliter de volgende zaken in de badkamer een flinke poetsbeurt geven:

Hoe vaak moet je je badkamer schoonmaken?

De badkamer moet normaal gesproken minimaal 1 x per week grondig schoongemaakt worden. Sommige taken kun je dagelijks snel uitvoeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het toilet. Deze kun je de badkamer dagelijks even snel schoonmaken, zodat deze er altijd fris en schoon uit blijft zien.

Een stappenplan kan daarbij uitkomst bieden en taken verdelen. Daarbij wordt dan duidelijk dat je bijvoorbeeld het toilet of douche in de badkamer eens per week grondig gaat schoonmaken.

Belangrijke en handige tip !

We geven u de belangrijkste tip om de badkamer schoonmaken te vergemakkelijken:

Om een badkamer er altijd schoon uit te laten zien is het belangrijk dat je deze dagelijks ook opruimt en bijvoorbeeld geen was, toiletspullen etc. los laat liggen. Ruim dus zoveel mogelijk dingen op in kasten of lades. Op deze manier lijkt het er dus al op dat de badkamer altijd schoon is.

Hoe kun je makkelijk je badkamer schoonmaken?

De gemakkelijkste manier om de badkamer schoon te maken is door de schoonmaaktaken op een lijstje te zetten en deze punt voor punt (dagelijks of wekelijks) af te werken. Deze checklist of stappenplan moet je daarna natuurlijk wel opvolgen. Anders heeft het geen zin om überhaupt een stappenplan te maken.

Als je dagelijks of wekelijks de checklist volgt, kun je dus de badkamer gemakkelijk schoonmaken. Het wordt dan echt een heel stuk eenvoudiger.

Wat is het beste schoonmaakmiddel voor de badkamer?

De beste schoonmaakmiddelen om de badkamer schoon te maken vindt u in de webshop van Schoonmaaktips.com. Daar vindt u onder andere de volgende schoonmaakmiddelen die u voor het schoonmaken van de badkamer kunt gebruiken:

Easycleaner Allesreiniger kunt u natuurlijk voor de algemene schoonmaaktaken gebruiken. Het is verkrijgbaar per fles, per 3 flessen en per 6 flessen.

EasyKalk anti-kalkmiddel gebruikt wanneer u kalkaanslag wilt verwijderen van kranen, sanitair, vloeren of tegels.

ClosetClean toiletreiniger gebruikt u wanneer u het toilet grondig schoon wilt gaan maken.

U kunt eenvoudig de beste schoonmiddelen voor de badkamer bestellen als Combipakket.

 

Snel de badkamer schoonmaken

Nogmaals: de beste manier om snel de badkamer schoon te maken is een stappenplan te maken en de badkamer conform deze checklist te reinigen.

Nieuwe badkamer schoonmaken

Een nieuwe badkamer schoonmaken is misschien spannend. U dient te weten welke producten u wel en welke producten u niet mag gebruiken om beschadigingen in de nieuwe badkamer te voorkomen.

Als u een nieuwe badkamer heeft, bijvoorbeeld in een nieuwbouw huis of na een grondige verbouwing, en deze voor de eerste keer wilt gaan schoonmaken is het verstandig om even overleg te hebben met de leverancier van de badkamer.

Hij/zij weet immers welke materialen de badkamer zijn verwerkt en welke schoonmaakmiddelen u veilig kunt gebruiken.

Andere producten

Er zijn natuurlijk ook andere producten om de badkamer schoon te maken. Deze producten vindt u vaak in de supermarkt. We geven wel vooraf een waarschuwing : niet alle producten om de badkamer schoon te maken kunt u veilig gebruiken.

Het ligt er namelijk aan van welk materiaal bijvoorbeeld de tegels gemaakt zijn. Met natuurstenen tegels moet u bijzonder goed opletten. De kans bestaat bij gebruik van het verkeerde product dat deze ernstig beschadigd kunnen worden.

Badkamer schoonmaken producten

Welke producten kunt u nu nog meer gebruiken als u de badkamer gaat schoonmaken? We geven een kort overzicht van de meest gebruikte producten:

  • Bleek
  • Baking soda
  • Azijn
  • Stoomreiniger

Badkamer schoonmaken met bleek of ammoniak

De badkamer schoonmaken met bleek of ammoniak is zeer populair. Het middel wordt erg vaak gebruikt. Het grote nadeel is de sterke geur die bleek verspreid. U zult de badkamer goed moeten ventileren tijdens het schoonmaken en ook daarna nog enige tijd. Bleek of ammoniak geur blijft namelijk erg lang hangen.

Badkamer schoonmaken met baking soda

De badkamer schoonmaken met baking soda is natuurlijk ook een goede optie. Ook soda wordt erg vaak gebruikt om de badkamer te poetsen. Het grote probleem met baking soda of soda is dat het niet alles ontsmet. Baking soda doodt dus niet alle bacterien.

Badkamer schoonmaken met azijn

Ook azijn wordt vaak gebruikt om de badkamer schoon te maken. Ook azijn geeft natuurlijk een sterke geur af. Ook doodt azijn geen bacterien. Met azijn kunt u wel kalkaanslag verwijderen in de badkamer.

Badkamer schoonmaken met stoomreiniger

Steeds meer mensen maken de badkamer schoon met een stoomreiniger. De hete stoom die de stoomreiniger produceert wordt over bepaalde oppervlakken in de badkamer gebruikt en doodt op die manier bacterien in de badkamer.

Bekijk hier een overzicht van stoomreinigers op Bol.com

Samenvatting badkamer schoonmaken

Het is belangrijk om een badkamer schoonmaken volgens een stappenplan uit te voeren. Daarbij kunt u diverse schoonmaak taken verdelen in dagelijks uit te voeren taken en wekelijks uit te voeren taken.

Let er goed op dat u de juiste schoonmaakmiddelen en producten gebruikt. Niet alle producten zijn veilig in gebruik !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.