autovelgen schoonmaken

Autovelgen schoonmaken

Autovelgen schoonmaken doe je niet elke dag. Glimmende velgen zorgen ervoor dat uw auto er weer als nieuw uit komt te zien. Niets is lelijker dan verweerde aluminium autovelgen. Doordat u de autovelgen zelf gaat schoonmaken, kan dit u een hoop geld besparen.

De velgen laten reinigen is vaak een dure aangelegenheid, zeker als u dat door specialisten laat doen.

Wel is het belangrijk dat u het goed doet. Er zijn mensen die de velgen reinigen met Soda, Dasty, WD40 of Dreft. Maar of dat dat de beste oplossing is ? Zwarte puntje op velgen verwijderen of kunststof wieldoppen schoonmaken ? Een goede start is in ieder geval gebruik te maken van een auto was set (Link naar Bol.com)

Op deze pagina bent u gelukkig op het juiste adres voor het schoonmaken van uw autovelgen. Ook voor zwarte autovelgen !

Autovelgen schoonmaken – Zo doe je dat !

De autovelgen schoonmaken en perfect laten blinken doe je volgens een vast methode. De manier om de autovelgen schoon te maken is als volgt:

  • Spoel eerst het grove vuil van de autovelgen af
  • Neem een emmer (lauwwarm) water met EasyCleaner
  • Neem een zachte borstel en de velg daarmee schoon
  • Neem een wat stevigere borstel bij harde vlekken
  • Spoel de autovelgen daarna helemaal schoon
  • Bescherm de autovelgen met autowax

Afspoelen

Spoel de velgen eerst goed af. Dit is belangrijk om het vuil op de velgen even goed te laten weken. Eventueel kunt u na een paar minuten nog wat extra water met schoonmaakzeep gebruiken om het goedje nog net wat losser te krijgen.

Het makkelijkste is om op één wiel per keer te focussen. Zo bent u er zeker van dat het ene wiel niet opdroogt terwijl u het volgende wiel aan het afspoelen bent!

Voeg het middel toe

Een prima product om autovelgen schoon te maken is EasyCleaner. Breng het middel nu aan door middel van de borstel of spons.

EasyCleaner is niet in winkels verkrijgbaar. In onze webshop kunt u het bestellen per fles of per 3 of 6 flessen. Easycleaner is een multifunctionele allesreiniger en is een prima product om auto velgen te reinigen. Maak een emmer met lauwwarm water en Easycleaner aan (conform de bijsluiter) en start daarna met het schoonmaken met van de velgen.

Zorgvuldig schrobben

Nu is het tijd om even flink te schrobben. Hiervoor is het meestal handig om iets harders te gebruiken dan een spons, zoals een velgenborstel.

De spons kunt u bijvoorbeeld wel gebruiken voor het schoonmaken van de wielen, maar niet voor de rest van de auto vanwege de remstof die de verflaag kan beschadigen.

Wielkast schoonmaken

Vergeet ook de wielkast niet aan te pakken! Ook hiervoor is het handig om een hardere borstel te gebruiken. Wilt ook de binnenkant van de velgen schoonmaken ? Dan ontkomt u er bijna niet aan om de wielen even van de auto te halen en daarna de binnenkant grondig schoon te maken.

Nog één keer afspoelen

Spoel nu alles nog één keer af om eventueel achtergebleven resten te verwijderen. Als het goed is, glinsteren uw velgen weer als nooit tevoren!

Bescherming

Ter bescherming van de autovelgen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor velgenwax. Ook zwarte velgen kunt u perfect onderhouden met velgenwax

Velgen in de was zetten met velgenwas geeft de velgen een beschermlaagje waardoor vuil minder makkelijk zal hechten en waarbij het vuil gemakkelijker te verwijderen is bij een schoonmaakbeurt.

Remstof

Remstof is een plakkerig goedje dat zich verzamelt op de velgen wanneer u remt. Het is vaak vervelend om te verwijderen en ziet er niet mooi uit.

Daarnaast is remstof een bijtend middel en kan het uw velgen zelfs permanent beschadigen wanneer u het niet aanpakt. Stalen velgen schoonmaken met een bijtend middel zal uw velgen ernstig kunnen beschadigen. Ook het gebruik van soda is niet altijd een verstandige keuze.

Het schoonmaken en goed reinigen van uw velgen is dus niet alleen van belang voor de aanblik, maar ook voor de gezondheid van uw auto! Een ph neutrale velgenreiniger gebruiken is dus het advies. Het zal uw velgen laten blinken.

Wat heb ik nodig?

Om velgen te laten blinken moet je weten wat je allemaal kunt gebruiken. Om bijvoorbeeld remstof te kunnen verwijderen is het belangrijk dat u het juiste schoonmaakmiddel in huis hebt. U zou kunnen gaan voor een velgenreiniger. Ook rubber verwijderen van een velg kan moet gebeuren. Een velgen wax wordt daarbij vaak gebruikt. Maar de velgenwax dient echter alleen ter bescherming van de autovelgen.

Deze producten zijn gespecialiseerd in het aanpakken van velgen en doen hun taak vaak uitstekend. Het nadeel is dat u ze alleen kunt gebruiken voor het schoonmaken van uw velgen.

Leestip : Strepen verwijderen Caravan

Wat is de beste velgenreiniger ?

De beste velgenreiniger is EasyCleaner. Dit product is niet in winkels verkrijgbaar, maar u kunt het zo bestellen in onze webshop. We sturen het daarna gratis naar u op. Met Easycleaner kunt u de velgen weer als nieuw laten blinken. Ook wieldoppen worden na het gebruik van Easycleaner perfect schoon.

Een uitstekend en voordeliger alternatief is een allesreiniger. Die kunt u immers ook voor andere schoonmaakklusjes gebruiken. Wat betreft allesreinigers is de EasyCleaner, verkrijgbaar in onze webshop, een geweldige optie.

U kunt hem gebruiken voor zulke uiteenlopende taken als het schoonmaken van sanitair, ramen, muren, en zoals u hier nu leest dus ook autovelgen.

Bekijk hier overzicht van autovelgen borstels

Verder is het van belang dat u een speciale autovelgen borstel  of spons gebruikt. Het beste kunt u wat ons betreft een spons gebruiken voor het aanbrengen van het middel. Ook verweerde aluminium velgen reinigen met Easycleaner gaat prima !

Vanwege de zachtheid en flexibiliteit kunt u er zo zeker van zijn dat u elk hoekje van de velg kunt bereiken! Voor het schrobwerk kunt u een wat hardere borstel gebruiken.

autovelgen schoonmaken

Een extra tip: gebruik de spons alleen voor het schoonmaken van uw velgen en niet voor andere onderdelen van de auto. Anders loopt u het risico dat er per ongeluk wat plakkerige remstof achterblijft op de spons.

Dit zou bijvoorbeeld de verflaag van uw auto weer kunnen aantasten wanneer u deze schoonmaakt.

Schoonmaken

U heeft uw EasyCleaner of velgenreiniger in huis, u heeft de juiste spons of borstel. Nu zijn we bij het belangrijkste onderdeel aangekomen: het daadwerkelijk schoonmaken van uw auto velgen. Dit gebeurt in een aantal stappen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.